Cuina romana a la Boqueria, per tercer any!

Els alumnes de llatí de l’institut Cristòfol Ferrer just abans de les vacances de Setmana Santa vàrem anar per tercer any a l’aula gastronòmica de la Boqueria i un cop més vàrem  aconseguir cuinar un deliciós menú romà amb la cuinera, professora i assessora de cuina infantil, autora del llibre de receptes per cuinar en família Cuinem junts (RBA), il·lustradora amb fruites i verdures de Papallones dins Una mà de contes… Eulàlia Fargas i amb l’entranyable Àngela. Val més una imatge que mil paraules. Jutgeu vosaltres mateixos. Nosaltres hi tornarem el curs vinent. Plurimam salutem!

35 thoughts on “Cuina romana a la Boqueria, per tercer any!

 1. Chaima Anza

  Salve a tothom!
  Tinc el plaer de comentar jo primera aquets article fet per la Lida, sobre la boqueria a Barcelona. Aquest video ha estat un gran èxit er els alumes del Institut Cristòfol Ferrer,com sempre.En el video surten els de 4t i els de 1r de batxilelrat de Llatí.
  M’ha fet molta ilusió sortir en aquest video de cuinera amb ajuda de les expertes cuineres i gràcies a ells vam saber cuinar els plats que es veuen en el video.
  En primer lloc haig d’agraïr com sempre a la Lida per tenir-nos sempre presents i escollir bons llocs de visitar i anar. En segon lloc a les cuinera Eulàlia i la seva ajudant Àngela que totes dues han sigut molt bones amb nosaltres i han tingut una gran paciència i experiència amb tots nosaltres.
  I finalment com a últimes paraules ha dir, haig de dir que com a video ha sigut el millor que han representat els alumnes del Cristòfold per posar en pràctica la seva cuina romana en la Boqueria!!!!
  Vale a tothom espero que ús hagi agradat aquest video!
  Hi haig de dir què jà m’oblidava que sortim tot ben guapos!

 2. stefanny

  Hola
  m’encanta anar de excursió amb la Lida, com sempre ens porta a llocs on aprenem coses molt interessants com en aquesta que aprenem a cuinar aquestes delícies amb la Eulàlia i altra senyora que no em se el seu nom: (. Tot estava super deliciós i em agradaria fer totes les receptes que vam fer a casa meva perquè la meva mare no hagi de cuinar aquest dia: D, Lida ja et vaig dir que quan tinguessis les receptes me les passaràs, les espero …

  Surtim ben guapos tots,un dia molt divertit 😀

 3. Cristina Álvarez Barraca

  Salve!

  Per fi podem gaudir del vídeo de la sortida a la Boqueria, dels alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat de l’Institut Cristòfol Ferrer!

  M’encanta com ha quedat el vídeo, Lida!
  Tinc un molt bon record d’aquesta sortida, ja que al principi quan els meus companys em van dir que tindriem que provar les receptes romanes que nosaltres mateixos cuinariem, vaig agafar una mica de por ja que, jo sóc molt especial pel menjar, i hi ha moltes coses que no m’agraden! Però finalment varem cuinar unes coses boníssimes, i ho vaig provar tot: els pèsols, la vedella i les típiques “torrijas” que, qui diria que ja es cuinaven a l’antiguitat?!

  Les cuineres varen ser molt pacients amb tots nosaltres ja que érem bastants, i van fer-nos bromes fins i tot! Són molt agradables i sobretot bones cuineres; gràcies a elles i a aquesta sortida m’estic animant molt més a cuinar, i m’està agradant molt més que abans. Ara, sempre que cuino alguna cosa nova penso: I si això també ho cuinaven i ho menjaven a l’antiga Roma?

  Vale!

 4. Fatima el Hanini

  Salve Lida !

  Portem molt esperant aquest video per poder veure com ens ha quedat ! i és fantastic .. Les receptes han sigut bones i espero poder anar el pròxim any a la boqueria ! 🙂

  Ave !

 5. sonia seve

  Salve!
  Em va agrada mol el taller! ii el video esta molt ben fet:)
  vale!

 6. Anna Jimenez

  Salve Margalida!
  Estem molt guapoos eh Margalida !!!!
  A mi hem va agradar molt l’experiencia. perquè com ja saps jo no cuino a casa i anar-hi em va semblar molt divertit i també per saber una mica mes sobre la vida dels romans.
  No tenia ni idea de que existisin tans menjars en els temps dels romans, i que s’agin conservat en el llarg del temps. El menjar ens va quedar bonissim!
  I crec que hauries de repetir l’experiencia, amb altres alumnes.

  Vale!

 7. Patricia

  Salve 🙂
  El video esta molt ben fet el video com sempre la Lida, fa uns videos increibles. M’encanta la última part del video, on ens col.loquem tots per fer la foto. La excursió ha sigut genial, i a sigut molt divertit cuinar amb tots ellos, ademés m’ho he pasat molt bé, i a sigut una experiencia que mai oblidare.

  Vale 🙂

 8. Estefania

  LiDa!
  es molt boniic el video lida jo crec que aquesta excursio lo has de fer mes a tots el cursos es una molt bona opcio per ensenyar mes i aixo que vas dir de les nenes mulsumanes a les altres escoles que no van a la boqueria crec que es una tonteria molt gran pero bueno cadascun es com es pero lo millor es que les nostres companyeres de les nostra clase haguin anat per que aixi el de mes veuriem que no te res a veure amb la religio bueno el menjar pot ser pero es que podem fer com tu ho vas a demanar bueno espero i crec que a tots ems ha agradat =)
  pero tambe podem provar altres menjars altres cultures com la romana

 9. Georgina Tur

  Salve!
  El vídeo és molt bo, com tots els muntatges que fas, Lida i també he de dir que els actors són espectaculars :).
  La veritat és que en aquesta excursió pots aprendre moltes coses sobre la cuina romana i també poder comparar els plats o els aliments actuals i del pasat.
  El menjar que vem cuinar estava tot molt bo i el que em va soprendre més van ser les “torrijas”, perquè no hagués dit mai que fossin romanes.
  Ara que introdueixo el plat de les “torrijas”, dir-vos que hi ha un article a aracne sobre un programa de cuina “Cuina amb nosaltres” que aplica la recepta de les torrades.
  Em va agradar molt haver cuinat i fer aquell vídeo per a vosaltres, ja que me mare no em deixava entrara la cuina perquè pensava que li destoseria la cuina, però bueno que després d’haver fet les torrades va quedar satisfeta i ara a poc a poc hi puc entrar més.

 10. Rabab

  Salve!

  Tenia moltes ganes de veure el vídeo i per fi las penjat lida, que per cert t’ha quedat molt bé ets genial arreglant vídeos!
  Primer de tot volia agrair-li a la cuinera Eulàlia Fargas perque a modificat el menú per a les alumnes musulmanes que no podiem menjar porc, hi ha adaptat al menú per a tots i la veritat aixó no ho fa tothom i per aixó volia donar-li les gràcies , hi a tu també lida per haber-li comentat a la cuinera que no podiem tastar alguns aliments i encara així vam poder anar ala cuina i aixó no ho fan tots els profes només ho fas tu lida!!
  La sortida em va agradar molt vam aprendre moltes coses, les sortides de clàssiques crec que són les més profitoses on apranem moltíssimes coses i a més a més ens ho pasem molt bé tots junts.
  Vull acabar donant les gràcies a la nostra profe la Lida que ens ha donat la opurtunitat de conèixer a una cuinera magnífica i a més cuinar amb ella per aixó moltes gràcies lida!

 11. Sílvia Espinach García

  Se’m fa la boca aigua… Recordo que bo que estava tot, i com em va agradar cuinar en una cuina professional. No puc dir més del que vaig dir al vídeo, perquè és quelcom que s’ha de provar. Per cert, el muntatge ha quedat genial!

  Potser aquesta excurció és decisiva per la meva vida. Sempre he dit que si no em decideixo per una carrera concreta, la cuina és l’art pel que em vull decantar. Des de l’excurció que ho tinc encara més clar.

  Va ser tot un plaer cuinar amb l’Eulàlia Fargas. Em va sorprendre molt com, en una cuina amb una vintena d’inexperts ho tenia tot controlat. Sabia com anava cada plat alhora que ens ensenyava els trucs i els ingredients.

  Per acabar, m’agradaria demanar les receptes que vam fer. Sobretot el garum que em va captivar de mala manera.

 12. Oriol López

  Ave Lida!
  He de dir que m’ho vaig passar molt bé durant aquesta sortida perquè va ser especial pel fet de realitzar una activitat diferent i a la vegada vaig aprendre coses de l’assignatura de llatí, a més de tècniques de cuina que em serviràn a casa. Estaria bé repetir una excursió d’aquest estil on aprenem elements de la vida romana des de la pròpia experiència.

 13. yousra

  salve!
  Aquest vídeo és de la sortida que vam fer els alumnes de 4t i els de 1r de batxillerat a la cuina romana amb la cuinera Eulalia Fargas.
  Primer vam anar a la cuina romana de la boqueria ,amb la cuinera Eulalia Fargas i la seva ajudant Àngela, que ens van explicar i ajudar a preparar plats romans. Que per cert ens va quedar molt bé! Finalment varem passejar pel mercat de la boqueria, i cal dir que és impressionat les coses que hi podem trobar. Realment a sigut una experiència molt bona i positiva!
  I el vídeo Margalida a quedat molt bé, quina gracia que fem cuinant!!

 14. Teresa Devesa i Monclús

  Quina gana! Em sembla ensumar la faire…
  Margalida, compte amb el vídeo, que es veu massa gran. T’ho comento perquè sóc conscient que com que sempre mirem el bloc des de dintre, de vegades se’ns escapa la visualització externa…
  Felicitats per l’activitat. Algun any m’hi hauré d’animar.

 15. Randy Martorell

  Salve Margalida,
  Aquesta sortida m’agradat molt,m’ho vaig pasar molt be, nomes vaig menjar carn y torradetes d’aquestes jaja pro bueno, va estar molt bé.
  Vale.

 16. Oriol Garcia

  Hola! Jo recordo la experiència de quan vam anar nosaltres a la Boqueria! Ho recordaré sempre, ja que va ser el primer cop que vaig poder cuïnar alguna cosa romana, que menjaven els romans, i el més important, estava molt i molt bó!
  Espero que aquest alumnes s’ho hagin passat molt be, que segur que sí, pel que veig en el video.
  Aquestes sortides es tenen que fer sempre i mai deixar-les de fer, ja que serveix per apendre, i a més es molt divertit, i no hi ha res com TREBALLAR AMB DIVERSIÓ.

 17. Eulàlia Fargas

  Ei, quines coses tan estupendes que dieu. Gracies!
  Us volia dir que a l’Àngela i a mi ens ha deixat un bon regust la vostra visita, és un plaer treballar al costat de persones tan entusiastes i gracies a la Margalida que n’és la responsable.

 18. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies, Eulàlia! L’agraïment és nostre i especialment meu per haver-me fet cas fa més de tres anys en fer Cuina Romana i Grega antiga per a nens i adolescents.
  Molts records a l’Àngela i fins ben aviat!

 19. Anna Jimenez

  Salve Margalida !
  Eulàlia, gracies vosaltres per ensenyar-nos a fer cuina romana,va ser molt divertit, i interesant, i per comentar-nos el bloc.

  VALE!

 20. Alissa Komarova

  Que guai:)!
  Encara avui en dia hi han bastantes recetes romanes que utilitzem. Hi han alguns que han variat una mica amb els segles.
  A casa meva, es fa molt una receta romana, (caules), en català cols.
  Primer s’han de bullir unes cols en aigua després mezclar amb coriandre, ceba, comí, pebre, i per últim arruixar amb vi i un poc d’oli.
  La meva mare ho prepara sovint, i l’altre dia es va enterar que es un plat romà!

 21. Andrea Balart

  Salve! és una sort que tots els cursos de llatí puguin gaudir de una excursió com aquesta. L’excursió que vem fer em va agradar molt , ja que no nomès vem veure l’enorme boqueria sinò que a més vem poder conèixer a l’Eulalia Fargas i cuinar amb ella.

 22. Irina

  Salve! a mi també em va agradar molt aquesta excursió, sobretot la part de cuinar. Va ser molt divertit cuina plats romans i més amb una professional com l’Eulàlia.
  Vale!

 23. Imad

  Salve!

  Per el que he pogut llegir en els comentaris la excursió a la boqueria està molt bé, aquest any crec que no anirem a de excursió. Crec que és molt interessant ja que el que pogut llegir van poder cuinar.

 24. Jose Maria Fernandez Lozano

  Salveee!!!!

  Sembla que per el comentarias que an escrit els nostres companys esta molt be la sortida i es molt interesant, no sabem si aquesta any anirem d’excursio.

 25. Josep

  Salve!! Sembla que aquesta sortida esta be i es molt divertida , pero crec que aquest any no anirem de excursio.

  Vale!

 26. Zícora

  Salvete.

  Jo vaig anar per primera vegada a la Boqueria a fer cuina romana durant el 1r de Batxillerat, i el cert és que m’ho vaig passar molt bé amb totes les meves companyes. Els plats programats van quedar molt bons. Una de les parts que més em va agradar de tot plegat va ser passejant per la Boqueria en busca de productes romans.

  Valete.

 27. Andrea Torrente

  Salve!
  Veig que la sortida va agradar a tothom! Després de llegir els comentaris i veure el vídeo m’han agafat moltes ganees de fer una sortida com aquesta.
  Felicitats pel vídeo!

 28. Carlos Garcia

  Salve!
  El video esta molt ben fet el video. Enhorabona. M’encanta la última part del video, on ens col.loquem tots per fer la foto. La excursió sembla que ha sigut genial, m’agradaria poder participar en aquesta activitat, perquè sembla que s’ho passen molt bé.

 29. Raquel Bernad

  Salve!
  El video a sigut molt interessant. Enhorabona. Se ha entés molt bé el video.
  I sembla que la sortida ha sigu molt divertida e intretinguda.

  Vale!

 30. Yasmina Groult

  Bonumdiem!
  Aquest video esta molt ben fet, m’agradat molt i sembla que s’ho han passat molt bé!
  Estaria bé fer una sortida així!

 31. Leila Díaz Chiheb

  Bonum diem!

  El video ha sigut molt interessant, que chulu tot!!!
  A mi també m’agradaria fer una sortida així.
  Felicitats per el vostre treball!

  Vale!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *