Tres Treballs de Recerca de clàssiques i web 2.0

Tres treballs de recerca de clàssiques, quina meravella! Les noves tecnologies a l’ordre del dia al Cristòfol Ferrer. Alumnes 2.0 ens explicaran aquests dies la seva experiència amb el treball de recerca:

 

 

 • L’empremta d’Orfeu: treball d’Oriol Garcia Penche sobre els referents clàssics en la música actual (format bloc) i reconeixement immediat a la xarxa vid. Voces griegas desde Benicàssim “Deka, alumno 2.0“.

 

L’enhorabona per la feina ben feta i per difondre les clàssiques a la xarxa. Bona sort! Carpe diem!

35 thoughts on “Tres Treballs de Recerca de clàssiques i web 2.0

 1. Ana Ovando

  Es maravilloso ver estos trabajos de alumnos 2.0. Son ejemplos que nos llenan de ilusión a todos los interesados por el mundo de las clásicas. Muchas gracias, Margalida, por la parte que te toca, que no es poca. Enhorabuena a los tres, a Núria, a Georgina y por supuesto, a Deka por su magníficos trabajos.

 2. Ricardo

  Felicidades a todos/as tus alumnos/as. Todos/as son maravillosos/as pero, si se me permite, y como dirían mis alumnos/as, Deka es un crack, un crema, es el p… amo. A ver cuando nos da una conferencia para que los/as profes aprendamos a cantar rap. Un saludo.

 3. Teresa Devesa i Monclús

  L’enhorabona per aquesta tasca tan fructífera. Tantes hores que hi deveu haver dedicat han donat un molt bon fruit.
  Per cert, Deka, m’ha fet molta il·lusió que esmentessis At versariis a la cançó…

 4. Lluís

  L’enhorabona, Margalida! A tú i a tots aquests alumnes que mantenen viva l’espurna dels clàssics. La meva felicitació per a tots ells.
  Salutacions.

 5. Jordi Rincón

  M´afegeixo a les felicitacions, Lida, Núria, Constanza i Oriol-Deka. Gràcies a tu, oh Filadora entre les Filadores, per la feina que fas amb tanta dedicació i entusiasme i a vosaltres per saber aprofitar les oportunitats que la vida us regala. Prenem nota, com sempre. Una abraçada des del Vaixell.

 6. Margalida Capellà Soler Post author

  Amics i amigues, moltes gràcies per les vostres mostres d’afecte, no sabeu com m’animeu a continuar treballant i creient amb els alumnes, són el nostre futur. És una inversió de temps i d’energies que, malgrat tot, paga la pena de fer.
  A veure, què diuen avui ells que sou els autèntics protagonistes i saben aprofitar l’oportunitat i què diuen els seus companys que també tindran l’oportunitat de veure què és un treball de recerca, ja que un dia o altre l’hauran de fer?

 7. Oriol Garcia - DEKA

  Hola!!! Estic molt orgullós, igual que la Núria (Suposo) dels comentaris que esteu posant! Sincerament tant la Núria com jo hem treballat molt en aquest treball, i aquí està la recompensa. El mèrit també es de la Margalida, que és com una font d’inspiració i de motivació per a nosaltres. Gràcies a ella desarrollem el nostre treball tan interessant i ella és la causa també del nostre sacrifici.

  Personalment, haig de donar les gràcies a totes aquelles persones que em recolzen, que observen el meu treball i em donen la seva opinió. Això em motiva cada dia més per seguir endavant.
  Espero que el treball us serveixi molt per aprendre a tots aquells que estiguin interessats en els referents clàssics i en el que explico.
  De nou, gràcies a tots!

 8. Margalida Capellà Soler Post author

  Uri, em sorprens. Així m’agrada! De seguir així ja et veig fent la xerrada que demana el Ricardo des de Canàries; ell és també un virtuós amb la guitarra.

  També la Coty ha treballat molt, ara bé el seu treball en paper és molt interessant. Aviat també en farà la versió virtual, almenys així ho ha escrit en els agraïments del seu treball.

  Em sento molt orgullosa de tots tres; de fet, no hauria d’haver agafat tants treballs de recerca però l’esforç s’ho ha valgut.

 9. Cristina Álvarez Barraca

  Salvete!

  Aquests dos dies que han vingut els nostres companys de 2n de batxillerat, ens han servit de molt, o almenys a mi, per veure com funciona més o menys això del treball de recerca.
  Els tres treballs han estat molt interessants, els tres m’ah fet encuriosir, i he de confessar que vaig estar buscant per Google maps alguns carrers de Valdemoro i vaig buscar més informació sobre l’origen del meu nom, potser és perquè sóc molt curiosa jajaja!
  Avui em passaré per el bloc del Deka, i em mirare les cançons heavys, que m’agraden moltíssim!
  De veritat que ha sigut una molt bona experiència, gràcies!

  Valete!

 10. Francesc Martínez Sanchez

  AVE,

  Sóc alumne de 1r batxillerat, crec que ens a sigut d’ajuda que vinguin a presentar el treball de recerca a la nostra classe, perque ens han donat moltes idees.
  També vui felicitar pels 3 treballs presentats, perque son molt interesants i originals.

  VALE

 11. Oriol López

  Ave!
  Moltes felicitats a tots tres perquè els treballs són fantàstics, molt originals i un model a seguir pels alumnes de primer que ja estem preocupats pel nostre treball de recerca. Espero que a mi em vagi tan bé com a vosaltres.
  Molta sort!

 12. Rubén Florencio

  Volia comentar que aquest tipus de treballs són positius, en tots el aspectes a l’hora de la manera de treballar i anara avançant mica en mica cap a les noves tecnologies.

  Els treballs de recerca que ens han ensenyat els alumnes de 2n de batxillerat ens han donat una petita idea del nostre possible treball.

  Amb la web 2.0 el teu treball recorrerà tota Espanya i podra veure-ho qui vulgui, al contrari que el treball de recerca tradicional.

 13. edgar delgado

  Crec que ha sigut una bona idea que vinguéssin a presentar els seus treballs, penso que tant com ells com nosaltres ens ha servit com a ajuda, a ells, crec que això els ajudarà per perdre la por per el dia que el tinguin que presentar, i, nosaltres hem après el que és un treball de recerca, que aviat el tindrem que fer!
  Vale

 14. Fatima El Azouan

  Salve!

  En aquestes 2 ultimes classes de llatí han sigut Increibles de que els nostres companys de 2 de batxillerat han vingut a assajar la presentació de el treball de recerca uns treballs que han sigut excel•lent per la meva part i que desitjo amb tot cor de que puguin defensar el seu treball al davant dels altres professors.
  Sort!:D

 15. yousra

  Salve!
  crec que ha sigut profitos tan per ells com per nosaltres ,molt maco el teu treball no tenia ni idea que aguesin tots aquest carrers !
  Espero que et vagi molt bé la presentació i molta sort!
  Vale!

 16. Sílvia Espinach García

  Ave!
  Aquestes darreres classes de llatí m’han aportat moltíssima informació nova i per això voldria donar-te les gràcies, Lida, per donar-nos la oportunitat de veure com és, no només un, sinó tres treballs de recerca. N’he aprés molt i m’han aportat moltes idees noves. Aquests dies n’estic tenint un munt per realitzar el meu treball de recerca.

  També m’agradaria agrair que els nostres companys de segon que haguessin acceptat a presentar-nos-els. En especial a la Coty, que ens va preparar un Power Point especial amb l’origen dels nostres noms. Del seu treball ja en sabia algunes coses, ja que del tema en que ha basat el seu treball, ja en sabia coses. Fins i tot em va inspirar per un apunt a Aracne!

  En referència al treball de la Núria dir que penso que la feina que ha fet amb el google maps és un treball excepcional que espero que la resta d’alumnes, amb els anys el poguem anar ampliant. Penso que ha degut ser molt feixuc realitzar-lo, però, a la vegada molt interessant. Quan tingui una estona llarga, em passaré per la pàgina web i me’l miraré amb detall.

  I, per acabar, que dir-li a en Deka! Ets el meu principal tema de conversa últimament, el teu blog m’està encantant! Penso que el títol és molt encertat i que hi ha moltíssim per aprendre. A mi també m’agrada molt la música: des de l’òpera al heavy, passant per la música indie (que veig que té un apartat dins el teu treball). De veritat que m’ha agradat moltíssim! Voldria destacar que em va semblar molt original la teva manera de fer les conclusions, espero que també sigui un rap que doni la volta al món!

  Als tres, moltes gràcies per tot el que m’heu aportat i felicitats per la feina!

 17. Margalida Capellà Soler Post author

  Me n’alegro molt, Sílvia, dels teus mots i que les seves exposicions presencials a classe t’hagin inspirat, i tant bé com ho han fet. Espero que també facis comentaris en el bloc d’en Deka.
  Jo estic molt contenta i orgullosa dels tres i el fet que hagin assatjat la seva exposició oral en una classe normal, com la vostra, els ha donat l’experiència necessàaria i han defensat molt bé el seu treball davant el tribunal. L’enhorabona a tots tres i a vosaltres per escoltar-los com si fossin conferenciants de debò.

 18. Chaima Anza

  Salve a totho!
  Vull que sàpigueu que m’agradat moltíssim el vostre treball de recerca.
  I crec que se m’ha notat a classe!
  Són treballs molts originals del llati i grec. Per això me’n agradat més perquè són dues llengües que necessita el nostre recolze com les altres(però les altres llengües jà les coneixen a tota europa) però llati i grec no.
  I per això em semblen tres treballs molts originals. i amb el vostre esforç s’ha notat molt. Estic molt contenta compsnys/a del vostre treball de recerca.
  ¿Com ús va anar l’exposició companys/a?
  Espero que molt bé!
  Moltes felicitas!
  Gràcies Lida per ajudar-los en el seu treball de recerca.
  Felicitats Lidaa!

 19. Coty

  Ave!
  Guau, moltes gràcies a tots. De veritat que em sento molt orgullosa, segurament a l’igual que els meus companys, d’haver realitzat aquesta recerca i que la valoreu d’aquesta manera.
  El treball de recerca és molt complicat, per això us agraeixo sincerament la vostra opinió. La veritat és que anima molt conèixer el que penseu, segur que si ho hagués pogut llegir abans de l’exposició m’hagués donat molts ànims! A l’exposició real crec que em vaig atabalar una mica i vaig deixarm-me algunes coses importants, però espero que hagin pogut entendre el concepte principal del meu treball.
  Potser aquesta exposició ha sigut una de les coses que menys m’ha agradat del treball, perque si ets com jo de nerviosa l’únic que vols es que s’acabi ja i potser no t’expresses amb la suficient claredat amb la que t’agradaria.
  Per acabar us torno agrair a tots, i a la Lida en especial, la vostra opinió i la vostra ajuda.
  Vale i sort l’any vinent 🙂

 20. Irena

  Ave:)
  Tots tres treballs de recerca de clàssiques,tant el de la Coty, com el de L’Uri i el de la Núria, posaria les mans al foc per afirmar de que són fantàstics, encara que no els hagi vist a fons. Això de fer un treball de Recerca creant una nova pàgina web, em sembla molt bé, i sobretot en el cas de l’Uri per d’alguna manera ensenyar les cançons amb referents clàssics, i per altra banda el de la Núria, per veure virtualment tots aquells carrers a través del google maps.
  Crec que el fet de haver tingut l’opurtunitat de fer un Treball de Recerca, des del meu punt de vista m’ha agradat molt perquè aprens molt a tenir una pauta i uns mètodes a seguir que abans no feia cas. El meu treball parla sobre la guerra de Bòsnia i Hercegovina, he tret aquest tema perquè tinc arrels familiar d’allà que van patir aquell cruel conflicte bèl·lic.M’ha enriquit molt tan a nivell cultural com a nivell llingüístic, perquè vaig tenir la sort d’anar personalment al país i conèixer les diferents experiències de la gent que viu allà, i bueno doncs també la meva perspectiva de la situació i l’ambient que presenta.També he après a dominar més la meva llengua paterna, el croat.
  En definitiva, crec que tot i que m’ha portat molt de temps, aquest ha sigut aprofitable a causa dels resultats obtinguts.

  vale:D

 21. Laura Galán

  Felicitats a tots tres nois!
  Heu fet uns treballs molt originals i segur que seran reconeguts, tant els digitals com el de la Coty, que també li haurà portat una feinada.
  Per fí hem acabat tots aquesta etapa del curs tan estressant. Tants mesos treballant han valgut la pena. Tot i els nervis i l’endarreriment que ens ha provocat fer-ho ara, crec que es millor, perquè hem pogut fer la recerca de vacances, sense cap altre preocupació com els deures o els examens.
  Ara, esperarem amb impaciència la nota! ja que no la obtindrem fins final de curs, fet que no m’agrada…

 22. nuria

  Salve a tots i totes!
  En primer lloc, m’agradaria donar les gràcies a totes les persones que han recolzat aquests tres treballs, que ens han felicitat i que han anat seguint i col•laborant amb interès durant tot el procés d’elaboració d’aquests.

  També voldria felicitar a tots els meus companys i companyes, ja que a hores d’ara ja hem acabat aquesta etapa i gairebé tots l’hem superada amb èxit. Als que tinguin que recuperar el treball, els hi dono moltíssim ànims i sobretot paciència, que ja veuran com anirà bé. =)

  Sobre el fet d’haver de realitzar el treball de recerca he de dir que ha sigut una gran experiència realitzar un treball de web 2.0. Trobo que ha sigut millor per al meu treball realitzar-lo així, ja que hauria perdut molt si l’hagués fet en paper.
  Crec que realitzar un treball de recerca és una tasca llarga i a vegades fins i tot pesada, que necessita que la persona que el realitza hi posi moltes ganes. També hi té un pes molt important el tutor que et porta el treball, en el meu cas no hem puc queixar, més aviat li agraeixo a la Margalida tot el que ha fet per ajudar-me en tot el que ha pogut. Com hem comentat a classe tot és sort, tenir sort amb el teu tutor, amb el tribunal… D’això com ja he dit abans no en tinc la més mínima queixa, em sento afortunada de tots els professors que m’han tocat.

  Per als noies i noies que esteu fent 1er de Batxillerat i l’any que ve haureu de fer el treball de recerca us recomano:
  *que sapigueu triar amb molta cura quin professor serà el vostre tutor de treball.
  *treballeu durant tot l’estiu, ja que després durant el curs anireu molt més relaxats.

  Per acabar dir, que sí és veritat que el temps que passes fent el treball (sobretot els últims dies) és molt angoixant però després, és molt gratificant sentir les felicitacions i la sensació que t’endus d’haver fet les coses ben fetes.

 23. Margalida Capellà Soler Post author

  Coty, potser estaves nerviosa, però ho vas dissimular molt bé i et vas fer entendre bé.

  Llàstima, Laura, que no ens deixin dir-vos la nota. Jo també en tinc ganes de donar-la a conèixer, però les regles són les regles.

  Laura, Núria, crec que heu fet també uns treballs molt interessants i ja veureu que a partir d’ara sense adonar-vos posareu en pràctica el que heu après.

  Núria, Coty, ha estat un plaer treballar de més a prop amb vosaltres així com amb l’Uri, però entenc que esteu cansades perquè jo també ho estic; però és normal després d’un esforç titànic com aquest. Ara a reprendre el fil de segon amb forces i il·lusió que al final del laberint ens esperen les PAU i la vida universitària, tant d’esforç tindrà la seva recompensa. Ànims i molta sort!

 24. Eric Andreu

  Ave!
  Els ultims dies de classe de llatí, tres alumnes van vindre a presentar-nos el seu treball de reserca a la nostre classe i com que el treball estava molt relacionat amb el que estem estudiant, en ha servit per aprendre moltes coses.
  També,a mi, em va servir per començar-me a platejar com fer el meu treball de recerca. També vem veure un treball presentat amb web 2.0 molt interessant que crec que a més d’algú li deu haver portat noves idees.

  Gracies als tres per haver-nos presentats els vostres treballs!

  Vale

 25. victorbar.14

  Salvete!
  Per pena, jo no vaig poder-hi assistir a classe quan els alumnes de 2n de Batxillerat van exposar els seus treballs de recerca,pero ja m’han explicat, i pel que m’han explicat un dels millors va ser en de l’Oriol ( Deka). En si, suposo que tots estarien de conya, però el de’n Deka al ser cantat seria el que mes destacaria.
  Vale!

 26. Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » Més Treballs de recerca de Clàssiques digitals

 27. Pingback: Els antropònims al nostre Institut | Aracne fila i fila

 28. Pingback: Els antropònims al nostre Institut | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *