Matemàtiques en les ciències i la societat

El passat dijous 29 de gener, vaig assistir a una conferència de matemàtiques a l’auditori del CosmoCaixa de Barcelona. Aquesta conferència era la primera d’un total de sis emmarcada dins d’un cicle titulat “matemàtiques en les ciències i la societat”.

Aquesta conferència, a càrrec del doctor Gerhard Frey, de la universitat d’Essen, tractava de les matemàtiques i la seguretat de les dades dins del món digital i tecnològic que ens envolta. En aquest cas la llengua vehicular era l’anglesa però es disposava d’un sistema de traducció simultània.

L’orador, de gran prestigi internacional, va ser qui va iniciar les línies d’investigació sobre les quals es va a demostrar el darrer teorema de Fermat.

Tot i que la xerrada anava adreçada a un públic universitari d’ampli espectre, certament hi havia una primera part de clar caràcter divulgatiu amb el propòsit de captar l’atenció d’un cercle més ampli de persones. La segona part, força més tècnica, era territori dels especialistes.

Més enllà del tema que es va tractar, però,  sempre és un plaer poder gaudir d’un entorn cultural universitari de primera magnitud i més quan es combinen matemàtiques i vida real (a voltes aparentment tant allunyades).

Per més informació sobre el cicle cliqueu aquí.

Aprofito l’avinentesa per recomanar-vos la visita a aquest museu dirigit a les ciències i la tecnologia perquè val molt la pena, ja que apropa la cultura científica al gran públic, fent-la més propera i entenedora.

Visca les matemàtiques!

3 thoughts on “Matemàtiques en les ciències i la societat

 1. Anna Maria

  El teorema de Fermat? El d’aquella samarreta mítica? Jo he llegit recentment un llibre on la protagonista, una noia superdotada, l’intenta desxifrar. I ho fa. Però no l’explica, perquè hi ha una tercera part de l’obra (aquesta n’era la segona) i potser encara ha de tenir un paper aquesta qüestió. El fet és que quedes captivat pel món matemàtic, i mira qui t’ho diu.
  M’encanta el post.
  Felicitats i endavant amb aquest bloc que ja saps com m’agrada.
  Anna Maria

 2. Elies Villalonga Fernández Post author

  Gràcies pel teu interès. T’agraeixo les teves paraules.
  Ara només falta que t’animi’s a visitar el museu. T’agradarà!.

 3. Anna Maria

  I tant, n’estic segura. De fet hi vaig anar un parell de cops quan era Museu de la Ciència. Però des que està renovat i es diu CosmoCaixa no he trobat el moment. Però ho faré.
  Fins aviat.
  Anna Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *