Monthly Archives: febrer 2012

Touch

Aviat arribarà la primavera, ja queda menys d’un mes, i amb ella ens arriba de la mà de la cadena FOX la sèrie “Touch”.

Del mateix director de “Herois”, aquesta sèrie ens narra les peripècies d’un pare (Kiefer Sutherland) i el seu fill autista (David Mazouz) que és capaç d’esbrinar els successos futurs de les persones a partir d’un patró matemàtic. També és destacable l’aparició del veterà Danny Glover com a expert en nens autistes.

Les matemàtiques cada cop són més emprades en sèries policíaques i de ciència ficció (Numbers, per exemple). Pel que sembla, en aquest cas es presenta un cert esquema numèric que relaciona a tota la humanitat a partir d’unes connexions que descriu aquest patró.

Pel poc que es veu a l’avanç, aquesta estructura té a veure amb el nombre auri i amb la successió de Fibonacci. Ja veurem. No n’espero cap rigor matemàtic però sí grans dosis d’intriga i ciència ficció. En qualsevol cas, benvinguda sigui aquesta sèrie per a tornar a posar en primer pla aquesta ciència tan meravellosa.

Finalment, cal esmentar que es torna a formular la gran pregunta: som amos dels nostres propis destins, o pel contrari tot està predeterminat i a més amb precisió matemàtica?

Us deixo el vídeo. És en anglès, però es pot entendre perfectament el sentit global de l’acció.

Ah, per cert, l’estrena és el dia 22 de març. No us ho perdeu!!!