Aquestes festes de Nadal el tió em va portar un regal ben original.
Un regal que demostra que les matemàtiques no estan renyides amb el disseny, el bon humor i la inventiva.
Un sudoku en forma de paper de vàter!
Bones festes a tothom!
Ara que s’apropa el canvi d’any i també de dècada, vull presentar-vos una troballa que vaig fer fa un temps mentre cercava material per un article. Es tracta d’un calendari en forma de dodecàedre.
Concretament, a una pàgina noruega se’ns presenta la possibilitat de crear el nostre propi calendari (es tracta d’un calendari perpetu) per a qualsevol any, en un munt d’idiomes diferents -entre d’altres, el català-, i amb la possibilitat d’escollir el primer dia de la setmana (diumenge o dilluns).
Un cop escollides aquestes opcions, es genera un arxiu pdf amb el desplegament pla de l’estructura d’un dodecàedre regular, que té dotze cares pentagonals (una per a cada mes de l’any) i que nosaltres podem imprimir, retallar i així poder construir el políedre de tres dimensions obtenint un bonic i original calendari de sobretaula.
Si us decidiu a fer-ho, configureu la pàgina dins el menú arxiu per establir-la en format DIN A4 ja que per defecte surt més petit.
Feliç any nou a tothom!
Aquí teniu la visió d’un sostre d’un restaurant on vaig ser-hi l’altre dia.
El vaig trobar tan bonic, ple de rectes paral·leles i secants materialitzades en les bigues de fusta fent aquest entramat que no m’hi vaig poder resistir i el vaig fotografiar per compartir-lo amb tots vosaltres.
Desitjo que us agradi.
Aquí us deixo els resultats de la pregunta de novembre:
Resum 32 respostes.
Creus que hauria d’haver més hores setmanals de matemàtiques a l’ensenyament secundari?
Si 20 67%
No 3 10%
Em resulta indiferent 2 7%
A l’ESO si i al batxillerat no 4 13%
Al batxillerat si però a l’ESO no 1 3%
Altres 2 7%
La majoria de persones creuen que calen més hores de matemàtiques a secundària, principalment en el tram obligatori.
Una opina que un dels problemes de les matemàtiques és la comprensió lectora i un altre reflexiona al voltant de quina hauria de ser la matèria perjudicada en benefici de les matemàtiques.
Gràcies per la vostra participació.
Ara us plantejo la pregunta d’aquest mes: