La festa de la ciència 2010

Aquest cap de setmana s’organifesta-de-la-ciencia-2010tza al Parc de la Ciutadella de Barcelona la quarta edició de la festa de la ciència, trobada anual des de 2007.

Què hi podem trobar en aquesta festa? Doncs un munt d’activitats per triar i remenar -més de seixanta- totes elles amb el nexe comú de les ciències: física, matemàtiques, biologia, robòtica, química, astronomia, tecnologia, etc.

Hi haurà disset punts repartits al llarg del passeig dels til·lers del Parc, vorejant els museus de zoologia i de geologia. En aquests punts, i al llarg de les dues jornades podrem assistir a microxerrades, participar en tallers, jocs virtuals, espectacles, observació del cosmos…

Pel que respecta a l’àmbit matemàtic pròpiament dit, hi ha nombroses i interessants activitats de divulgació: taller de geometria dinàmica, demostració amb bombolles de sabó (espectacle a càrrec d’Anton Aubanell, professor meu de didàctica de les matemàtiques a la Universitat de Barcelona), taller de capses i empaquetaments, taller “anem de cubs”, l’enigma de Fermat i altres Eurekes, tallers de corbes (cicloides i catenària), xerrada concert còctel mate-musical, reptes matemàtics, etc.

A banda, també semblen molt prometedores activitats d’observació del cel de nit i altres aspectes de la física i de la tecnologia actuals.

Desitjo que aquells que llegeixin aquest article s’animin a anar-hi. És una oportunitat única de conèixer la ciència d’aprop i de manera entenedora i a l’abast de tothom!

A reveure!

2 thoughts on “La festa de la ciència 2010

  1. Anna Maria

    Que interessant! Tu hi aniràs?
    Per cert, l’enigma de Fermat! El meu enigma preferit.
    Endavant amb la Ciència!

  2. Elies Villalonga Fernández Post author

    I tant que hi aniré. No m’ho perdria per res del món!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *