Ahir a la facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona vàrem poder gaudir per primera vegada de la flamant aula d’informàtica per fer el curs de formació de l’ICE Els clàssics i les TIC. Vàrem aprendre a fer Google maps i en vàrem obrir un de nou, tot aprofitant que tenia d’alumne en Josefet Fuentes, un internacional palindròmic, i ens va regalar amablement les entrades que aquí veieu tot jugant amb embedir una imatge Creative Commons, etc. Ara espero que amb la col·laboració de tots i totes anem completant aquest nou Google Maps de palíndroms geogràfics que haurem d’afegir a la col·lecció que ja tenim de llatí i de grec. Quina Googlemapsmania clàssica! Per cert, sabeu què és un palídrom i quina és la seva etimologia?
Hola Margalida,
jo, intentare ajudar una mica amb el google maps.
Un palíndrom (del grec “πάλιν”->enrere i δρóμος->corre, per tant el que va i ve) és una paraula o frase que pot ser llegida tant d’esquerra a dreta com de dreta a esquerra, usual en els jocs de paraules.
Es coneixen també com capicues, si bé aquesta denominació s’utilitza més pels números que reuneixen la mateixa condició. S’anomenen bifronts o falsos palíndroms dues paraules que són palíndroms entre elles: Roma i amor (ja está introduït en el google maps).
Un palíndrom és pot definir com una paraula, numero o frase que es llegeix igual cap endavant que cap endarrere. Potser la paraula “palíndrom” no ens sona massa perquè popularment els anomenem capicues.
La paraula palíndrom prové del grec πάλινδρóμος. és una paraula formada per dues que són πάλιν que significa “una altre vegada” i δρóμος que significa direcció o camí.
En el Google maps he afegit dues entrades:
-A Dafne, la moral romana enfada.
-Sator Arepo tenet opera rotas.
Un palíndrom, segons el diccionari és un mot, frase, que és igual llegit d’esquerra a dreta que de dreta a esquerra. Malgrat això, sovint trobem falsos palíndroms com el cas de la paraula Roma que, llegida a l’inversa ens descobreix la paraula amor, una paraula amb sentit però, no exactament la mateixa.
Un palíndrom és una paraula d’orígen grec: palin (πάλιν; “un altre cop”) i dromos (δρóμος; “direcció”) és una paraula o frase que pot ser llegida tant d’esquerra a dreta com de dreta a esquerra.
Salve a tothom!!!
Bé, el que ús pdria dir sobre que es un polidrom no hi massa informació sobre el significat de polidrom, però jo la he buscat:un polidrom es una frase que es llegeix d’esquerra a dreta:)
Polídrom, Chaima? Què és això?
Salve a tothom!!!
Bé, el que ús podria dir sobre que es un palíndrom no hi massa informació sobre el significat de polidrom, però jo la he buscat:un polidrom es una frase que es llegeix d’esquerra a dreta:)
Ho sento moltissim el que hagi vist aquest comentari abans de rectificar!
Com jà sabeu ,sabeu qui sóc!
La Chaima!!!;)
Avui el mot “palíndrom” a Rodamots! No us oblideu d’introduir-ne un de geogràfic en aquest Google Map i de posar el nom aquí.
Un palíndrom és una paraula que es pot llegir tant de dreta a esquerra com d’esquerra a dreta, també els anomenen “capicues” tot i que normalment ens referim a números.
Salve!
Un palíndrom (del grec palíndromos, que torna enrere, que va i ve) és una paraula o frase que pot ser llegida tant d’esquerra a dreta com de dreta a esquerra, usual en els jocs de paraules. Es coneixen també com capicues.
S’anomenen bifronts o falsos palíndroms dues paraules que són palíndroms entre elles: Roma i amor
Salve!!!
He buscat el significat de palíndrom. És una paraula o frase que té la possibilitat de ser llegida en qualsevol direcció (de dreta a esquerra i d’esquerra a dreta) i s’utilitza als jocs de paraules.
Vale!!!
Salvete!
Encara que m’ha costat bastant el tema dels palíndroms he introduït una entrada a Delfos (illa on Apol•lo té un important santuari) i el palíndrom que hi he posat està relacionat amb Dafne, he pensat que era una bona idea!
Vale!
Salve!
Un palíndrom és una paraula o frase que pot ser llegida tant d’esquerra a dreta com de dreta a esquerra.Un palíndrom, del grec palin (endarrere)-dromos (córrer), és una expressió capicua, en el sentit més ampli de la paraula “expressió”.
Salve!
Hem introduït tres palíndroms de Català, Àvila i Lituània.
Víctor, Jordi, es pot saber quina relació tenen amb la geografia grega?
Salve!
Jo introduiré la frase Creta-aterc.
Jo introduiré la paraula Naxos- Soxan.