Els perfums, tota una herència clàssica!

De ben segur, els Reis no sols porten petons i joguines als infants, sinó molts perfums! Molt són els spots publicitaris de colònies i perfums amb referents clàssics, però molt més freqüents són els noms de perfums relacionats amb els déus (Eros,…), amb herois i heroïnes de la mitologia grecorromana, amb el llatí, etc. perquè portar perfum és tot un luxe, tota una herència clàssica, tot un art de seduir i segurament de sentir-se diví! Després del regal dels vins, caves i cerveses amb referents,  ara és l’hora dels perfums, tot un luxós llegat!

En coneixeu més? Quin perfum amb referent clàssic us ha cridat més l’atenció? Us han regalat una colònia o perfum aquestes festes? Us agraden? Per què creieu que la campanya de Nadal sempre inclou colònies i perfums? Per què aquests tenen referents clàssics tant en el nom, en la forma de l’ampolleta o bé en la publicitat? Vàreu visitar l’exposició Històries de Tocador? Heu llegit o vist El perfum? …Què n’opineu de tot plegat?

84 thoughts on “Els perfums, tota una herència clàssica!

 1. Iria Rael

  Χαιρετε!!
  La veritat es que no tenia ni idea de que els perfums provenien de grècia o bé de roma, ara hem dono compte que hi han moltes de les coses que mai m’havia plantejat que provenien de Grècia.
  L’art de la fabricació del perfum va començar a les illes, com Creta i altres colònies gregues . Es va dur a la àgora i al mercat i es venien a les parades . Els antics grecs ràpidament van començar a experimentar amb ells , i van crear les seves pròpies tècniques d’extracció que aconseguien bullint herbes i pètals de flors . Aquests mètodes aïllaven els ingredients vegetals requerits i els perfums van ser fets per la infusió de les aromes en els olis extrets.
  És increible les coses que acabes descubrint !!

 2. Lorena

  Bonum diem!

  No savi res de que els perfums provenien de grcia o roma. M’ha agradat molt els recipients pintats y decorats per ells mateixos. No m’en havia donat compte de que els noms dels perfums actuals son de deus o deeses de l’antiga grecia o de noms rmans. He quedat fascinada.

 3. Robert Cepeda

  Un apunt molt interesant, els referents classics estan a tot arreu o que?

  És curiós veure com els perfums des de fa molt de temps han sigut essencials en les nostres vides, encara avui dia els perfums són l’equivalència a la seducció, al luxe i sobretot a sentir-se bé amb un mateix, els perfums sempre han tingut molta importancia, desde fa molt de temps que s’han utilitzat, els romans ja els utilitzaven per perfumarse els cabells per exemple, era un luxe per els romans i els aromes eren els mes important. M’ha sorpres tota la cuantitat de perfums amb referents classics que hi han.
  No conec mes perfums amb referents clàssic, el que mès m’ha cridat l’atenció ha sigut la de Jean Paul Gaultier, per la forma que te, es molt original.

 4. Chaymae Zaouaghi

  Xaipete!!
  Encara que no sabia que els romans van ser els que , ocupats per un consum personal diari , van llançar el consum dels perfums a tots els graons de la societat . Elaboraven preparats d’oli per untar el cos , per perfumar teles i l’ambient, aixó va ser molt important ja que les coses que ens pensem que són modernes ja la feia la gent fa molts anys i d’una manera manual i molt més elaborada. Cada día aprenem més coses dels romans i és increible tot el que pots arribar a saber.

 5. Andrea Gómez

  Χαιρετε!
  En els orígens del perfum, est era car i es considerava un luxe, per això l’hi oferien als déus.
  Alguns noms de perfums amb noms de déus són:
  -Myrurgia (va ser una empresa de perfumeria, fundada a Barcelona el 1916), Myron significa perfum, Ergon i el seu derivat urgia, fan referència al producte ja acabat.
  -Kouros de Yves Saint Laurent (una fragància de la família olfactòria Aromàtica Fougère per a Homes) de kouros/-oi que en art designa l’escultura funerària d’un guerrejo nu.
  -Andros pour homme ( fragància masculina), de aner, andros, que significa home.
  -Terre d’Hermes (fragància de la família olfactòria Amaderada Especiada per a Homes), que fa referència a Hermes, déu olímpic missatger.
  – Axe Apollo (desodorant per a home) vol relacionar la bellesa atribuïda a Apol·lo amb el desodorant, és a dir, utilitzant aquest desodorant les dones veuran amb la mateixa bellesa que a Apol·lo. Apol·lo era un dels déus de l’Olimp reconegut per moltes de les seves gestes i a més era representat en la iconografia artística antiga amb major freqüència que qualsevol altra deïtat a causa de la seva bellesa física.

 6. Ariadna Ruiz

  Xairete!

  La veritat es que jo diria que els meus pares han degut de tenir un avantpassat que era grec i que li agradés molt els perfums, més que res, perquè els meus pares són uns expertes en totes aquestes coses sobre perfums. Saben com possarse’l, quina marca comprar i quina no… Això si, la colònia ni tocar-la!

  Sempre acabo ensenyant-lis als meus pares apunts d’aquest estil, però crec que l’únic que els hi puc dir es que gràcies als grecs ells tenen tots els perfums que ells tenen.

 7. Pingback: Referents d’Egeu | Aracne fila i fila

 8. Pingback: Referents del terme Musa | Aracne fila i fila

 9. Pingback: Vols sentir-te una dea olímpica? Olympea, de Paco Rabanne | El fil del mite grec

 10. Alèxia Alvárez

  Xaipete!

  – En coneixeu més?
  No, ja que en aquest article hi ha una ampliadisima recerca de colonies i perfums.
  – Quin perfum amb referent clàssic us ha cridat més l’atenció?
  El de Invictus, l’anunci ven molt bé el seu producte, l’ampolla té forma de trofeu, els colors grisos i blaus simbolitzen la competivitat i la força.
  – Us han regalat una colònia o perfum aquestes festes?
  Cada any per les festes de nadal hem regalen una o un par.
  – Us agraden?
  M’encanten, per a mi olorar bé es molt important, i sempre porto un petit frasquet de perfum amb mi!
  – Per què creieu que la campanya de Nadal sempre inclou colònies i perfums?
  La veritat no tinc ni idea, però parlant des de un punt de vista crític sobre la industria, crec que es perquè en Nadal es quan es compra més per les festes com els reis i el pare Noel, crec que més que res es una estratègia industrial per afavorir la seva economia.
  – Per què aquests tenen referents clàssics tant en el nom, en la forma de l’ampolleta o bé en la publicitat?
  Per què tot significa alguna cosa, com he dit abans en l’ampolla de Invictus els colors signifiquen competivitat i força.
  – Vàreu visitar l’exposició Històries de Tocador?
  No, però m’hagués agradat!
  – Heu llegit o vist El perfum?
  He vist la pel•lícula, i sincerament es dolentíssima, si més no , no acabo d’entendre ni el final, ni com en aquella època sabent com era la gent de poc pudorosa amb els seus cossos que no es dutxaven casi, el protagonista vagi matant les noies que encara que es dongui a entendre olorin bé, no m’ho acabo de creure. (SPOILER)
  – Què n’opineu de tot plegat?
  Que no paro de sorprendre’m per la mentalitat i la forma d’actuar i evolucionar tants dels grecs com dels romans.

 11. Pingback: List of possible projects/topics to present in groups | Let's learn Latin through English

 12. Alba Zarcos

  Bonum Diem!!
  La veritat que no tenia ni idea del fet que les colònies vinguesin de Grècia o Roma i està molt bé que ells decoresin els seus frascos. El que més m’ha cridat l’atenció a sigut el Frese romà del s.III ja que té la forma d’un peu i és molt contradictori perquè normalment, diuen que els peus solen olorar malament.
  Si que m’han regalat colònia aquestes nadales, totes les festes em regalan una colònia, però ja m’agrada perquè a mi m’encanta olorar bé!!
  Ave!!

 13. Yasmina Groult

  Bonumdiem!
  M’ha sorpres la quantitat de perfums amb referents classics. Els perfums son regals perfectes,.
  Una que m’ha agradat molt és el perfum amb referent clàssic de Calypso de Lancome, que fa referència a la nimfa Calipso la filla d’Atles i Plèione.
  Vale

 14. Soukaina A

  Salue!

  És curiós veure com els perfums des de fa molt de temps han sigut essencials en les nostres vides, encara avui dia els perfums són l’equivalència a la seducció, al luxe.
  Els romans ja els utilitzaven per perfumarse els cabells per exemple, era un luxe per els romans i els aromes eren els mes important.

 15. Anna Bagaria

  Bonum diem!
  No sabia que les colònies fossin tant antigues, les utilitzaven els grecs i els romans i aquest fet em sorprén. La veritat és que sempre em regalen alguna colònia per Nadal o pel meu cumpleanys ja que olorar bé és una de les coses que més m’agrada.
  In proximum!

 16. Marta Roman

  Bonum Diem!
  No sabia que el perfum venia de Roma i de Grècia. A mi m’encanten les colònies, aquest nadal m’han regalat una que s’anomena Lady Million, i m’agrada molt! El que més m’ha agradat es el perfum de Calypso de Lancome.

 17. Soukaina Anzaoui Anzaoui

  Bonum Diem!
  No sabia que la colònia provenia de Roma i de Grècia. A mi m’encanta les colònies , de tantes que me’n regalat ja que en tinc moltes i les que m’agraden més són Miss Dior i Coco Mademoiselle.
  Ave!

 18. Sanae Anzaoui

  Bonum diem!
  No sabia que les colònies fossin tant antigues ni tampoc que provenien de Grècia i Roma. M’ha agrada molt les colònies i la que més m’ha agrada Chanel Chance.
  Ave!

 19. Jennifer

  M’ha sorprès, no tenia ni idea del fet que les colònies vinguesin de Grècia o Roma i que les ulitzaven molt en l’antiguitat com ara.
  Jo tinc moltes colònies tant regalades com comprades per mi ja que m’agraden molt i un perfum sempre és un bon regal.

 20. Maryama

  Bonnum diem!
  Mai m’havia fixat en què molts dels noms de les colònies venien del llatí o del grec. M’ha impressionat molt quan he començat a llegir els noms de les colònies perquè moltes les coneixia. A mi m’encanten les colònies i sempre em regalen pel meu aniversari perquè m’agraden molt. La colònia que més m’agradat de la llista ha sigut la de Àngel perquè abans la tenia i m’encanta la seva olor.

  Salve!

 21. Lua Gallen Izquierdo

  Salve!

  Ara m’enadono de que moltes coses del nostre dia a dia provenen de Grècia o bé de Roma.
  No sabia que molts dels noms de les colonies veneien del llatí, ja qu emoltes les coneixia.
  La veritat es que una colonia sempre es un bon regal.

  Ave!

 22. Miguel Ángel Valdivieso

  Salve!
  Em sembla genial que els noms de les colònies i els perfums vinguin del grec i del llatí. Demostra la pervivència d’aquestes cultures! No tinc una colònia prefreida, però no m’agraden gens les olors fortes d’algunes… Em maregen! Prefereixo olors més dolces!
  Ave!

 23. Laura

  Salvee
  Em sembla molt bé això de que els noms de les colònies vinguin del grec i del llatí. Personalment, m’agraden molt les colònies, més aviat les suaus, les fortes acaben molestant. La meva colònia preferida no hi és!
  Ave!

 24. ariadna

  Ave!!
  Es curios saber que els perfums que avui en dia quasi tothom utilitza ja els feien els grecs i els romans. M’agrada aprendre coses noves en cada tasca. i la veritat esque no tinc un perfum preferit.
  VALE!!

 25. Raquel Bernad

  Salve!
  No sabía que moltes coses del nostre dia a dia provenien de Grècia o de Roma, tampoc
  que la majoria dels noms de les colonies veneien del llatí.
  A mi m’encanten les colònies, tinc moltes a casa, i algunes sense utilitzar.
  Jo crec que una colónia sempre és un bon regal.

  Ave!

 26. Carlos Garcia

  Salve!!
  No sabia que les colònies fossin tant antigues, les utilitzaven els grecs i els romans. A mi m’agradan molt les colònies perquè m’agrada olorar bé, ja que és molt important la impressió que dones a les altres persones
  In proximum!

 27. Pingback: Rosa, rosae, feta manualitat! | Aracne fila i fila

 28. Isra

  Bonum Diem!
  És curiós veure com els perfums des de fa molt de temps han sigut essencials en les nostres vides, encara avui dia els perfums són l’equivalència a la seducció, al luxe. Tambe, no m’ha sigut molt sorprendent el que els romans y grecs ja fessin us de cosmetics ja que sembla que ho feien quasi tot avans que nosaltre.
  Un que m’ha agradat molt és el perfum amb referent clàssic de Calypso de Lancome, que fa referència a la nimfa Calipso la filla d’Atles i Plèione.
  In proximum!

 29. Alexia Álvarez Pàmies

  Xaipete!
  Hi ha una ampliadíssima recerca de perfums, és increïble. La colònia que més m’ha cridat l’atenció és: Eros de Versace, més que res per la publicitat d’aquest, és molt bonic el logo, i és molt estètic, a més he tingut l’oportunitat d’olorar-la i olora molt bé! M’encanten olorar bé, però prefereixo els perfums a les colònies, ja que aquests perduren més i són més forts. Òbviament la campanya de Nadal sempre inclou colònia si perfums perquè és l’època on més es compra, ja que s’han de fer regals i que millor regal que olorar bé. He vist la pel·lícula El perfum i la veritat no li vaig trobar la lògica, des del meu punt de vista és bastant dolenta.

 30. Laia A.

  XAIPETE:
  Sembla mentida la de perfums i productes que actualment porten noms o logos amb referents mitològics com noms de déus o deesses, atributs… De la majoria no havia sentit parlar mai…
  Jo ja en sabia que a l’antiga Grècia sobretot les dones utilitzaven perfums i maquillatge, per això no em sorprèn!
  Un perfum és un producte senzill, accessible al públic, ja que és fàcil de trobar i que a la majoria ens agrada, malgrat això és difícil saber els gustos “perfumístics” de la gent, ja que cadascú és diferent.
  En el meu cas, la majoria de cops, en festes o aniversaris sempre cau un perfum i en general m’agrada, pel fet que és un producte que diàriament s’utilitza, això si colònies que no siguin fortes, sinó d’aroma suau.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *