Els déus, les Apps i els esports

Com tots sabem, els grecs van ser una cultura que no només va donar gran importància a l’estudi, a les lletres, a la filosofia, a les arts, etc. sinó que a més a més, fou un poble que donà gran rellevància als esports; fins al punt d’ iniciar un dels esdeveniments mundials més important, i que en l’actualitat celebrem cada quatre anys: Els Jocs Olímpics.

És per aixó que no ens hauria d’estranyar trobar referents clàssics dintre del món de l’esport: una de les “Apps” d’esport que s’ha fet més famosa en els últims anys és l’anomenada “Bodyweight”, la qual utilitza noms d’antics déus grecs per anomenar les seves rutines d’exercicis:

img_7024img_7025
img_7026

Què us sembla? Heu trobat alguna altra “App” d’esports que tingui referents clàssics? I altres “Apps” en general? Què en sabeu de les olimpíades? Sabeu quin aniversari olímpic se celebra enguany?

Sandra Mendoza Barco

2n Batxillerat Humanístic.

Motu proprio…

Què significa motu proprio en aquestes tires còmiques que la companya Ester Falip ens ha fet arribar via twitter? Hi ha altres llatinismes?…

A la recerca del referent amb EDpuzzle a “70 Million” de Hold Your Horses

L’Abigail de 2n de batxillerat ens ha fet una magnífica entrada al nostre bloc de referents clàssics en la música actual,  L’empremta d’Orfeu, sobre aquest videoclip 70 Million, ara seria hora de fer balanç i de reconèixer les obres d’art que hi han recreat els Hold Your Horses i després comentar aquelles que tenen referents clàssics, directes o bé de tradició clàssica.

El llatí a Barcelona

unnamed-2

A la dreta de la porta de l’Església Santa Maria (Barcelona). Fotografia feta el 13 de gener de 2017 per Alba Moreno 4 ESO IPM

Divendres 13 de gener, els alumnes de 4 ESO vam anar d’excursió a Barcelona. Vam visitar el museu “EL BORN CENTRE DE CULTURA I MEMÒRIA”, al Born.                                                                                                      Vam realitzar una ruta guiada per les ruïnes del museu i també vam veure una exposició d’eines urbanes de l’antiga Barcelona, així com la gran quantitat de documents conservats i els rastres de la vida que es van conservar a la ciutat.

Més tard vam passejar pel Born i a la dreta de la porta de l’Església Santa Maria, a la capella del Santíssim Sagrament, vaig trobar un text que hi posava “EGO SVM PANIS VITAE” . Sabeu en quina llengua està escrit? Per què? Què vol dir en català? Què significa? Quina és la seva font?…

Us animo a badar bé els ulls. De ben segur,  trobareu molts referents clàssics no només arreu sinó també pels carrers de Barcelona (en vehicles i sobretot en esglésies!) i no us oblideu de compartir-los a A cada passa referents clàssics.

4t ESO Alba Moreno

Citius, altius, fortius

20161230_141520

Per acabar el 2016, un clàssic de final d’any:  Citius, altius, fortius! Per què?

Us desitjo una bona entrada d’any i un bon any a la recerca i compartició de referències clàssiques arreu.

 

Mercè Otero-Vidal