Les Noves tecnologies i la Inclusió

 

Fa un parell de setmanes vaig veure una pel·lícula que em va impactar. Una pel·lícula basada en un cas real.  (La Teoría del Todo).  En aquest film, el protagonista, Stephen Hawking,  que té una malaltia degenerativa, acaba totalment impedit: Ni camina, ni parla,  tot i que conserva el seu cervell sense cap afectació.  L’aïllament d’aquest científic es va poder evitar gràcies a la tecnologia.. Ell teclejava les paraules i la màquina posava la veu.  El Sr Hawking va poder d’aquesta manera, interaccionar amb les persones del seu entorn,  i  exposar els seus descobriments.(….).

Aquí tenim un exemple d’inclusió. Aquí veiem com les Noves Tecnologies faciliten la participació.  Hi ha més exemples: Penseu en la persona que té poca vista, que llegeix ampliant la lletra.  O la persona sorda, que pot seguir una pel·lícula o una explicació subtitulada.

Deixant de banda les persones  discapacitades. Les persones que poden veure notablement reduïda la seva discapacitat. Parlo dels motrius, els cecs, i els sords.  Deixant de banda aquestes persones, crec, que cal afirmar, que en general, el docent amb els recursos informàtics,  pot preparar classes més engrescadores. Classes en les quals tothom participi en funció del seu nivell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *