Entrevista a Joan Gili, dissenyador d’un dimoni reivindicatiu!

El divendres  7 d’abril vaig poder tenir l’honor d’entrevistar al dissenyador del dimoni de les Festes de maig de Badalona, també conegut perquè va dissenyar el cartell de la Festa Major de Premià de Mar de 2014 i el cartell de Les Santes de Mataró del mateix any, però més conegut perquè és el conserge de l’INS Premià de Mar, és a dir, el nostre conserge, que en aquesta entrevista ens explica el significat del seu dimoni i quines relacions té amb els referents clàssics. Aquí podeu veure l’article principal sobre el dimoni de les Festes de Maig de Badalona

Imatge de previsualització de YouTube

 

Eloi Salat Navarro

Alumne de Clàssiques de 2n de Batxillerat

Els referents actuals d’Àiax

Al Facebook jo sóc Àiax. Va ser el fill de Telamó. Va ser l’heroi més gran dels grecs després d’Aquil·les, se’l descriu com un home silenciós i valent. Atenent la crida del meu company Joako, seguida per altres, he buscat els referents d’Àiax. M’ajudeu a trobar-ne més? 

Edgar Alvarez
1r Batx-Humanístic

La transsexualitat és una cosa actual o la mitologia ja s’hi refereix?

Dos mil anys després de la mort del poeta Ovidi, és possible trobar a les Metamorfosis mites d’una vigència tan actual com el de Ceneu-Cenis? La transsexualitat és una cosa actual o la mitologia ja s’hi refereix…? Passeu pel nostre bloc El vol de Cenis i ho descobrireu i si volem més actualitat ovidiana col·laboreu amb el nostre bloc d’aula de lectura Metamorfosejats! Ja us n’heu assabentat: les Metamorfosis, lectura prescriptiva per les PAU Llatí Catalunya 2017-2018 i 2018-2019!

Ada i Anto
1r Batxillerat Humanístic

Hera en l’actualitat

Atenent la crida del meu company Joako,  he trobat una sèrie de referents en l’actualitat del meu personatge del facebook  Hera, m’ajudeu a trobar-ne més?

Referents clàssics d'Hera en l'actualitata de Maryama

Maryama Saho

1r Batxillerat Humanístic

Va de versos amb referents!

Us hi heu fixat? Just davant del nostre institut, al carril bici?

També a altres bandes de Premià de Mar:

De qui són aquests versos? Quines referències clàssiques tenen?

Feliç Sant Jordi 2017 l #VadeVersos #SantJordiRPM #PremiàdeMar