Pompeia, el final

El curs s’acaba i, com cada any, Pompeia en serà la guinda. Afortunadament enguany no només ho podrem fer amb tots els apunts que tenim ja publicats a El Fil de les Clàssiques i a Aracne fila i fila sinó també amb el docudrama de la BBC,L’últim dia de Pompeia, que ens ajudarà a inspirar-nos per enllestir la tasca del Fil Moodle: Epístula a un habitant de Pompeia.

https://www.bbc.co.uk/programmes/b0074c6d

vid. Els misteris de Pompeia.

26 thoughts on “Pompeia, el final

 1. Zícora

  Salve.

  Un article molt interessant. La veritat es que m’agradaria visitar algún día Pompeia. Les fotos sincerament són bastant impactants, sobre tot la primera de totes, en la que hi ha una persona que està plena de pedra de lava.

  Vale.

 2. Laia Bagà

  És molt curiós el que va passar a Pompeia!
  Que encara despres de 2.000 encara estiguin treien restes d’aquella catàstrofe.
  M’agrada moltissim anar a veure aquestes restes, ami aquestes coses m’encanten!.

 3. Hady Camara

  Salve!

  Va ser una veritable tragèdia lo de Pompeia , però per un altre part també podem fixar-nos en el petits detalls que ens ajuden a saber una mica més com vivien.

  Vale!

 4. bautista.noelia2011

  Salve!

  És impresionant les tecniques que s’utiltzen per conservar els cossos de les victimes mortes a causa de l’explosió del volcá que van ser cremats per la lava.

  S’utilitza el guix per convertir els esquelets de les víctimes en escultures i mostrar-les al museu, encara que moltes de les persones que van a visitar aquest museu creu que són unicament escultures.
  La veritat es que es molt conmovedor veure families mortes per aquest accident mediambiental com la que surt en el video que la mare esta fent costat al seu fill.

 5. Ivan Zapico Fernandez

  Salve!

  És molt impactant les restes de com va quedar Pompeya després de 2000 anys on hi han hagut tormentes,etc…
  Fa por com van quedar els animals , les persones , espero que això no passi.
  Vale!

 6. Bryam

  Les tecniques que s’utiltzen per conservar els cossos de les victimes mortes a causa de l’explosió del volcá que van ser cremats per la lava.Es molt conmovedor veure families mortes per aquest accident mediambiental com la que surt en el video que la mare esta fent costat al seu fill.

 7. cabronero.ruben1120

  Es impresionan perque amb el volca en eropcio i ells es proteijian del fum i la lava i esfeien els vaixells amb fusta i es van anar i alguns van moriri

 8. merce

  La primera fotografia es impressionant,con una persona a a-
  cabat aixì.Aquests article es molt interesant.M’agradaria visitar Pompeia.

 9. corbalan.jordi2009

  Això de que el volca es desperta cada 2000 anys és veritad?
  Espero que no sigui veritad ja que començaria dins de poc i nosaltres estem bastant aprop.

 10. Andres

  Es molt trist lo que li va passar al poble de Pompeia peró també es culpa seva perquè van ser molt optimistes i van pensar que resistirien.I despres de 2000 anys i encara trobar tants cossos es impresionant

 11. ardiles.victoria1020

  SALVE!

  Penso que a Pompeia s’hagussin pogut salvar moltes persones més, de no haber sigut per els consells de moltes persones que deien que era millor anar-se’n.

  Jo vaig visitar Pompeia, i encara que no m’enrecordo del tot, el poc que recordo era ruines. Encara que moltes parts de Pompeia es conservaben molt bé. També recordo que vaig al·lucinar amb la tecnologia que ja tenien en aquella època. Encara que sembli una tonteria eran molt avançats. També ens vam quedar de pedra al veure aquelles persones al sòl, com si fossin figuretes. Hi habia una mare embarassada, amb el seu fill al costat..

 12. edgar navarro

  salve!

  m’agrada molt aquest article t’ensenya com va quedar pompeia despres del volca
  vale!

 13. Miriam Pelegrina

  Salve!
  És impactant com va quedar Pompeya despres de 2000 anys, aquestes restes són increibles, com van quedar, les tecniques per conservar els cossos, es bastant impactant!

 14. Uxue Avilés

  Salve!!

  És molt interessant veure com conserven els cossos de totes les víctimes que es van donar, també fa por veure com van quedar finalment. S’utilitza guix per els esquelets dels morts i posar-los al museu.
  Per el que puc veure en el vidio va ser algo molt impactant i tràgic lo de Pompeia.

  Vale!!

 15. sanchez.laia1120

  Salve!!
  És molt interessant i curiòs veure el que va passar a Pompeia. I com es conserven els cossos de totes les víctimes que es van donar. Tot i que tambè s’ha de dir que va una mica d’engunia veure com han quedat les restes i finalment.

  Vale!

 16. irina

  No he estat a Pompeia, tot i que m’agradaria anar-hi, és molt impactant veure les restes de les persones amb l’estat en que van quedar con es van calcinar. M’ha agradat aquest documental, és molt interessant tota la investigació, com per exemple la possible història del braçelet, que jo crec que era una mostra d’amor que li va fer l’amo a la criada.

 17. Eva Perez

  Salvee
  Hem sembla molt sorprendent, que despres de tants anys encara quedin restas de aquella epoca, i aquella catastofre, es molt curiòs pero molt interessant, ls ayuda a recontruir la historia, d’aquella catastofre
  VALEEE!!

 18. Andrea Balart

  Salve! Hem va agradar molt el documental de Pompeya. Els meus avis havien estat i m’havien explicat que els cossos encara es conserven carbonitzats en la mateixa posició que havien quedat; penso que està molt bé veure aquests documentals ja que han reconstruit a partir de les restes les històries dels ciutadans de Pompeya.
  Vale!

 19. Marta Bautista

  Salve!!

  Em sembla molt interesant aquest article, es sorprenent que encara a Pompeia és conservin les víctimes… Però impacte una mica com va quedar Pompeia desprès del volca..

  Vale!!

 20. gomez.luque2011

  És sorprendent i ala vegada esgarrifós veure aquestes restes de les persones calzinades que van quedar del que va pasar a pompeya!
  Però a la vegada és interesant poder saber més coses gràcies a que es conservin tan bé!

  vale:D

 21. camil.arigon

  No sabia que es podia trobar en museus les figures de guix de les víctimes de l’erupció del Vesuvi l’any 79. Les figures que es conserven dels homes es troben cap per avall o dormint i fins i tot i hi ha animals, i tots els que no van poder escapar. És commovedor veure aquestes figures i veure fins i tot nens que han estat víctimes d’aquesta catàstrofe i també veure les mares protegint-los. Es tracta d’una tràgica història que avui dia podem contemplar.

 22. Pau Torrente Quiles

  Pompeia va ser una de les ciutats més importants durant l’època de l’imperi romà. Està situada a la Campània dins la badia de Nàpols. Pompeia es va esfondrar sota la cendra l’any 79 a causa d’una erupció inesperada del volcà Vesuvi. Va morir gairebé tota la població ja que ningú s’esperava l’erupció del volcà.

  L’estiu de 2008 vaig anar a visitar aquesta meravellosa ciutat. Gràcies a la feina dels historiadors, s’ha pogut enretirar tota la cendra i ha quedat al descobert la joia romana. El resultat és una ciutat gairebé tant desenvolupada com una ciutat actual (exceptuant la tenologia contemporània).

  Una de les coses que més em va sobtar va ser que al retirar tota la cendra es varen trobar molts cossos humans carbonitzats i colocats en la mateixa posició en la que van morir. Sens dubte és molt recomanable la visita a aquest tresor romà.

  També he vist aquest documental que explica més en profunditat la història de Pompeia. Es força interessant!

  (Aquí adjunto el link: https://www.youtube.com/watch?v=qGRNRva4lc8)

  Vale.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *