Monthly Archives: març 2011

Quines matemàtiques hi ha avui?

Avui només us vull anunciar una conferència que hi haurà aquesta mateixa tarda al CosmoCaixa de Barcelona a les sis de la tarda al voltant sobre matemàtiques i educació que porta per nom “Quines matemàtiques hi ha avui?” que crec que pot ser molt instructiva i interessant.
La fotografia porta l’enllaç cap a la pàgina on hi ha tota la informació.

Ja sabeu, si hi teniu interès, allà ens veurem!

Divorci

Avui he trobat per casualitat aquest acudit matemàtic i vull compartir-lo amb tots vosaltres.
El seu creador és Joaquín Collantes, autor de diverses obres de divulgació matemàtica.
Image
Aquest acudit té per a mi dues lectures: una la pròpiament matemàtica, i l’altra la referència a la separació o divorci que hom vol atribuir entre aquesta disciplina i les anomenades humanistes.
Per a mi, com ja he reflectit en d’altres articles, la cultura és una sola i totes les realitats estan en certa manera relacionades.
I vosaltres, què en penseu?

La pregunta de març

Les respostes a la pregunta del mes anterior de quin és el teu nombre preferit han estat molt diverses. S’han registrat un total de 10 respostes. D’aquestes, dues han mostrat la seva predilecció pel número 7, un clàssic ja que es considera un número que porta sort. La resta han estat per vuit nombres diferents, anant des del 0 i l’1 fins al 3, el 6, el 10 o el 21 passant pel nombre Pi, que si bé és molt important en matemàtiques, no l’associem amb una pregunta d’aquest estil donat que la majoria de nosaltres pensem en nombres naturals. Una persona expressa que no en té cap de preferit.
En qualsevol cas, gràcies per participar.

I ara, anem amb la pregunta d’aquest mes: