Nou treballs de recerca de clàssiques en format blog

Avui, 18 de desembre de 2013, els alumnes de batxillerat del nostre institut (IPM) presenten el seu Treball de recerca davant dels seus respectius tribunals. Nou d’aquests treballs són de clàssiques i un any més tots ells són en format digital, un format que els alumnes han triat i que curiosament enguany tots són en format blog, seguint la tradició iniciada fa anys amb L’empremta d’Orfeu del Deka o Òpera Òpera amb referents del curs passat.

Des d’aquí els desitgem molta sort i que el jurat sàpiga valorar la feina feta, així com Bona Fortuna a aquests cinc blogs de clàssiques que s’incorporen a la nostra teranyina clàssica digital:

Ecologia i sostenibilitat a l’antiguitat de Sheila Pena Enfedaque

El cel dels mites d’Andrea i Irina Balart Casanovas

Itinerant la Barcelona més clàssica:

El sexe a Roma d’Alma Bergel i Paula Franco

A cada passa referents clàssics d’Elisa Moya i Francesc Xavier Gras

23 thoughts on “Nou treballs de recerca de clàssiques en format blog

 1. Zícora

  Salve.

  A mi m’han agradat tots els treballs de clàssiques als que he asistit. Es nota que s’ha posat ganes i esforç i tan de bo aquest sigui recompensat amb bona nota. Crec que és molt adient fer servir les noves tecnologies per elaborar els treballs ja que d’aquesta manera està obert al públic i aquest sempre pot aportar coses noves amb la seva participació, també despertant la seva curiositat pel món clàssics.

  Vale.

 2. Andrea Balart

  Xaipe!

  Tots els treballs de recerca han quedat molt bé i a més hi hem posat molt d’esforç perqué quedès molt bé. Fer-ho amb bloc és molt més dinàmic i permet utilitzar tot tipus d’eines que amb paper no es poden fer servir, a més que amb format digital el treball queda allà i mai es perdrà; tothom que vulgui pot gaudir dels diferents blocs. Tot i que fer-ho amb bloc té les seves dificultats perquè els videos a vegades no es carreguen i les imatges es tenen que posar aquelles que no tinguin dret d’autor, és a dir, les de la Wikimedia Commons.

  Després de fer el Treball de Recerca puc dir que ha sigut molta feina però que hem acabat disfrutant aprenent els referents clàssics que hi ha a l’astronomia i que desconeixiem.

  Vale!

 3. irina

  Salve!

  Tots els treballs ens ha quedat molt bé! Penso que tots hem treballat molt i ens hem esforçat perquè el noster treball quedi tan bé! Gràcies a la Margalida tots hem pogut millorar molt els nostres treballs de recerca. Esperem que el jurat valori tot aquest esforç fet! Penso que a vegades un treball digital és molt útyil ja que hi pots afegir moltes eines com google maps, eixos cronològics, videos, etc. A més mai es perdrà i gent de tot el món podrà seguir veient els nostres treballs i comentant la nostra web.

  A mi m’ha agradat molt fer un treball d’aquest tipus i he disfrutat molt fent “El cel dels mites” ja que he aprés moltes coses sobre astronomia i a la vegadada he aprofundit en la mitologia i la seva pervivència en el cinema, la música, etc. A sigut tot un plaer fer aquest bloc!

 4. Xènia Serra

  Salve!
  Per fi s’ha acabat el treball de recerca! Felicito a tots els meus companys per els seus Treballs de Recerca, realment tots s’han esforçat molt en crear els seus blocs i han quedat molt bé, a més a més, malgrat els nervis, tots ens hem ensortit en les exposicions i jo encara seguire treballant amb el meu blog: Itinerant la Barcelona més clàssica, en l’apartat del MAC Catalunya
  Vale!

 5. Arnau Lario

  Ave!
  Per desgràcia, no vaig poder venir a tots els treballs, però crec que el de les bessones Balart és una bona representació dels altres, que tampoc necessiten molta explicació. Com va dir aquell, verba volant, scripta manent, i el fet de deixar aquest llegat informàtic en forma de bloc és una bona idea.
  Moltes felicitats a tots, heu fet una bona feina!

 6. Chaima Anzaoui

  Motlissimes felicitatsss noies i nois!

  Tot i què, només he pogut assistir el de la Elisa i el Xavi ja que he tingut que estar al de la meva germana i amiga.El dia d ela presentació no hi vaig assistir-hi a tots, però com ús vaig escoltar a classe de llatí, estic molt orgullosa de vosaltres.Motl bon treball alumnes de PDM, un altre any triumfant amb el bloc!Les noves tecnologies avançen gràcies el nostres usos. Moltes felicitats a vosaltres, i a la coodinadorà de que aquest treball es pogui fer possible: Margalida Capellà Soler, una grata meravella d’aquest món !

 7. berjano.cris

  Salve 🙂

  Moltes felicitats a tots per els treballs de recerca i per les exposicions dels treballs de recerca! Segur que tots l’aprovareu amb molt bona nota ja que son uns treballs molt el·laborats. Moltes felicitats a tots!

 8. naim

  Molte felicitats, per els treballs de recerca, la veritat es que tots són magnífics i molt elaborats, aquests treballs ens mostren com el món clàssic segueix envoltant-nos i la pervivència d’aquest a l’actualitat. Malauradament no vaig poder assistir a cap exposició m’hauria agradat molt poder estar-hi tot i així felicitats a tothom i molta sort.

  Vale.

 9. Lourdes caparros

  Salve!!

  Enhorabona a tothom, els treballs estan molt be, i es nota que tots us heu esforçat molt, i segur que sereu ben puntuats.

 10. Maria Mayor

  Salve!

  No vaig assistir als TR de les classiques, però he vist a les classes de grec i de llatí que els alumnes de 2 de batx han fet un gran treball amb la Margalida. Moltes felicitats!

  Vale!

 11. Marina Cañas

  Salve! 🙂
  Moltes felicitats per tots els treballs de recerca! A tots els que vaig assistir em van agradar molt i van ser una gran inspiració per el meu treball de l’any vinent. Tots els treballs estan molt ben elaborats i van ser molt ben explicats. Enhorabona a tothom i es veu un esforç molt gran per part vostre!

 12. Alina Roman

  Salve!!

  M’han agradat molt els treballs felicito a tots els alumnes de 2on de batxillerat per el seu esforç i han estat molt bé , jo he vist dos de clàssiques que són : El sexe a Roma i El cel dels mites . Felicito a tots dos grups perque ho van fer molt bé .

 13. Judith Martínez Barranco

  salvee!
  El dia de les presentacions no vaig poder assistir a cap treball de recerca que tingues alguna cosa a veure amb les clàssiques, tot i així el que més em va cridar l’atenció va ser el de la meva companya Alma Bergel, m’hagues agradat molt haver anat a la seva presentació.
  felicitats a tots pel vostre treball!!!

  vale

 14. camil.arigon

  No vaig poder assistir a cap presentació de TR respecte les clàssiques, però m’haguès agradat molt haver anat al de la Nora, segur que ho va fer molt bé!!!

  Vale

 15. Roser

  Jo vaig assistir a la presentació del sexe a Roma i em va agradar molt ja que van tractar molts temes i estava molt ben feta i presentada. Felicitats.

 16. Ana Mª Falcón Durán

  Xaipete!

  M’hauria agradat assistir a l’exposició del treball de recerca de “El sexe a Roma”, però no em van coincidir els horaris. Estic segura que van fer una molt bona exposició i que van fer un bon treball.

 17. Clara Serrano Jiménez

  Salve!
  Opino el mateix que la Ana, m’hauria agradat molt poder assistir al treball de recerca de El sexe a Roma, pero vaig anar a totes les exposicions amb la Ana i com ha dit ella, els horiaris van coincidir…Pero segur que va ser un molt bon treball!!

 18. Daniel Jarque Martinez

  Veien i llegin aixo tinc ganes ja de comensar el TR amb tu Lida per treuremel de sobre quan abans millor ja que hi faig soltes vull comensar com molt tard 3 timestre. Espero treure un 10 en el meu treball amb l’ajut teva Lida com en aquests treballs tan ben fets i jo hi vaig anar a una exposicio de classiques i em va agradar molt. He anat a 10 presentacions del TR en total en dos anys i enveritat es molt bona idea per saber mesomenys com es te que fer, com esta organitzat, maneras de presentar un treball, agafar ideas i tot..

 19. Margalida Capellà Soler Post author

  A veure, Dani, si la sort vol que sigui així! Ja saps que l’elecció d’alumnat no està en les meves mans. L’únic requisit que jo passo és que el TR i l’alumnat sigui de clàssiques.

 20. Pingback: Nou alumnes han lliurat els seus TR digitals de Clàssiques | El Fil de les Clàssiques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *