#yoconozcomiherencia Institut Premià de Mar 2014

El proppassat 14 del 2 del 14 els alumnes de clàssiques de l’institut Premià de Mar es van unir a la convocatòria d’Amuprolag i la secció de Múrcia de la SEEC, tal com ho varen fer en l’anterior ocasió; però aquest cop, els alumnes animats per Judit Gimènez de primer de Batxillerat de Grec i de Llatí han volgut participar en el concurs de vídeos amb aquest recopilatori on demostren que si bé en un primer moment cremen el text llatí de Catul, després s’aficionen a la lectura dels clàssics i acaben llegint per plaer autors grecs com Safo de Lesbos, Nossis de Lòcrida i Anacreont de Teos; llatins, com Catul i Ovidi; catalans com “Salvador Espriu i de la literatura hispànica com Garcilaso de la Vega, Cristóbal de Castillejos, Aurora Luque…

Centres participants 2014. Fernando Blaya

La llista de vídeos participants en el concurs es publicarà dia 8 de març de 2014 i els centres participants podran emetre les votacions entre els dies 9 i 13 de març. Es podran votar sols tres vídeos (12 punts al primer, 10 al segon i 8 al tercer). Evidentment, un centre no podrà votar-se. Si us agrada el vídeo, tanmateix, no us oblideu de regalar un m’agrada al Youtube i de difondre’l entre les vostres amistats i xarxes socials amb l’etiqueta #yoconozcomiherencia:

La crida va ser amb aquest vídeo de Xavier Gras i Elisa Moya amb Realitat Augmentada al bloc dels alumnes de Grec de 2n de batxillerat Literatura grega a escena:

[youtube]http://youtu.be/fbW0H5WUY88[/youtube]

El dia que vam assistir a les conferències de la societat catalana de la SEEC, vam aprofitar per visitar la biblioteca de lletres, la de reserva i la dels departaments de llatí i de romàniques, així com l’hemeroteca a la recerca dels nostres clàssics, com es pot veure en aquest vídeo de l’alumna de segon de batxillerat Lourdes Caparrós:

[youtube]http://youtu.be/kRcm-FuoyFY[/youtube]

Vull felicitar els promotors d’aquesta iniciativa i els meus alumnes de Grec i de Llatí que han participat voluntàriament en l’enregistrament del muntatge i que han après a estimar una mica més els nostres clàssics sense els quals, de ben segur, nosaltres no seríem el que som; però d’una manera molt especial i sentida vull transmetre el meu sincer agraïment a Judit Gimènez que ha aconseguit no sols muntar els diferents enregistraments amb l’ajut de l’Àlex Nadal sinó també involucrar els alumnes del nostre centre en aquest vídeo col·lectiu en defensa de la nostra herència clàssica. Feliciter omnibus!

49 thoughts on “#yoconozcomiherencia Institut Premià de Mar 2014

 1. Elisa Moya

  Salve!

  M’he quedat impressionada amb el vídeo, de veritat, la meva enhorabona, tant als que han llegit com a l’editora del vídeo, la Judit Gimènez amb l’ajut de l’Àlex Nadal. El detall del paper cremant-se m’ha agradat molt i també m’ha agradat poder participar, junt amb el meu company F. Xavier Gras amb la realitat augmentada.

 2. Pingback: #yoconozcomiherencia Institut Premià de ...

 3. F. Xavier Gras

  Salve!

  Molt bons vídeos tots els d’aquest apunt!, felicitats a tots els col·laboradors, i ha estat un plaer poder col·laborar-hi. La sortida a la UB va ser molt didàctica i interessant, i la visita guiada que ens varen fer per la biblioteca també va ser molt interessant i varem veure molts dels llibres que ja hauriem d’haver llegit. També dir que m’ha agradat molt el vídeo de les lectures en llatí, sobretot el moment on surt la clàudia amb el bufador, molt bon muntatge!

 4. Chaima

  Salve!

  Em va agradar molt l’excursió a l’Universitat Ub de Barcelona, va ser una gran sortida per les conferències que se’n van donar i les bibliotecàries ens van ensenyar tots els llocs de l’Universitat més fascinats.Ens van ensenyar manuscrits, forats de diferent materials i escrit per diferents autors, Una excursió partida per el món clàssic. Tot i què jo no aniré a la Universitat aquest any, em va agradar les coses que mostraven una experìència més a les nostres vides.

  Donar les gràcies Judit Gimènez que ha aconseguit no sols muntar els diferents enregistraments amb l’ajut de l’Àlex Nadal i també a la nostre professora Margalida Capellà Soler.per poder fer possible la sortida.

 5. Hady camara koita

  Salve!
  Feliciter a tots, els vídeos están realment , sobretot m’ha agradat molt el de l’herència, ja que trobo que és un tema molt importante i que hem de tenir en compte siempre.
  Espero que vagi be el concurso, aveure si guanyen, alea iacta est!

 6. marina cañas

  Salve!
  Moltes felicitats a tots els que heu participat en aquest video, felicitats també per la Juidt i L’Alex per la producció del video que està molt ben montat, les històries m’agraden molt i les persones que les an llegit també ho han fet molt be! aver si podeu guanyar el concurs! Sort!!!!

 7. Marta Gallardo

  Salve!
  Felicitats a la Judit, a l’Àlex i a tots els que han participat!! Ha quedat molt bé, i m’ha agradat molt poder col·laborar-hi.
  El vídeo de la realitat augmentada també ha quedat molt bé, felicitats!
  Vale!

 8. irina

  Salve!!

  Em sembla molt interessant el video, ens diu que els clàssics també són lectures que s’haurien de llegir més sovint ja que ells van influenciar molts dels llibres de l’actualitat. Feliciter als que han montat aquest video, també a l’Elisa i en Xavi per fer la crida a travès de la realitat augmentada!!!

  Espero que vagi molt bé el concurs i sobretot que gunayi aquest video que trobo que és el més original!!!!

 9. Andrea Balart

  Salve!

  L’enhorabona a tots els que han fet els videos , per començar els de l’herència clàssica ja que hi participen molts alumnes. Després m’ha sorprès molt la realitat augmentada d’en Xavier i la Elisa, jo no vaig poder assistir a la vostra exposició del Treball de Recerca, però segur que va ser molt interessant. Finalment felicitats a la Lourdes que ha quedat molt bé, l’excursió a la UB va ser molt entretinguda. Vaig trobar molt interessant quan ens van portar a les biblioteques i les conferències ens serviran per la selectivitat de grec i de llatí.

  Vale!

 10. caparros.lourdes

  Salve!

  Primer de tot felicitar a la Judit i a l’Àlex per el video de l’herència, ja que esta molt ben fet, i hi apareixen alguns alumnes de l’institud.
  També dir que el video de la realitat augmentada esta molt be, es una gran iniciativa per fer mes ”divertit” el llatí.
  A mi personalment m’ha agradat molt fer el meu video, ja que es mes facil fer llatí aixi.

 11. Abril Ramos

  Salve!

  Penso que és una idea original. La manera en que està fet el vídeo és bastant diferent als videos que acustumen a fer i trobo que està bé que alumnes de l’institut participin en aquests projectes.

  Feliciter!

 12. Judith Martínez

  Salve!
  felicitats a la meva companya i al meu company pel treball realitzat. No pensava que quedaria tan bé, Tot i que hem tingut molts problemes per realitzar les gravacions, haig de dir que ha quedat molt i molt bé.
  Ha sigut una activitat molt interessant per fer.

  vale!

 13. Clàudia Cazaux Cuberas

  Felicitats Judit i Àlex per aquest montatge on hi ha participat bastanta gent, a mi personalment m’ha agradat participar-hi encara que vaig passar una mica de por cremant el paper jaja. I igualment per la Elisa i el Xavi! Que aquest any sembla que estan molt posats en el món dels clàssics. Pel que fa a l’excursió de segon de Batxillerat sembla força interessant! Espero poder fer la mateixa l’any que ve.

 14. Paula Contreras

  Salve!
  M’ha agradat molt! Trobo que és una idea molt original. El vídeo està molt ben fet i és nota que hi ha molta feina. Felicitats!!

 15. Judith Caballero

  Salve!

  La forma en que està gravat el vídeo és molt original. L’idea de anar posant els diferents vídeos de la gent i anar ajuntant-los em sembla molt bé, i lo de cremar el paper és una idea brillant.
  Espero que tingueu molta sort en el concurs i que guanyeu, ja que us ho mereixeu.

  Vale!

 16. Sara Martín

  Salvete!
  M’ha agradat molt el vídeo que han realitzat els nostres companys, és original i molt expressiu. A més, és molt maco fer una feina amb tanta gent. També trobo molt valenta la iniciativa de participar en aquest concurs, felicito a tots els participants per haver-ho fet tan bé i haver-hi posat tant esforç. Us desitjo molta sort!
  Valete!

 17. Júlia Calvo

  Salve!
  Els videos han quedat molt bé i la edició és molt bona, és interessant i agradable de veure. Felicitats i enhorabona!

 18. Andrea Torrente

  Salve!
  Ha quedat molt bé el video. La part que es crema el paper és la clau, felicitats!
  Ave!

 19. Natàlia Rubio

  Bonum diem!
  Trobo que la ideea ha estat molt bona ja que te un toc d’originalitat i que el diferència dels demés vídios que es solen fer. Felicitats!
  Ave

 20. Joan Barrabino

  Salve!!
  Hem sembla, una idea molt original, el video ha quedat molt bé, enhorabona

  Ave!!

 21. Margalida Capellà Soler Post author

  Ben fet, Judit! Ara resultarà més fàcil veure els vídeos participants per tal de poder-los votar en el nostre formulari. A veure, quin vídeo votarem en primer lloc, segon i tercer ja que no podem votar el de l’IPM.

  Alguns centres han aconseguit, fins i tot, ser notícia a la premsa!:

  El IES Ategua de Castro reclama la cultura clásica
  Ha participado en un concurso de vídeos apoyando al latín y al griego. Este curso se ha hecho coincidir el evento con el Día de San Valentín http://www.diariocordoba.com/noticias/educacion/ies-ategua-castro-reclama-cultura-clasica_863205.html

 22. Mar Martínez

  Felicitats!! Aquest video ha quedat molt bé, la idea de cremar el paper és molt bona ja que es una idea original. La gent que llegeix també ho fa molt bé! Esperó que seguim fent activitats d’aquest tipus!

 23. Marta

  M’ha agradat moltíssim el video, està molt ben fet i molt currat! Foltes felicitats i sort a tots els que heu participat.
  Vale!

 24. Nicol Narvaez

  salve!

  Moltes felicitats Judit i Àlex! Ha quedat super bé el muntatge, es molt orginal com comença i com acaba.
  Jo com molts dels meus companys surtin en el vídeo, jo llegeixo l’apartat en catalàn i m’agrat molt el poema.
  I per últim dir que tenin que fer més activitats així.

  Valee!

 25. Alexandre Mercadé

  Salue,

  Crec que a sigut una idea molt original. La forma amb la que han fet el vídeo és bastant diferent als videos que s’acustumen a fer i trobo que està molt bé que alumnes de l’institut participin en aquests projectes.

  Value.

 26. Pingback: Eneas com August | Aracne fila i fila

 27. Dani

  Moltes felicitats Alex i Judit! Gracies per fer-me participar, que m’ho vaig passar molt be i espero que guanyeu que a quedat molt be, molt bon treball. Si no guanyeu podeu estar contents pel treball que heu fet, segur que si seguiu fent mes treballs d’aquests guanyareu i espero que us pugui ajudar en mes treballs. Entre tots em fet un bon treball.

 28. Guillem Tur

  Enhorabona a tots qui heu participat en el vídeo!!! Us ha sortit un bon treball i penso que serà enormament recompensat! Heu fet que els poemes no siguin tant avorrits!!!

 29. Maria Cancio

  Salve!!
  M’ha agradat molt el vídeo, està molt ben fet! Moltes felicitats a tots els que han participat!

 30. Mar Acien Xivillé

  Salve!
  Felicitats a tots els participants ja que és un vídeo molt original i molt creatiu! El que més m’ha agradat quan es cremava el paper, és fantàstic! També és molt maco veure una feina feta per tanta gent.

 31. Laura Garcia

  Bonum diem!!

  Enhorabona el vídeo es genial i el muntatge us ha quedat molt bé!! La idea es molt bona, original i divertida . La veritat és que costa fer vídeos amb tanta gent, però vosaltres ho eu controlat perfectament.
  Espero que tingueu molta sort al concurs!!!

  Vale!!

 32. Arnau Lario

  Ave!
  Va ser molt interessant partcipar en la lectura d’un dels poemes, i el resultat final va ser increïble. Va ser per aquest motiu que en vaig fer difusió, i us convido a veure el vídeo per donar-li a “m’agrada”, ja que, injustament per mi, es decidirà el guanyador seguint aquesta premisa.
  Per enèsima vegada, felicitats Judit, i a tots els que hi heu participat!

 33. camil.arigon

  Molta molta sort als meus companys de llatí que ho van fer genial i el vídeo ha quedat maquíssim!!!! Felicitats a tots els meus companys que van participar i també a la Judith ha muntat un vídeo super maco!! Segur que guanyeu, jo ja li he donat m’agrada. SORT!!!

 34. Rebeca Barroso

  Salve!!!
  Moltes felicitas als meus companys de llatí que van participar i sobretot a la Judit ha fet un muntatge genial. Considero que han fet un vídeo maquíssim i sobretot molt creatiu.

 35. Sandra Moya

  Salve!!!
  Moltes felicitats, aquest video està molt ben fet tant per com parlen en llatí com per el muntatge, ja que, és molt original i també creautiu. Segur que s’ho van passar d’alló més bé gravant aquest video!
  Tot treball té la seva recompensa.
  Ave!

 36. Vicctor Barranco

  Salve!
  Passava per aqui i he decidit comentar a un dels blogs als que vaig participar durant molt de temps! 😀
  Veig que el Blog segueix igual de bé que des de l’ultima vegada que vaig cmoentar, inclús millor!! Veig articles bons i interessants, i aquest m’ha cridat l’atenció, pel fet de veure els muntatges dels videos, ja que m’agraden molt!!
  Veig que tenen tots facilitat per parlar el llatí i ho fan molt bé. Recordo quan grabava videos a l’institut i ho bé que ens ho passavam, de la mateixa manera que segur que ells s’ho passen ara!!
  Que guanyi el millor!
  Vale i molts records!!
  Víctor 🙂

 37. Margalida Capellà Soler Post author

  Salve, Victor!

  Quina alegria, Victor, llegir els teus mots! Moltíssimes gràcies per passar per aquí i deixar-ne constància. Et tenim sempre molt present, la teva feina continua inspirant-nos. Desitjo que tot et vagi molt bé i torna un dia a visitar-nos al centre o bé per aquí.

  Saps, han quedat tercers!

  Fins ben aviat.

 38. Pingback: Llegir els clàssics té premi! Feliciter #yoconozcomiherencia Institut Premià de Mar 2014! | El Fil de les Clàssiques

 39. Vicctor Barranco

  Salve!!
  En breus tornare a fer-vos una petita visita!!
  Me’n alegro molt de que quedessin tercers, s’ho mereixien!!
  Feliciter!
  Vale!

 40. Mireia Abelaira

  Bonum diem!
  Felicitats a tots els que heu participat en aquest fantastic video, us a quedat perfecte, m’encanta.
  Vale!

 41. Margalida Capellà Soler Post author

  ENHORABONA, alumnes participants i alumnes editors del vídeo! El premi és vostre! FELICITER!

  Murcia, 10 de junio de 2014.
  Estimada Margalida Capellà Soler

  Es un placer para nosotros comunicarle que has recibido el TERCER PREMIO en el concurso de Vídeos “Yo conozco mi herencia” 2014, iniciativa que surgió con el fin de promover el aprecio por los textos de los clásicos grecolatinos en particular y de las Humanidades en general. Como sabe, han participado en este evento, celebrado el 14 de febrero de 2014, centros de toda España, Europa y América, y es nuestro deseo que este evento se consolide en años venideros como una celebración de nuestras comunes raíces culturales.

  El premio, en cualquier caso, a duras penas refleja el enorme mérito con que los profesores de su instituto han afrontado no sólo la celebración del evento sino su posterior grabación y edición, en períodos de tiempo muy ajustados. Agradecemos a todos los que han colaborado de un modo u otro en este esfuerzo por mantener la dignidad que, como esta iniciativa pretende demostrar, debe tener el estudio de nuestra herencia clásica.

  En breve, nuestro compañero y vocal de AMUPROLAG le hará llegar una tarjeta regalo de AMAZON por valor de 50.00 euros, que el Departamento encargado de coordinar la lectura podrá gastar durante el 2014.

  Le ruego transmita esta felicitación y nuestro agradecimiento a los profesionales de su centro educativo.

  Atentamente.

  Mª Teresa Beltrán Noguer Rosa Almaida Martínez
  Presidente de la SEEC (Sección Murcia) Presidente de AMUPROLAG.

  Lorena Lorente García Diana de Paco serrano
  Organizadoras del evento “Yo conozco mi herencia”

 42. Pingback: Eneas com August | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *