Ai, Cupido!

En l’amor, les paraules sovint sobren i jo us recomano, com ja ho he fet al Fil Moodle, aquest excel·lent treball del company quironià d’Extremadura Ángel Luis Gallego Real, Caeco raptus amore.

Us he fet, tanmateix, aquest petit regal de Sant Valentí amb l’ajut de la Valèria que ha fet la portada i amb imatges Creative Commons i desitjo que comenteu l’obra d’art que més us agradi.

Per cert, per què Cupido en un primer moment a Grècia era un adolescent i després se’l representa com un nen trapella? Quins atributs té i per què?…

Que l’Amor us sigui ben propici!

68 thoughts on “Ai, Cupido!

 1. Génesis Robalino

  Jo penso que a cupido se’l representa com un nen per reflectir la innocència de l’amor pur, de l’amor verdader. El video m’ha semblat molt maco.
  Feliç dia de San Valentí!
  Vale:)

 2. Marina Cañas

  Salve!
  Molt bonic el video! i la cançó també és molt maca! El dia de Sant Valentin, em sembla un dia qualsevol i un dia comercial sobretot. Es representa a Cupido com un adolescent, el qual llença fletxes a les persones perquè s’acabin enamorant deien que era un nen trapella perquè feia ferides amb l’amor sense conciéncia, era un nen inmadur.
  Quins atributs té i per què?…
  Els seus atributs més significatius de Cupido eres les ales (perquè l’amor et fa volar) els ulls tapats (perquè l’amor és cec) i porta un arc amb fletges.

  Feliç dia de Sant Valentí a tots!!

 3. Ana Mª Falcón Durán

  Salve!

  M’he estat mirant l’article enllaçat i he trobat una cançó molt maca que desconeixia.
  Per una altra banda, m’he mirat la presentació amb les diferents obres d’art en les quals és representat Cupido i he de dir que la que mes m’ha agradat és la que surt al minut 0:32, anomenada “Cupido amb una papallona”, obra de William-Adolphe Bouguereau.

  Els romans el van transformar en un nen però amb els mateixos atributs, ja que es dedicava a fer una entremaliadura després d’una altra al voltant dels déus de l’Olimp.

  Els seus atributs són: l’arc, les fletxes (per disparar a les persones i produir l’enamorament) i el buirac.

  Valete 🙂

 4. Nicole Narvaez

  Salve!

  Primer de tot dir que el video és molt bonic , per totes les imatges relacionades amb cupido!
  Jo penso que cupido era un nen trapella ja que amb les seves fletxes anava enamorant a gent sense cap mena de culpa i aquell amor era més per sufrir..en canvi d’evagades si aconseguia unir un amor verdader.
  Estic d’acord amb la meva companya ja que el dia de San Valentí és un dia comercial que moltes empreses es beneficien.

  vale:)

 5. Arnau Lario

  Ave!
  He mirat el vídeo, i m’ha sorprès la foto de l’Eros bendato, ja que fa poc la vaig poder veure en persona. El meu germà i jo ens vam fer una foto, vam entrar dins i vam treure el cap, un per cada ull. És una estàtua curiosa del centre de la ciutat antiga de Cracòvia. No entenc què té a veure amb el déu de l’amor…
  Vale

 6. Margalida Capellà Soler Post author

  Arnau, ens podràs mostrar aquesta fotografia turística que ens comentes?

  Per què creieu que Igor Mitoraj posa el nom d’Eros bendato a aquesta escultura? Jo crec que és ben encertat i m’agrada. Què porta als ulls? Per què l’amor és cec? Per què porta benes també al voltant de la boca? Per què és un rostre tombat?…

 7. Judith Martínez Barranco

  salve!
  Felicitats pel video, és molt maco i la cançó també.
  Crec que és presenta a Cupido amb un nen per la inosciencia que la gent comença a enamorar-se, per la inociència que tens quan t’enamores , quan et dones el primer petó … també per lo entremaliat que arriba a ser amb el fet de fer enamorarse a la gent que potser mai podrien haver-se enamorat sense la seva ajuda.
  valete

 8. Alina Roman

  Salve!!

  Les imatges amb la música està molt bé . M’han encantat totes les obres sobretot d’Eros sent representat com un nen en la mitologia romana són molt boniques les obres d’art. a mi personalment la que més m’agrada és la de Eros i Psique ja que també és una bonica història d’amor dels dos joves i m’agrada molt.

  Les següents preguntes són:

  -Per què Cupido en un primer moment a Grècia era un adolescent i després se’l representa com un nen trapella?

  ·Doncs perquè a Grècia era el deu Eros que era fill d’Afrodita la deesa del amor i de Zeus i per tant ell era l’encarregat de tirar fletxes per enamorar parelles. En canvi en la mitologia romana (Eros) en llatí Cupido era representat com un nen ja què reprsentava un noi entremaliat que és dedicàva a tirar fletxes d’amor per tot l’Olimp als déus.

  – Quins atributs té i per què?
  Se li representa com un jove alat, lleuger, bell, amb els ulls embenats i amb un arc de plata i fletxes amb què anava enamorant als déus i homes amb els quals es topava. Aquets eren els seus atributs.

 9. Maria Mayor

  Salve!

  Molt bonic el video! Crec que és representa a Cupido com un nen , perquè els nens són trapelles i inocents , i Cupido enamora a la gent inocentment , al igual que les persones quan ens enamorem també som molt inocents i estem cecs. Els trets que representen a Cupido són les ales i les fletxes que fa servir.

  Vale!

 10. chaymae

  salve!
  He mirat el vídeo, i m’ha sorprès molt tenint en compte que es el meu primer any de llati estic aprenent moltes coses sobre la mitologia i em sorprent molt el tema dels deus, les fabules….
  sempre es important saber altres religions apart de la teva perque es pot saber el significat de molts temes de la vida real.
  Vale

 11. David

  salve
  un gran video molt macu a cupido se’l representa com un nen per reflectir la innocència de l’amor i verdader que tothom es pensa que existeix.
  – Quins atributs té i per què?
  Se li representa com un jove alat, lleuger, bell, amb els ulls embenats i amb un arc de plata i fletxes amb què anava enamorant als déus i homes amb els quals es topava. Aquets eren els seus atributs.

 12. Camila Arigón

  Felicitats pel vídeo!!!! M’ha encantat, i la cançó molt ben triada.

  Cúpido es representa com un nen trapella perquè l’amor és així entremeliat, jovial, juganer com un nen. A més a més un nen representa innocència, honestedat, sinceritat com l’amor vertader. També transmeten confiança, companyia, tendresa igual que una persona quan estima. A vegades se’l representa sec perquè així és l’amor molts cops, que no deixa veure amb claredat. També s’ha de tenir en compte que un nen molts cops falla i la fastigueja, com l’amor quan no és pur, però molts cops també aconsegueix a unir persones destinades.

  Els atributs de Cúpido són l’arc, la fletxa (per disparar a les persones), el buirac i les ales.

 13. Clara Serrano Jiménez

  Salve 🙂
  el vídeo m’ha semblat molt bonic!!
  La figura de Cupido és representa com un nen, ja que els nens són innocents i trapelles, a més Cupido, al ser un nen, enamora a la gent innocentment. I això es el que ens passa a les persones, quan ens enamorem també estem cecs i ho fem innocentment. Els trets que representen a Cupido són les ales i les fletxes que fa servir.

 14. Pingback: Els homes són de Mart i les dones de Venus | Cartellera de teatre clàssic

 15. Pingback: L’amor a la cartellera teatral de Barcelona | Cartellera de teatre clàssic a Barcelona

 16. Pingback: Ai, l’amor! | El fil del mite grec

 17. Laia Costa

  Salve!
  Molt bonic el video i totes les obres d’art en general, no podria escollir una!
  Com vam comentar l’altre dia a classe, cupido es representat com un nen trapella per la seva innocència. Els seus atributs més significatius són les ales (perquè l’amor et fa volar) els ulls tapats (perquè l’amor és cec) i porta un arc amb fletges.

 18. Juls P

  Salve!

  M’ha agradat el video!
  Es representa a Cupido com un nen, perqué al igual que els nens d’avui en dia, són entremeliats i a la vegada innocents. Cupido al llençar les fletxes enamora a les persones inocentment, això representa que les persones quan ens enamorem tenim el cap ple de perdals que fan que moltes vegades ens tornem cecs.
  Els trets més característics que representen a Cupido són les ales, l’arc i les fletxes.

  Vale!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *