Legionaris de Roma, ciutadans de l’Imperi

Legionaris de Roma, ciutadans d’un imperi. Magna Celebratio. Museu de Badalona

Ara que ha acabat el festival Tàrraco Viva 2013, ens plau de recordar (com a mostra d’agraïment) al Projecte Phoenix en el festival de reconstrucció històrica de Badalona, Magna Celebratio, amb Legionaris de Roma, ciutadans de l’Imperi.

Vid. Vindolanda, Castra Romana, Cartes des del campament, Campaments romans, La veritable importància de l’exèrcit romà, Cavalleria romana

10 thoughts on “Legionaris de Roma, ciutadans de l’Imperi

 1. MARCUS

  VAIG VEURE EL VIDEO DELS LEGIONAris estava molt intweresant explicava que les soldats el pagaven amb sal
  nomes pagaven el saliri tres vAGADES L’ANYS
  LA MILI DURAVA 25 ANYS NO PODIEN ESTAR CASATS

 2. irina

  Salve!
  Jo no vaig poder anar a la Tarraco viva, però pel que vaig sentir feien tallers de tota mena, relacionats amb els romans. El soldats romans s’entrenaven constantment, tenien un instructor, que era l’optio. Normalment els escuts es feien amb vimet, per això pesaven més que els escuts normals. A més els hi posaven plom a dintre perquè pessesin més. S’entrenaven dipàriament, encara que hi haguessin guerres. Totes les casernes tenien un hospital que es deia valetudinarium. També parla de que la sal servia com a col·liri, per evitar infeccions, etc.

 3. Andrea Balart

  Salve!

  He mirat el video i està molt bé ja que es mostren els costums dels legionaris romans. Normalment no s’acosttuma a representar la vida dels soldats sinó de les dones o els homes romans així com els eslcaus i es mostrava els diferents aspectes de la vida quotidiana. La legió romana ( ve del llatí legio que vol dir recollir o juntar.

  Els legionaris estaven un màxim de vint anys durant les campanyes militars i cobraven un sou anomenat stipendium. El legionari estava armat amb javalines, una espasa, un punyal, un escut i una armadura.

  Vale!

 4. Gaby

  Molt interessant i amè aquest relat descriptiu de la vida a un campament romà, que ens ofereix la gent de Projecte Phoenix, un dels grups impulsors de Tarraco Viva. Cal felicitar-los de nou per aquesta ingent i mai prou reconeguda feina de divulgació i reconstrucció històrica, que el grup tarragoní porta a terme des de fa anys.
  Com de costum, l’eloqüència discursiva d’en Magí Seritjol, junt amb el seu germà, l’Enric, autèntica alma mater de l’agrupació Phoenix, ens apropa de forma molt amena i divertida al dia a dia dels legionaris romans, amb comparacions com les dels twits, el divorci expréss, etc

 5. josep

  Salvee!!!

  M´ha agradat molt aquest video ja que esta molt be i es molt interessant. Me mirat el video sancer i les escenes estan molt ben fetes i te expliquen moltes coses sobre els soldats romans.

  Valeee!!

 6. cristina berjano

  Salve, aquí deixo un comentari on aparèix una pregunta relacionada amb l’invasió dels romans a la ciutat de Tàrraco. És una activitat d’un exàmen de les PAU.

  Exercici d’exposició d’un tema de literatura o de civilització romanes

  Tàrraco va ser fundada l’any 218 aC, amb motiu de la segona guerra púnica contra Aníbal. Empúries també fou invaïda el mateix any però va ser fundada com a ciutat romana a començament del s. I aC. Lleida fou fundadaa finals del S. II aC i Bàrcino fou fundada els últims anys del S. I aC.
  Empúries i Lleida van ser municipis mentres que Tàrraco i Bàrcino colònies. Tàrraco fou el nucli urbà més important ja que va ser la capítal de la província de Hispània Citerior. Lleida, per altre banda, fou un municipi on es va disputar la guerra civil entre César i els partidaris de Pompeu.
  Pel que fa a edificis públics hi van haver amfiteatres a Tàrraco i Empúries. Temples a Empúries, Bàrcinmo i Tàrraco, on actualment queden restes. Aqüeductes a les dues colònies i muralles a Empúries, Bàrcino i Tàrraco. A Lleida és on actualment no hi queden casi cap mena de restes.

 7. Pingback: Cartes de comiat des del campament | El Fil de les Clàssiques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *