Un matí de teatre grecollatí al Joventut de l’Hospitalet de Llobregat

971174_696058757104270_1134556811_n10154298_696058813770931_350965306_n

Aquest matí hem gaudit un any més d’un matí de teatre clàssic al Teatre Joventut d’Hospitalet de Llobregat en el marc del XIX Festival de Teatre Grecollatí. Hem gaudit amb la seriositat de la Hipsípila d’Eurípides i hem rigut amb el Soldat Fanfarró de Plaute. Tragèdia i comèdia, Grècia i Roma, castellà i català… Els clàssics a càrrec de joves estudiants han recobrat la seva força i frescor. A Girona ja havia vist representat el Miles Gloriosus, tot i que hi ha hagut canvis en el repartiment i canvis en la posada a escena, mai no havia vist representada la comèdia perduda d’Eurípides, Hipsípila, i m’ha emocionat veure-la. Ens havia agradat molt llegir-la i l’esperàvem amb candeletes!

Enhorabona als joves actors, als seus directors, als organitzadors de Prósopon i d’una manera molt especial a Begoña Usobiaga i a Carme Llitjós, coordinadores de Prósopon Catalunya.

Dia 10 d’abril anirem amb els alumnes de quart de Llatí i amb els de Llatí i Grec de primer de batxillerat a Tarragona, de ben segur ens espera un espectacle digne de veure.

Gaudiu dels clàssics: llegiu-los, representeu-los, aneu al teatre a veure-los!

N.B.: Seguiu els diferents apunts sobre Hipsípila al bloc dels alumnes de Grec de segon de batxillerat, Literatura grega a escena.

11 thoughts on “Un matí de teatre grecollatí al Joventut de l’Hospitalet de Llobregat

 1. Andrea i Irina

  Xaipe!

  Ahir vem anar a veure al teatre la tragèdia Hipsípila , així com la comèdia de Plaute del “Miles gloriosus”. Nosaltres ens va agradar molt l’obra, per començar perquè era molt fidel a l’obra original i també perquè la interpretació dels actors, tot i ser nois d’institut, era molt bona; sobretot la noia que feia d’Hipsípila quan plorava perquè s’havia mort Ofeltes, posava la pell de gallina.

  En quant a la tragèdia, l’argument està bastant bé però el que realment hem de valorar és que aquesta obra no ha estat representada des de l’època d’Eurípides, 2420 anys enrere i l’any passat va ser representada per aquest grup Komos. A més, alguns fragments de l’obra d’Eurípides es van perdre i aquest grup va reconstruir els fragments, així que té un gran mèrit. Per tant, recomanem a tothom que li agradi al teatre que vegi aquesta tragèdia del grup Komos.

  Vale!

 2. Xènia Serra

  Salve!
  Ahir em vaig divertir molt en el teatre mirant aquestes dues representacions teatrals grecollatines. La tragèdia de Hipsipila que vam veure va ser la que més em va agradar i els actors la van representar molt bé i la de Miles Gloriosus també va estar molt divertida, sobretot per les diferents frases i cançons comèdiques que van anar dient i cantant durant l’obra.
  La obra d’Hipsípila la vam llegir a classe i això em va ajudar molt a entendre millor el que passava mentre veia l’obra i a més a més de que va ser per primera vegada representada en Catalunya després de tants anys sense que ningú la representés, però el libre de Miles gloriosus no m’el vaig llegir, per tant, vaig notar que anava una mica perduda durant la representació. M’agradaria felicitar a tots els actors que van participar en les dues obres ja que ho van fer molt bé i ens van fer passar una bona estona amb aquestes famoses obres clàssiques.

 3. moya.elisa2011

  Salve!

  Jo sóc una de les afortunades que vàren assistir ahir i verdaderament, ho van fer molt bé, em van agradar molt les dues obres i he de felicitar a tots els actors i actores pel magnífic treball fet, però personalment, em va agradar més la tragèdia d’Hipsípila, em va captivar des de el principi. Durant el decurs de les obres, vaig fer diverses fotografies per ilustrar a tota aquella gent que no va poder anar i per tothom qui vulgi, doncs bé, aquí deixo l’enllaç:

  http://s1264.photobucket.com/user/elisa0091/library/Fotos%20teatre%20Hospitalet%20de%20Llobregat%2025-03-14?sort=3&page=1

 4. Cristina Berjano

  Salve 🙂
  M’ha agradat moltissim la excursió al teatre. De les dues obres que vam veure la que em va transmetre més va ser la de Hipsipila, la protagonista ho representava molt bé. Per altre banda, Miles Gloriosus va ser molt graciosa el començament ja et sorpenien amb una cançó molt coneguda, I like it movie. M’agradaria felicitar a tots els actors perquè ho van fer tots genial 🙂

 5. Pingback: Els personatges de la Hipsípila d’Eurípides | Literatura grega a escena

 6. berjano.cris

  Salve 🙂
  Aqui deixo un comentari sobre l’exàmen de les PAU de 2009/2010 on es fa referència en el exercici tres a Plaute;

  1. Plaute va viure
  a) entre els segles II i I aC.
  b) en el segle II aC.
  c) entre els segles I aC i I dC.
  d) entre els segles III i II aC.

  2. L’objectiu principal que Plaute persegueix en les seves comèdies és
  a) motivar la reflexió del públic.
  b) divertir els espectadors.
  c) transmetre un missatge polític.
  d) defensar-se de les crítiques dels seus rivals.

  3. Les comèdies de Plaute estan escrites
  a) totalment en vers.
  b) en prosa, però amb algunes parts en vers.
  c) totalment en prosa.
  d) en vers, però amb algunes parts en prosa.

  4. El contingut de les comèdies de Plaute esdevé un testimoni cabdal per a conèixer
  a) la societat grega hel·lenística.
  b) la vida quotidiana del món romà.
  c) l’aristocràcia romana governant.
  d) les lluites socials entre patricis i plebeus.

  Les respostes són:

  1d
  2b
  3a
  4b

 7. Marta Verde

  Salve!
  L’altre dia vam poder anar al teare Teatre Joventut d’Hospitalet de Llobregat per veure Hipsípila d’Eurípides a càrrec del grup Komos i el Miles Gloriosus de Plaute, una fabula palliata, basada en Pirgopolínices, un soldat fanfarró del qual es burlen fins i tot els esclaus, rapta Filocomàsia, una cortesana atenesa, i se l’emporta a Efes amb ell. Van ser ben representades per alumnes de Batxillerat.

 8. Pingback: Anònim

 9. Marta Gallardo

  Salve!
  Fer aquest tipus de sortides van molt bé, ja que se’n aprèn d’una manera diferent i divertida. L’any passat vam anar a Tarragona per veure les Coèfores d’Èsquil.

 10. Pingback: Teatre clàssic amb l’Institut Premià de Mar | Cartellera de teatre clàssic a Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *