Monthly Archives: gener 2009

Matemàtiques en les ciències i la societat

El passat dijous 29 de gener, vaig assistir a una conferència de matemàtiques a l’auditori del CosmoCaixa de Barcelona. Aquesta conferència era la primera d’un total de sis emmarcada dins d’un cicle titulat “matemàtiques en les ciències i la societat”.

Aquesta conferència, a càrrec del doctor Gerhard Frey, de la universitat d’Essen, tractava de les matemàtiques i la seguretat de les dades dins del món digital i tecnològic que ens envolta. En aquest cas la llengua vehicular era l’anglesa però es disposava d’un sistema de traducció simultània.

L’orador, de gran prestigi internacional, va ser qui va iniciar les línies d’investigació sobre les quals es va a demostrar el darrer teorema de Fermat.

Tot i que la xerrada anava adreçada a un públic universitari d’ampli espectre, certament hi havia una primera part de clar caràcter divulgatiu amb el propòsit de captar l’atenció d’un cercle més ampli de persones. La segona part, força més tècnica, era territori dels especialistes.

Més enllà del tema que es va tractar, però,  sempre és un plaer poder gaudir d’un entorn cultural universitari de primera magnitud i més quan es combinen matemàtiques i vida real (a voltes aparentment tant allunyades).

Per més informació sobre el cicle cliqueu aquí.

Aprofito l’avinentesa per recomanar-vos la visita a aquest museu dirigit a les ciències i la tecnologia perquè val molt la pena, ja que apropa la cultura científica al gran públic, fent-la més propera i entenedora.

Visca les matemàtiques!