Un tastet de la IX Magna Celebratio

Aquest cap de setmana la pluja intensa i constant ha remullat la novena edició del festival de recreació històrica de Badalona, la Magna Celebratio; però no l’ha aigualit ja que en comptes dels carrers els soldats i els artesans dels diferents oficis s’han apoderat de les termes, del decumanus, del Jardí de Quint Licini i de la domus dels dofins i allí han fet les seves demostracions i tallers. Tot seguit en teniu un tastet, dedicat especialment als aràcnides de Badalona i als tripulants de El vaixell d’Odisseu:

Vid. Fotografies

23 thoughts on “Un tastet de la IX Magna Celebratio

 1. Jordi Rincón

  Malgrat la pluja i el fred, abril acaba amb una nova experiència enriquidora que de ben segur voldreu repetir l’any vinent. El Jardí de Q. Licini i les termes i el decumanus són un escenari inigualable, no creieu? Gràcies a tots i a totes per la vostra participació i per fer-ho possible!

 2. Margalida Capellà Soler Post author

  Jordi, m’he passat tot el dia a l’institut, però un tastet és un tastet!

 3. Teresa Devesa i Monclús

  Realment ha estat una Magna diferent… El jaciment batulonense ha pres vida per un cap de setmana i el decumanus ha tornat a omplir-se dels sons i les olors de l’antiga Baetulo.
  Gràcies, nois i noies, per acudir-hi malgrat la pluja i el fred per tal de fer un viatge en el temps com cada any.
  I gràcies a tu, Margalida, per oferir-nos-en un tastet!

 4. Hermes

  Salvete!
  Pel que veig la pluja ha fet que l’escenari de la Magna fou l’ideal…! Qui puguera fer un taller a la domus del dolfins o al decumanus…! A veure quan puc anar-hi amb els meus deixebles!
  Enhorabona!

 5. Margalida Capellà Soler Post author

  Hermes, esperem que sigui ben aviat i no t’oblidis d’avisar-nos!

  Teresa, moltes gràcies però un xic de llum apol·línia hagués anat bé! Em sap greu no haver pogut fer almenys un muntatge com us mereixeu! Us dec “Legionaris de Roma, ciutadans de l’imperi” a càrrec de Projecte Phoenix!

 6. Laia Simón

  Salve!

  Per desgràcia no vaig poder assistir a aquest festival perquè no vaig estar aquest cap de setmana a casa, però la veritat es que m’hagués agradat molt poder anar-hi ja que sembla molt interessant. Espero poder anar l’any que ve si es fa.

  Vale!

 7. yussuf

  Salve!
  Aquestes activitats es fan una vegada a l’any a tercer vam estar a punt d’anar-hi amb el professor de cultura clàssica però al final no vam poder anar.
  Ens va explicar que es feia tot tipus d’activitats que tenien a veure amb Roma i tot el món del llatí,Es veu que aquest any tampoc ha pogut ser una gran celebració ja que va fet un mal dia durant tot el cap de setmana es una llàstima la veritat em sembla que hagués estat molt be aquesta representació.

 8. Zícora

  Salve.

  La veritat fou una llàstima que les activitats no es poguessin fer a l’aire lliure a cause del vent i la forta pluja que va haver-hi durant el cap de setmana, com s’hagués volgut fer. Després de tot lo important és que es va poder celebrar una vegada més la Magna Celebratio, encare que fos dintre del recinte.

  Vale.

 9. Marta Bautista

  Salve!!

  Per desgràcia no vaig poder assistir a la Magna Celebratio, magues agradat molt assistir i participar en activitats com l’any passat. Espero poder anar l’any que ve si es torna a fer!

  Vale!!

 10. Elisa Moya

  SALVE!

  En primer lloc dir que, com ja he dit en altre comentari, m’hagués agradat molt poder anar-hi, però per desgàcia no va ser possible. M’ha agradat aquest petit tastet ja que es veuen les coses que es van fer allà, com anava vestida la gent, que s’exposava, quins tallers van haver-hi. Tinc ganes de veure’n més. Va ser mala sort que plogués però això no va fer que l’ambient decaies i que la gent es divertis.

 11. Uxue Avilés

  Salve!!

  M’hagués agradat poder-hi assistir com vaig fer l’any passat amb uns companys. Realment són un conjunt d’activitats molt creatives que t’ajuden a posar-te a la pell de com van viure els romans, com escrivien, com menjaven, com feien la roba, com jugaven, tota la seva vida quotidiana, en general.

  M’ha agradat tornar a veure encara que sigui en un vídeo el que es va poder fer. Com anava vestida la gent i els tallers. Espero poder tornar-hi.

  Vale!!

 12. Teresa Devesa i Monclús

  La veritat és que els companys de l’Albéniz de Badalona i de la Vedruna de Gràcia us vam trobar molt a faltar, els alumnes de Premià. Esperem que l’any vinent puguem retrobar-nos i potser portareu el sol amb vosaltres…

 13. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies, Teresa! Esperem que els teus/nostres desitjos es facin realitat!

 14. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » De cap de setmana: IX Magna Celebratio

 15. Cristina Ortiz

  Hola 🙂
  Aquest any com ja heu dit, la magna ha sigut una mica diferent ja que amb la pluja no s’ha pogut realitzar tot com s’esperava, però tot i això jo crec que ha estat molt bé, inclús millor que l’any passat ja que hem pogut realitzar les activitats a dins del museu, al Jardí de Quint Licini, a la casa dels dofins etc. i hem pogut veure la vida romana, en un entorn encara més romà, (a més hem pogut visitar el museu de franc!)
  Al video puc reconèixer els “ludi romani”, “els ludus grammaticus”, el “ludus retoricus” i diversos tallers romans a dins del museu.
  N’estic segura de que a tothom li va agradar molt la experiència, i espero que es segueixi fent molts anys més!

 16. Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » Legionaris de Roma, ciutadans de l’Imperi

 17. Jose Maria Fernandez

  Salvee!!

  Aquest event que es fa a Badalona es diu Magna sembla que es molt interesant algu dia podriem anar.

  Valee!!!

 18. Pingback: Magna Celebratio MMXIV, t’hi apuntes? | Aracne fila i fila

 19. Pingback: Magna celebratio AD MMXV: Nou curs… nova Magna | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *