Monthly Archives: abril 2011

Experiències matemàtiques. El vídeo.

El mes de desembre un grup d’alumnes de segon de batxillerat del meu centre van anar a l’exposició “Experiències matemàtiques” a la FME (Facultat de Matemàtiques i Estadística) de la UPC. D’aquesta visita ja vaig penjar les fotografies, però avui el que us porto és el vídeo que va enregistrar “La Factoria de recursos docents” de la mateixa facultat i que molt amablement ens va cedir per a poder-ne fer difusió entre la comunitat educativa de l’institut Rovira-Forns i que pogués arribar també a tots aquells seguidors de les matemàtiques en general.
Desitjo que us agradi.

La pregunta del mes d’abril

El mes de març es tanca amb les següents dades:

Hi ha hagut un total de 9 respostes a la pregunta:

T’agrada l’obra d’Escher?

I són les següents:

La trobo excepcional:  2     22%
M’agrada molt:  2                22%
M’agrada:  2                        22%
No està malament:  0          0%
No m’agrada gaire:  0          0%
No m’agrada gens:  0           0%
No la conec:   3                    33%

L’anàlisi que es pot fer és que una tercera part de la gent que ha respost no coneix l’obra de l’autor holandès, però també és cert, que a aquells que la coneixen els hi agrada d’allò més. De fet no hi ha cap persona que conegui Escher i no li agradin els seus quadres i gravats.

I ara passem a aquest mes. Arran d’un article anterior, es va suscitar la polèmica al voltant de la capacitat de les dones per fer matemàtica;  i ara jo us trasllado la pregunta oficialment a tots vosaltres.