Category Archives: Exercicis i problemes

Missió: Salvar la Terra IV

Hola una altra vegada!
Us torno a demanar el vostre ajut per salvar la Terra dels malvats roboids que ho controlen tot.
Aquesta vegada es tracta de tenir clar el concepte de nombres negatius i saber ordenar-los de gran a petit i de petit a gran. Només amb això ja els hi podrem fer front!
De passada, com sempre, practicarem una mica el nostre anglès.
Va, animeu-vos!
Cliqueu sobre la imatge i endavant!

Missió: Salvar la Terra II

Ja torno a ser aquí per a proposar-vos nous jocs i aventures matemàtiques per salvar el món dels robots exterminadors!

Aquest cop la missió girarà entorn de la geometria dels cossos de tres dimensions, amb diferents proves que caldrà passar per a poder alliberar la Terra.

Com ja sabeu, la web és de la BBC i per tant tot el vocabulari és en anglès, però així practiqueu una mica, que us anirà bé.

Missió: Salvar la Terra

Salvar la Terra

Bon estiu a tothom!

Missió: salvar la Terra

Els nois i les noies, els nens i les nenes de tots els cursos estan a punt de començar les vacances i he pensat que una mica d’emoció matemàtica els hi podria anar bé.
Per casualitat, he trobat una pàgina de la BBC anglesa que presenta aventures de ciència ficció en format de jocs de càlcul.
M’ha semblat una molt bona idea i per això us la presento. De moment, aquest primer tast va dirigit a l’alumnat de primària dels cicles inicial i mitjà.
La presentació de l’aventura està feta òbviament en anglès, però és força entenedora i intuïtiva. Així, de passada que repassen les mates també practiquen un xic d’anglès.
Un cop acabat un nivell, premeu el botó d’avançar que hi ha a la part inferior dreta del joc per accedir al següent.
Sort!

Missió: salvar la Terra

Addition and subtraction

Temps de selectivitat

Posa't a prova

La propera setmana s’iniciaran les proves de selectivitat i molts joves s’enfrontaran a uns exàmens que els hi poden determinar l’accés o no a la carrera desitjada.

La Generalitat de Catalunya, mitjançant la seva pàgina web gencat.cat, ha posat a disposició dels estudiants una plataforma amb preguntes relacionades amb totes les matèries del currículum per tal de testar el seu nivell de cara a aquesta cita.
La web es diu “Posa’t a prova”, i crec que és un bon recurs per afrontar aquest repte amb més confiança.

Si bé les preguntes són tipus test, si es vol respondre cal que es tinguin clars els conceptes i en el cas de les matemàtiques, cal també que es realitzin petits càlculs complementaris per encertar l’opció correcta.

Desitjo que us sigui d’utilitat.

Bona sort a tothom!

Operacions amb matrius

Ja que a segon de batxillerat estem immersos de ple en el tema de les matrius, aquí us deixo un enllaç d’un petit programet per operar amb matrius quadrades d’ordre dos.
Us pot servir per practicar les operacions encara que siguin senzilles o per comprovar si heu fet bé una matriu inversa fent A-1 · A = Id i a l’inrevés.
Operacions amb matrius

Espero que us sigui útil.

A practicar!

Exercicis de repàs d’equacions i inequacions

Avui us proposo un seguit d’exercicis amb les seves solucions relatius a aquest tema extrets de la interessant pàgina www.toomates.net.

Espero que en feu ús i que us resultin d’utilitat.

Resolució d’equacions pel mètode de Ruffini.

Sistemes de dues equacions amb dues incògnites.

Sistemes amb denominadors.

Problemes d’equacions de primer grau.

Equacions biquadrades.

Equacions irracionals.

Inequacions de primer grau.

Inequacions de segon grau.

Que vagi bé!