Hipàtia

Ja ha arribat la tardor, i amb ella, les novetats cinematogràfiques.

Estic esperant amb expectació l’ultima pel·lícula d’Alejandro Amenábar “Àgora”, d’estrena imminent. En ella, es narra part de la vida d’Hipàtia d’Alexandria, una de les més brillants científiques del món antic.

De la mateixa manera que molts altres dels grans noms de la cultura clàssica, va cultivar diversos camps del coneixement. Així, va destacar com a filòsofa, matemàtica i astrònoma.

Per tant, aquest film pot ser una molt bona aportació si l’emmarquem dins d’aquest 2009, any mundial de l’astronomia.

Més enllà que el rigor científic es vegi sacrificat com moltes altres vegades en pro d’una més gran comercialitat del producte i més en les grans superproduccions, el segell d’Amenábar acostuma a ser sinònim de qualitat. És per això, i pel fet que sempre és d’agrair la presència més o menys explícita de les matemàtiques en el cinema, que l’aniré a veure tant bon punt l’estrenin.

De moment, aquí us deixo el tall publicitari que corre per la xarxa.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/odDNTlASNQY" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

2 thoughts on “Hipàtia

 1. Anna Maria

  Jo també hi aniré, evidentment. Després ja em faràs cinc cèntims de fins a quin punt arriba el rigor científic i, sobretot, històric, perquè suposo que de ciència pura no en parlaran gaire.
  De vegades la literatura i la ciència es donen la mà.
  De vegades, el cine.
  Però sempre, la màgia, inherent a ciències i a arts.
  Fins aviat.

 2. Anna Maria

  Ja l’he vista i m’ha encantat. Realment, l’Amenábar fa una feina esplèndida. I sí que en parlen de ciència, més del que la gent en general suporta, per això l’han criticada. Però s’equivoca la crítica malsana. La pel·lícula està molt bé.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *