Monthly Archives: juliol 2011

Missió: Salvar la Terra II

Ja torno a ser aquí per a proposar-vos nous jocs i aventures matemàtiques per salvar el món dels robots exterminadors!

Aquest cop la missió girarà entorn de la geometria dels cossos de tres dimensions, amb diferents proves que caldrà passar per a poder alliberar la Terra.

Com ja sabeu, la web és de la BBC i per tant tot el vocabulari és en anglès, però així practiqueu una mica, que us anirà bé.

Missió: Salvar la Terra

Salvar la Terra

Bon estiu a tothom!

Logicomix

Gràcies a un bon amic sempre inquiet per conèixer coses noves i interessat pel món que l’envolta,  l’Alfons, he fet la troballa d’aquesta original obra.

Logicomix és una novel·la gràfica que fa una recreació del camí que van recórrer grans pensadors, filòsofs i matemàtics de finals del segle XIX i segle XX per tal de construir els fonaments de les matemàtiques mitjançant el raonament lògic.

A través de les experiències viscudes pel seu principal protagonista -Bertand Russell- els autors expliquen les grandeses i les misèries d’aquests grans homes i de tot el que va suposar aquesta recerca de la veritat absoluta, amb èxits i fracassos, frustracions i pors,  amanit amb les relacions humanes i les repercussions socials de les seves tesis.

Brillantment explicada, la història fa referència no només a la filosofia i les matemàtiques sinó també al teatre, la tragèdia grega, la informàtica i fins i tot el nazisme i les guerres mundials.

Als amants del còmic de qualitat,  als matemàtics, als filòsofs i a tot aquell amb afany d’aprendre us recomano vivament Logicomix. No us defraudarà.

Tot i que l’editorial la ven com una obra per tots els públics si que és cert que cal tenir un cert nivell cultural per abordar la complexitat de la novel·la, no tant per l’estil narratiu que és molt planer (el vehicle del còmic aquí és vital) com per la profunditat del que s’hi diu.

Un llibre certament per reflexionar, no només en matemàtiques, sinó en les relacions humanes i en la filosofia de viure.

Un bon producte per gaudir-ne ara a l’estiu.

Que vagi bé!

La pregunta de juliol

Ja tenim l’estadística de les respostes a la pregunta del mes anterior, a aquell petit joc de càlcul.
Doncs bé, ha resultat prou fàcil pels assidus al bloc atès que d’un total de 15 respostes, 14 eren correctes i una incorrecta.
El nombre buscat era el 1980. La resposta errònia ha estat 72.
Enhorabona a tots i totes!
I ara passem a la pregunta d’aquest mes:

Samarretes matemàtiques. Mates per a tothom

S’està carregant…