Les matemàtiques als mitjans de comunicació

Com ja sabeu, aquest espai a més de servir per treballar amb els meus alumnes de l’institut també vol ser una plataforma per reivindicar la importància de les matemàtiques i desvetllar en el gran públic un sentiment de simpatia i proximitat amb aquesta disciplina tant maltractada tradicionalment des de tots els àmbits.

Doncs bé, avui em poso en peu de guerra per denunciar un anunci de televisió on, un cop més, es presenta el fet matemàtic i numèric com quelcom incomprensible, farragós i confús.

Remarco aquesta publicitat i no una altra perquè és la darrera que he vist i per tant la que demostra que a dia d’avui encara hi ha un gran camí per recórrer per normalitzar les matemàtiques en particular i les ciències en general com a font de cultura, innovació i progrés, progrés que en aquest cas que ens ocupa -el producte que es vol vendre és un cotxe- seria impossible sense matemàtiques.

Tot seguit us deixo amb el vídeo. Disculpeu però no l’he trobat en català a la xarxa.

3 thoughts on “Les matemàtiques als mitjans de comunicació

 1. Anna Maria

  Tens tota la raó. És indignant. I el pitjor és com aquests tòpics es perpetuen i es perpetuen. Tanmateix, hi ha una gran contradicció a la societat. Les carreres que més es valoren són, indubtablement, les de ciències. En canvi, es mantenen aquesta mena de llocs comuns. Costen molt d’eradicar.
  No és només amb les mates, de tota manera. Amb les lletres i les humanitats en general, encara resulta pitjor, perquè a sobre estan desqualificades socialment i la gent es pensa que no serveixen per a res. I que no es poden guanyar diners si t’hi dediques.
  Es tracta de la banalització de la cultura i del fet cultural en general. Els valors que transmeten l’art, la literatura, la física, les matemàtiques, etc. no reben la consideració que es mereixen. S’han esborrat del prestigi social a favor del “guanyar molt”. Recordo la sèrie Friends, que a mi m’agradava molt, però on l’únic personatge amb carrera, un paleontóleg doctor i professor d’universitat, amb prestigi professional, era tractat pels altres com un tonto. Es considerava un rotllo tot el que explicava i ningú no li feia cas. En canvi, els altres (absolutament legitimats) eren més burros que una sabata.
  El teu bloc pot contribuir a canviar la situació. Tots els grans de sorra fan la platja.

 2. Elies Villalonga Fernández Post author

  La cultura avui dia pesa poc en la nostra societat. Tota acció que es pugui fer per redreçar aquest fet és poca.
  Gràcies per la fidelitat amb el bloc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *