Acudit matemàtic

El mes passat vaig assistir a una conferència al CosmoCaixa a càrrec de Claudi Mans, catedràtic emèrit d’Enginyeria Química de la Universitat de Barcelona i gran divulgador científic.

En aquesta xerrada presentava el seu últim llibre, “La vaca esfèrica” , que és una reflexió sobre la relació que hi ha entre el llenguatge científic i el món de la publicitat. Us el recomano.

En un moment donat, va explicar un acudit que es podria qualificar de tecnològic (informàtic o matemàtic) i que us reprodueixo tot seguit, ja que considero que ara a l’estiu és també un bon moment per gaudir amb la ciència.

Explicació: En base dos, els nombres s’escriuen només combinant zeros i uns, essent els coeficients del desenvolupament polinòmic del nombre en potències de dos.

Així:   2 = 1 · 21 + 0 · 20 en base 10   ———–> 10 en base 2.

5 thoughts on “Acudit matemàtic

 1. Andres

  Oh my god!!

  Com va l’estiu Elies??!?!??!?!!?!

  Jo aqui, mirant el correu, apunt d’anarmen de vacançes!!

  Espero que vagi bé l’estiu!!!!

  PD: Pasa alguna cosa si no entenc el codi binari?

 2. Elies Villalonga Fernández Post author

  Hola Andrés.
  Estic encantat de tornar-te a saludar.
  Bones vacances!
  Realment, pots viure igual si no coneixes el codi binari, però has de saber que és bàsic pel desenvolupament digital, tant de moda actualment.

 3. Anna Maria

  Home, de res, però repeteixo que només l’he entès després de llegir l’acudit. Que vols dir que després de llegir-lo encara hi ha gent que no l’entén?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *