Google maps col·laboratiu d’establiments clàssics arreu

Estem de vacances. Ja es nota, veritat! Ara més que mai sortim, viatgem i tenim l’oportunitat de fer fotografies a establiments amb referent clàssic, ja sigui grec o llatí, també s’hi valen els referents culturals, és a dir noms mitològics, literaris o de fets històrics que recordin la cultura i la civilizació de Grècia i Roma. Aquest mapa és obert a la col·laboració de qualsevol persona d’arreu del món per tant heu de ser, com sempre, respectuosos amb la feina dels altres i si la fotografia no és vostra, heu de posar el nom i l’enllaç si cal. Us recordo que a Aracne fila i fila  l’Anna Salas ens va demanar a De vacances amb referents qualsevol tipus de referent que trobéssim per tal que a finals d’estiu tinguéssim el nostre àlbum de vacances, també ens donava les normes per col·leccionar-los. En aquest Google maps, sols hi posarem els establiments de nom clàssic. Bones vacances i molt bon estiu amb bons referents clàssis!

 

36 thoughts on “Google maps col·laboratiu d’establiments clàssics arreu

 1. Margalida Capellà Soler Post author

  Quina alegria, Vero! Em fa feliç que després de tant de temps et recordis de mi, de la mitologia i del bloc. Espero que tot et vagi molt bé, la Universitat i la vida! A veure si quan acabis la carrera m’ho fas saber i continues de tant en tant passant per aquí. Carpe diem, Vero!

 2. Teresa Devesa i Monclús

  Ave! El viatgers de Malta hem complert el primer encàrrec i hem actualitzat el mapa amb els souvenirs que hem portat d’aquesta illa-país mediterrània. Cal dir que les fotos són fetes per Arnau Lario. La veritat és que hi ha tants referents clàssics per tot arreu que en podíem haver portat molts més, però la càmera no està sempre preparada o carregada.
  Esperem poder-nos posar ara amb els articles “De itinere”, perquè hem trobat llocs i testimonis molt interessants.

 3. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies, Teresa i Arnau, per aquests fantàstics souvenirs que ens heu portat de Malta i els que encara, es veu, que ens esperen!

  Teresa, en el Google maps podries posar l’indicador d’hotel en l’últim localitzador introduït. Si el canvio jo, després queda marcat com El Fil de les Clàssiques. Moltes gràcies!

 4. Teresa Devesa i Monclús

  Acabem d’afegir dos referents més a Malta gràcies a la col·laboració i les fotos d’Oriol Lario i la seva càmera. Sort en vam tenir el dia que vam visitar Rabat i Mdina a l’interior de l’illa!

 5. Teresa Devesa i Monclús

  Marga, no sé a quin hotel et refereixes. A mi no em consta cap referent sense indicador. Digue’m quin és i ho arreglo.

 6. Teresa Devesa i Monclús

  Ok, he arreglat aquest i d’altres que no tenien el símbol adient. Espero que no me n’hagi deixat cap.

 7. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » “De itinere”: Malta II - Acollida mitològica a l’hotel

 8. Teresa Devesa i Monclús

  Irena, sense voler he obert en edició l’entrada Hermes, perquè pensava que era d’un alumne meu. Em sap greu, entra-hi perquè torni a constar el teu nom.

 9. Teresa Devesa i Monclús

  Atenció, l’establiment Comercial Neptuno està descol·locat. Hi consta l’Annia com a autora, però no és seu. De vegades, quan encara no estem acostumats a l’aplicació, passen aquestes coses. A “Triclinium” hi surto jo, però em sembla que no és meu. Ja ho he repassat tot i crec que no hi ha res més. Per cert, Alissa i Irena, us heu posat les piles eh. Esteu trobant molts referents!
  A la gent de l’Albéniz, recordeu-vos de deixar un comentari quan feu una entrada nova o n’actualitzeu im de localitzada.
  Carla, bones troballes i bons comentaris…

 10. Margalida Capellà Soler Post author

  Gràcies, Teresa! Ara els ho faré saber a través del seu Moodle perquè aquesta activitat és d’avaluació-aprenentatge.

  L’he tornat a endreçar per ordre alfabètic; crec que així és més fàcil consultar-lo i no repetir-se. És increïble, el vaig obrir en ple estiu i en tres mesos arriba gairebé a les dotze mil visites. Quin èxit! L’acabarem d’omplir i tot el món serà un referent clàssic?

 11. Teresa Devesa i Monclús

  I tant que sí. Jo últimament no faig més que trobar-me referents, però és millor que ho ubiquin els alumnes. Aviso que a Premià hi ha una escola de teatre amb un llatinisme molt “ad hoc”. Si no ho trobeu vosaltres, ho hauré de col·locar jo? Vinga alumnes del Cristòfol, busqueu…

 12. Marta Bautista

  Salve!!

  No s’havia que hi haguessin tants referents clàssics, ja sigui grec o llatí o els referents culturals!! M’agradat saber-ho!!

  Vale!!

 13. Andrea Balart

  està molt bé aquest google maps per saber llocs amb refeerents clàssics, està molt bé per informar-te.

 14. irina

  molt currats aquests google maps! hi ha molts llocs amb referents clàssics ja sigui grec o llatí que no s’havia.

 15. ardiles.victoria1020

  Només he aconseguit trobar l’Hotel Neptuno a València.

 16. Eva Serrano

  Salve!! Jo he col·locat In albis abans que la Tresa m’ho tregui! Valee

 17. Margalida Capellà Soler Post author

  Eva, crec que la Teresa ha tingut molta paciència. Ja era hora que ho posessiu. Moltes gràcies, Eva!

 18. merce

  Margalida aqui tens un restaurant:Restaurantes cerca de La Zorra (Ejido de Santa Ursula), Ciudad de México, México

 19. Erik Aparicio

  salve!
  No imaginaba que hi habia tants referents classics, son només romans o llatins o els dos? Suposu que els dos perque sinó serian un munt..

  Vale!

 20. Pingback: [BLOCKED BY STBV] El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » L’alfabet grec: recapitulem

 21. Andrea Balart

  XAIPETE! jo he fet el google maps sobre un restaurant grec que es diu Delfos i està a Madrid. El nom ve del loc arqueologic on està el temple d’Apol·lo a Grècia.

 22. Irina

  jo he posat un hotel de Turquía que es diu: Cappa villa cave Hotel y Spa Ulasli. És un hotel que està aprop de la Capadòcia i de la muntanya Topuz.

 23. Marta Serna Sánchez

  Salve Lida!!!!
  He introduit el hotel Pantheon Royal Suite a Roma. Molt interessant aquest google maps, m’ha agradat fer la recerca d’un establiment clàssic.

  Vale!!!

 24. almabergel

  Xaipete!

  Jo e introduit a mitologia geogràfica l’Olimpos(a Grècia).
  La llar dels déus olímpics, els principals déus del panteó grec, presidits per Zeus. En ell hi ha construïdes mansions de vidre en què habiten els déus. És l’anàleg espiritual del món superior en la cosmologia xamànica, o també de “el cel” dels cristians.

 25. Elisa Moya

  Salve!
  Jo vaig introduir l’establiment Omikron que es troba situat al port de Tarragona. Aquest apunt està molt bé, ja que, així ens adonem de que el grec i el llatí influeixen més en la nostra vida i en el nostre entorn del que ens pensem.

 26. nuria yela

  Χαιρετε!
  Acabo de veure en el moodle que em de posar en un comentari els establiments que haguem introduït; jo he introduït, per part de l’assignatura de llatí, Fachadas Iluro (es troba inequívocament a Mataró). I, per part de l’assignatura de grec, la Residencia Canina Kynoikos (Κυνοικος en grec). D’aquesta última n’he fet un article i tot!

  http://blocs.xtec.cat/aracnefilaifila/2012/10/30/comencem-a-escriure-en-grec-a-google-maps/

 27. Pingback: [BLOCKED BY STBV] Aracne fila i fila » Blog Archive » Un àlter ego estètic!

 28. Pingback: Google maps d’establiments amb referents clàssics | A cada passa referents clàssics!

 29. Ana Mª Falcón Durán

  Salve!

  Pel que he vist hi ha molts referents grecs, si trobo algun el col·locaré.

  Valete 🙂

 30. Pingback: Comencem a escriure en grec a Google Maps? | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *