Dia Europeu de les llengües: estudiar grec i llatí és molt important per aprendre llengües

Enguany el nostre institut no ha celebrat com altres anys el Dia Europeu de les Llengües, però a l’àrea de Clàssiques hem continuat amb aquesta bella i vella tradició.

Aviat tindrem totes les imatges dels nostres murals; però hic et nunc volem compartir el nostre kahoot i encoratjar-vos a aprendre llengües. Recordeu que el Grec i el Llatí són molt importants també per aprendre llengües modernes.

diaeuropeullengües

L’Eloi, alumne de 2n de Batx. Humanístic, ens ha fet el vídeo del mural dels alumnes de segon de Batxillerat:

L’Uri i l’Andrea de 4t de l’ESO ens han fet aquest vídeo del mural dels alumnes de 4t de Lingua Latina (optativa 1 -Mar- i 2 -Margalida-):

25 thoughts on “Dia Europeu de les llengües: estudiar grec i llatí és molt important per aprendre llengües

 1. Chorouk

  Salve!
  El Dia Europeu de les llengües ha arribat!
  És un dia que el promogueren la Comissió Europea i el Consell d’Europa amb l’objectiu de plurilingüisme i el reconeixement de la diversitat lingüística a Europa, se celebra des de l’any 2001. Un dels seus objectius principals és fomentar l’aprenentatge d’idiomes a tota Europa, tant en joves com en ancians. Té una importància molt gran sobre l’aprenentatge d’idiomes, i aquesta és una manera d’incrementar el multilingüisme i la comprensió intel·lectual, ja que prmou la rica diversitat lingüística i cultural d’Europa i fomenta l’aprenentatge d’idiomes dins i fora de les escoles.
  Gràcies a aquest desenvolupament del plurilingüisme entre els individus ens ha proporcionat condicions necessàries per comprendre la societat, per a la mobilitat per motius de feina i d’oci en un món globalitzat i multilingüe, per poder tenir accés al coneixement i per afavorir el respecte cap a la diversitat lingüística (un valor afegit que permet una millor relació intercultural, és un element bàsic per entendre l’ herència cultural i permet promocionar el plurilingüisme en aquest continent i arreu del món).

  Una de les curiositats que més m’ha interessat i que m’ha semblat molt important és que gràcies el bilingüisme i el plurilingüisme ha comportat beneficis econòmics: trobar feina és més fàcil per aquells que parlen vàries llengües i les empreses multiplurilingües tenen més avantatge competitiva respecte a les monolingües en el mercat. També, facilita el procés d’aprenentatge d’una llengua addicional, agilitza els processos mentals i permet el contacte amb persones d’altres cultures.
  En aquest dia s’organitzen una sèrie d’esdeveniments a tota Europa, activitats per a nens, programes de ràdio i televisió, classes d’idiomes i conferències. Realment és increïble! S’hauria d’aprofitar al màxim, una oportunitat com aquesta.

 2. Edgar.N

  Dia Europeu de les llengües un dia estimat per els que estudien les llengües romàniques.

  Un dia en el que val la pena recordar.

 3. Arnau Torres Nadal

  Bonum diem/ Xaipe
  Les activitats realitzades ahir, el dia de les llengues europees, vàren ser molt instructives i divertides. El mural que hem penjat al passadís ha estat una contribució dels dos cicles de batxillerat. Els kahoots són també, un gran ajut en l’estudi de les llengues clàssiques les quals són d’una important màgnitud per a tots nosaltres ja que la nostra llengua prové d’aquestes.

 4. Marta Ruiz

  El dia Europeu de les llengües té com a objectiu principal que es donin a conèixer totes les llengues europees, i sobretot aprendre una mica de cada una. Trobo que es un dia en el que se li dona importancia a totes les llengües i es molt respedctuós

 5. Edgar.A

  El dia europeu es un dia molt important globalment ja que ens fa donar compte de lo important que es aprendre llengües i tenir mes cultura. En especial el grec i el latí es important ja que van ser de les llengües mares a partir d’aquestes es van originar unes noves altres llengües, en el cas del llatí les llengues neollatines o romàniques.

 6. Álvaro

  Xaipe/ Bonum Diem!
  Mai havia fet algo tan interessant com les activitats que vam fer ahir. Espero tornar a fer-ho l’any que ve.

 7. Oussama

  Salue!
  Aquest Dia Europeu de les llengües he aprés molt sobre la llengua grega. La classe de llatí y grec van ser molt interessants ja que vam fer coses molt divertides. Espero que l’any que ve sigui igual o molt més divertit.

 8. Farah

  Salve!
  Amb aquest kahoot hem apres coses noves i hem refrescat la nostre memoria sobre dades de les quals no ens enrecordabem.
  El Dia Europeu de les llengües, es un dia molt important ja que el saber cominucarse per el món amb diferents llengues es necessari i molt interesant. Aquest dia es un dia clau en el nostre món, sobretot el meu. El món de les lletres.

 9. Ada Andiñach Cantón

  Bonum diem 😀
  El dia Europeu de les llengües m’ha fet veure , una vegada més, com el Llatí y el Grec són molt útils per aprendre llengües de tot el món. Crec que aquest dia que es centra en promoure el plurilingüisme ha fet bè en fer veure com son les llengües franques d’importants.
  A classe, hem aprés molt fent el mural, el kahoot i altres activitats. Jo personalment prefereixo aprendre d’aquesta manera perquè ho fa molt més divertit que la manera usual que s’utilitza en la majoría dels instituts. A més penso que el mural d’aquest any ha quedat molt maco 🙂
  Salve!!

 10. Ignasipujol

  ΧΑΙΡΕ!
  Avui ha estat un dia entretingut, tots hem aprés coses noves i interessants amb el kahoot. Llastma que no celebrem el dia Europeu de les Llengues al centre, però per sort si a la classe de grec i de llatí.

 11. Valentina Restrepo Rodríguez

  Salve
  L’activitat que vam fer ahir en el dia europeu de les llengües, de posar l’etimologia de les paraules i descobrir en quantes llengües podem trobar la mateixa paraula, ha resultat una activitat molt divertida i fàcil per poder aprendre. També els Kahoots són una eina bastant favorable per a nosaltres, ja que ens ajuda a estudiar cada tema que fem i és molt competitiu, això t’anima a guanyar i a saber-ho tot; per últim dir que el mural ha quedat molt bonic gràcies als companys!!!
  Vale

 12. Anna Bagaria

  Ave!
  A classe de llatí hem celebrat el dia Europeu de les llengües i la veritat és que m’ha agradat molt com ho hem fet. Entre tots els alumnes hem montat un mural on allà apareixien moltes llengües representant el principal objectiu d’aquest dia que és que dónar a conèixer totes les llengües europees, també hem jugat al kahoot, un joc divertidíssim on a la vegada que aprens o repases el que ja saps, es crea com un ambient de joc i tensió molt divertit! Realment crec que fent aquestes activitats és molt millor mètode d’aprenentatge per els alumnes, t’ho passes genial i a la vegada n’aprens moltíssim.
  Vale!

 13. Mar

  Margalida, avui he fet el kahoot amb els meus alumnes i els ha encantat. Moltes gràcies pel suport.
  Mar

 14. Dagmar

  Salve!
  El Dia Europeu de les llengües a sigut molt interessant per què he aprés moltes coses noves amb les activitats, com la de penjar un mural al passadís i fer al Kahoot. Són maneres d’aprendre molt fàcils i divertides, espero fer més coses d’aquest tipus i l’any que ve repetir-lo.

 15. Laia A.

  Salvete!
  El dia Europeu de les llengües es porta celebrant des del 2001 a Europa.
  És una iniciativa que té com a finalitat el fet d’entendre el plurilingüisme i la cultura de les llengües.
  La importància d’aquest dia és aprendre i conèixer diferents idiomes que engloben les llengües romàniques que provenen de dos grans antecessors com el llatí o el grec.
  Vale!

 16. Carla Muñoz Osorio

  Salvete!
  Mai havia celebrat el dia de les llengües fins aquesta setmana i em sembla fantàstic que hi hagi un dia que faci honor a les llengües i més si és a una llengua mare com és el llatí o el grec. Però ha sigut una experiència molt gratificant. He après un munt de coses; no nomes relacionades amb llatí o grec sinó que també de cultura general, gracies al kahoot que ens a proporcionat la Margalida, que em fet avui a classe un dels més interesants tot hi que nomes he pogut participar en tres de moment, però he après coses com quin mite hi ha representat a la moneda de 2 euros o que es veu a contra llum en els bitllets i un munt de coses noves. També dir que si sou del centre us passeu per el passadís davant de la biblioteca ja que estem penjant tot tipus de treballs d’alumnes que em celebrat el dia de les llengües.

 17. JOAKO

  Bonum Diem
  El dia europeu de les llengües és molt important i interessant per a créixer la nostra cultura i unir-la amb la del passat i tenir-la present.
  Aquest dia té com a objectiu fomentar l’aprenentatge d’idiomes a tot Europa, tant en joves com en ancians. A més els especialitzats faciliten l’accés als diversos sistemes d’aprenentatge. La diversitat lingüística que ens deixa aquest dia és molt rica.

 18. Sandra Mendoza Barco

  Salvete!
  Com homs, els veterans de la casa, sabem bé; el dia Europeu de les llengües és un dia globalment destacat, que intenta donar a conèixer tots els idiomes emprats a Europa.
  Aquest dia, que portem celebrant des de fa dos anys gràcies a la Margalida (la nostra mestra de clàssiques, la qual ens el va donar ha conèixer); ens ha servit per adonar-nos de com el llatí i el grec perviuen encara en moltes de les llengües parlades avui dia i de la importància de aprendre i saber diferents idiomes.

 19. Rocío Rodriguez

  Encara que jo no he celebrat el dia de les llengües a classe com els altres, trobo molt interessant que hi hagi un dia per a totes les llengües europees ja que així les donem a connèixer encara més. També em sembla molt bona idea ja que hi ha llengües com el llatí i el grec molt antigues que, avui en dia, encara perviuen. I saber que encara perduren és molt gratificant ja que d’elles és d’on provenen totes aquestes llengües.
  És una molt bona idea per a donar més importància a totes les llengües.

 20. Aina Blanch

  Tot i no haver pogut celebrar el dia de les llengües, penso que és imporatantíssim donar l’importancia que és mereix a les mares de tantes llengües. Una idea original i diferent la tipologia dels murals. Tot i que ja havia celebrat aquest dia abans aquest cop m’ha donat a conèixer que aquestes llengües encara perviuen i m’ha despertat la curiositat necessària per tirar endevant amb les llengües clàssiques .

 21. Oussama

  Salue!
  Aquest Dia Europeu de les llengües he aprés molt sobre la llengua grega. La classe de llatí y grec van ser molt interessants ja que vam fer coses molt divertides. Espero que l’any que ve sigui igual o molt més divertit.

 22. Maryama

  Bonum diem!
  Aquest any no he pogut celebrar el dia Europeu de les llengües perquè encara no estaba aqui, però l’any passat si que el vaig celebrar i va ser una activitat molt interessant i divertida on vam fer un mural amb paraules escrites en molts idiomes i va quedar molt bé!

  Salve!

 23. Margalida Capellà Soler Post author

  Griego antiguo: por qué un idioma muerto es más útil hoy que estudiar robótica

  … el griego me hace pensar y me servirá para estudiar Traducción», admite Blanca Velasco. Alumna de Mariño de 17 años, subraya que lo griego sobrevive incluso en aspectos de la cultura popular: «Mucha gente no sabe que la imagen del fantasma con cadenas viene de allí».

  https://www.elmundo.es/papel/historias/2017/11/04/59fc6e5f468aeb23728b4699.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *