Fa pocs dies, vaig conèixer aquesta tira còmica de Quino de la mà del dr. Velaza que ens va emocionar cloent amb ella la seva conferència. Finalment, l’he trobada a Internet!
Què n’opineu? Amb quin mite ho relacioneu? Quin parel·lelisme hi podeu establir?…
És la mitologia grega font inexhaurible de creació artística i literària?
N.B.: Per cert, sabeu de qui és pare Quino?
Una pista en grec modern:
Salve!
Molt bó el cómic, això mostra que realment estudiar mitologia si es útil i serveix per aprendre i divertir-te.
El mite que surt al cómic es el de el sol i el seu fill Faetón.
http://filosofia.laguia2000.com/wp-content/uploads/2009/07/el-mito-del-sol-y-su-hijo-faeton1.jpg
Aue Lida!
Que bueno la tira comica. La mitologia nos enseña y nos da lecciones.
Vale.
Aquest còmic és molt bo. M’ha agradat molt. També m’agrada el tema de mitologia posat en un còmic.
En resum, està molt bé.
Ave!
Que bo el còmic, m’ha agradat molt! Precisament feia poc que havia llegit el mite en el llibre de narracions de mites clàssics, i m’ha fet molta gràcia veure’l aquí! haha
Precisament nosaltres ja tenim molt clar això de que els mites es poden adaptar a la vida real, sobretot els que al trimestre passat vam penjar un article a l’aracne amb la nostre adaptació dels mites que haviem llegit.
Vale!
m’agrada molt y trobo que la mitologia es molt important.
Ho relaciono amb el mite de les Helíades. Es molt semblant al còmic. Els dos condueixen el carro del seu pare i els dos acaben malament.
Crec que si que és font de moltes creacions artístiques i literàries la mitologia grega només fa falta mirar els quadres dels grans pintors, les escultures …
I el pare Quino es el creador de Mafalda no?
Valeee!!
Hola Lida!
Molt bo el còmic, fa molta gràcia.
Aquest còmic parla de el mite de Les Helíades.
Faetont volia demostrar a els seus companys que el deu del Sol era el seu pare.
Per això va anar a veure’l i Sol li va jurar que per demostrar-li que era el seu pare li concediria qualsevol desig. Faetont va demanar al seu pare que li deixes conduir el seu carro que portava la llum i l’escalfor a la Terra. El Sol, es va adonar de seguida de lo perillós que era aquest desig i va intentar fer canviar d’idea el seu fill. però aquest, no li va fer cas i va pujar al carro.
Enseguida que va començar a governar-lo es va en penedir de haver-li demanat aquet desig a Sol, ja que era molt complicat. El carro es va descontrolar i la terra va començar a destrossar-se. algunes zones es congelaven i d’altres s’abrasaven.
El deu Júpiter no volia que la terra es destrossés i va enviar un llamp a Faetont, matant-lo.
Aquest mite té un pararel•lisme amb el còmic ja que s’assembla bastant, el fill demana un automòbil al seu pare i tot surt malament.
Demostra que les histories que explicava Ovidi no són tant diferents de les que passen avui en dia.
Vale!
M’encanta Quino i en general totes les tires humorístiques que surtin d’Argentina(la Mafalda del propi Quino o el fantàstic Macanudo de Liniers…).
A la historieta, l’aventura del jove es compara amb l’aventura de Faetont, que per demostrar que era el fill del Sol gairebé crema tot el món després de descobrir que el carruatge del seu pare era molt complicat de conduir.
El final és boníssim.
Per cert, com ja he dit abans, Quino és el creador de Mafalda i les tires d’aquesta sèrie són fantàstiques i molt crítiques de tot allò que ens envolta des de el punt de vista d’una nena( ho dic per experiència que tinc tots els llibres).
Vale!!
Si hi trobes algun referent clàssic, Joel, ja saps on donar-lo a conèixer que serà ben rebut!
Gran mite el que ens va enseñar el Dr velaza a partir d’aquest còmic tant original.
Diu el mite que Faetont és fill del sol i d’una nimfa i Èpaf en posar en dubte la seva filiació i llavors Faetont va acudir al seu pare per a que li afirmés que de devó era el seu pare.
El noi va demanar a Hèlios que el deixés conduir per un dia el carro del sol i al exalltar-se els caballs al veure que no era el conductor habitual van causar moltes destroses, i Zeus va fulminar a Faetont amb els seus llamps, el qual va caure al riu Erídan i allà va ésser enterrat per unes nimfes.
Actualment és poden trobar moltes obres artístiques i literparies relacionades amb aquest famós mite d’Ovidi. I com tots els altres mites encara és vigent avui en dia i dels temes encara se’n parla actualment.
Quino és pare i creador de la famosa Mafalda, els còmics que tant m’agradaven anys enrere!
Jajajaajjaaj.
🙂
es molt bo aquest comic al noi li estava pasant just el que li havia pasat al Faeton y despre d’haver pasat el accident al para va començar a llegir el tema de Egipte y el semblava una momia.
jeje
Ave lida!!!
Vaya comic ps mira la mitologia por una parte es muy importante 😉 Hay q aprender mas de la mitologia 😀
Hola !!
Aquest és un comic molt bo que m’agradat, i una de les histories que pasa molt habitualmnet :D.
Aixó es un exemple que ens demostra que els mites s’adapten a la vida real per que de cada história, hi ha un mite amagat :).
Ha mes jo avans he llegia moltes tires de comics de Quino m’agarden son molt divertits !!
Ave!
El cómic és muy bueno,me gustó,sobretodo porqué este cómic está hecho en mi país el mejor del mundo,si no me equivoco el creador de mafalda.
Me acuerdo en la clase de informática de mi instituto de Argentina que teníamos toda las paredes cubiertas de cómics de Mafalda,o como aparece en griego en este artículo Mappanta.
El mito todavía no lo leí este fin de semana me voy a leer unos cuántos.
Bells records, Nico!
Efectivament és el còmic de Mafalda en grec modern.
Espero que facis el que dius: posar-te ja a llegir els mites aquest cap de setmana. Bona lectura!
Holaa!
Ajaja, m’ha agradat el comic, quina casualitat, l’altre dia vag llegir la història, i ara ho he relacionat.
És la història de Faetont.
És super original, i curt, podrien haver-lo fet més llarg, ja que és entretingut.
Per cert, Quino és el pare i el creador de la famosa Mafalda, que són uns cómics.
Per cert, el noi aquest que estudia, em recorda a mi, cuan em poso nerviosa estudiant grec! Em começo a queixar!ajaja
Sort que no tens carnet de conduir!
Buenísimo, Margalida. Ojalá hubiera muchos más de este tipo, tan breves, tan expresivos, con tanto significado. Un abrazo.
Ojalá los hubiera, Ricardo, y ojalá si los hay los conociéramos.
Ave lida!!!
La tira còmica és molt graciosa,al final el noi te que veure i molt amb la mitologia jajaja
Salve Lida!
La tira còmica és d’allò més divertida! =) Crec que també reflexa bastant bé una situació que es podria produir facilment entre un adolescent i el seu pare. La veritat es que la mitologia ens ensenya molt sobre la vida, ja que sembla que moltes coses no cambien encara que hagin passat moltíssims anys.
Valee! 😀
Tens tota la raó, Núria, i saps per què? Doncs, perquè la mitologia és inherent a l’ésser humà i en essència no hem canviat tant.
Bon cap de setmana!
Lida!
No havia vist encara aquest còmic, però m’encanta! jaja
En veritat és una casualitat molt gran, però realment hi ha moltes situacions en la mitologia que ens serveixen d’exemple del que no hem de fer, i moltes més vegades del que creiem. En aquest cas ens ho representa amb Faetó, però realment hi ha moltíssimes altres històries que ens ensenyarien igual si ens les llegissim, cosa que el pobre noi del còmic no va fer… jajaja
Salve!
Doncs a mi amb passava com el fill deia de que de la mitologia no m’importava gens ni mica,però lleguin narracions clàssiques es pot veure que sempre ens transmeten com una mena de elecció.
Un bon còmic per totes aquelles persones que tenen el mateix problema que el Quino.
Felicitats! 😀
Salvete!
Doncs bé, ahir vàrem fer els meus companys de classe i jo un qüestionari sobre el mite de Faetont. La veritat és que crec que és un molt bon mètode d’aprenentatge, ja que després de realitzar-los se’t queden gravats a la ment per molt més temps, ja que treballar-los en ordinador sempre ajuda més que no pas en paper.
P.S: Molt divertit el còmic de Faetont! Jajaja! Li passa exactament el mateix que a Faetont, el que em fa pena és el pobre pare…! Jajaja!
Valete!
Ave
En referència al qüestionari que vam realitzar ahir es que va ser un qüestionari que calia saber a fons el mite de Faetont, un mite fàcil d’entendre. El nivell que es recomana es un nivell bàsic i senzill ja que no hi ha molta gramàtica ni lèxic. Pel que fa el meu cas no ha sigut molt complicat ja que amb una mica de cultura llatina te’n ensurts. És un bon qüestionari per realitzar a l’hora d’evaluar.
Salve!
Ave
Comento aquest article fent referència al qüestionari europeu sobre Fateó que vam realitzar ahir. La veritat és que pensava que seria una activitat que em resultaria molt més difícil, sobretot perquè l’any passat no vaig fer llatí, ,la meva nota va ser molt millor del que m’esperava en un principi. És recomenable conéixer el mite abans de fer el qüestionari perquè t’ajuda a interpretar el text en llatí.
Molt divertit aquest còmic, el Toni té raó, hi han moltes situacions en la mitologia que casualment passen en la realitat i ens serveixen d’exemple del que no hem de fer, no és el primer cop que ho penso això, per cada mite hi ha una realitat al darrere.
Vale
Salve!
Quin còmic més divertit! Sí que és cert que la mitologia és el punt de partida de l’art i l’humor moderns. Bé, el fet és que el mite de Faetont va sortir a l’Examen europeu de llatí, penso que no era necessari conèixer el mite ja que hi havia un text en llatñí que l’explicava. A mi fer-lo no em va resultar gaire difícil i les preguntes de cultura romana eren bastant bàsiques. En resum, em va agradar fer l’examen perquè els coneixements que requeria eren molt bàsics.
El comic està molt bé,:D jajajaja
Molt divertit el còmic! Pel que fa a el test que vam fer el dia 22 de novembre, em sembla bé que es fagin més tests d’aquesta manera. És una manera diferent de evaluació, la veix més fàcil, però si hi han problemes de conexió a la xarxa, no es podria fer el test.
Pel que fa al contingut del test, era bastant fàcil pel que fa a les preguntes del mite. A les preguntes de gramàtica eren més complicades, però tampoc presentava gran dificultat.
Salve!
Em sembla un còmic molt interessant i divertit, i també ens demostra que quanta més historia sapiguem, millor. També demostra la versatilitat que poden tenir els mites avui en dia.
Salve!
El còmic és molt divertit i molt entretingut.Crec que també reflexa bastant bé una situació que es podria produir facilment entre un adolescent i el seu pare. Molt interessant aquesta activitat!
Vale!
SALVETE!!
Molt divertit el còmic!!
Diu el mite que Faetont és fill del sol i d’una nimfa i Èpaf en posar en dubte la seva filiació i llavors Faetont va acudir al seu pare per a que li afirmés que de devó era el seu pare.
El noi va demanar a Hèlios que el deixés conduir per un dia el carro del sol i al exalltar-se els caballs al veure que no era el conductor habitual van causar moltes destroses, i Zeus va fulminar a Faetont amb els seus llamps, el qual va caure al riu Erídan i allà va ésser enterrat per unes nimfes.
valete!!
Salve!
Molt divertit el còmic!
El mite és el de Les Helíades. Es relaciona amb aquesta història perquè en el mite, Faetont demana el carro al Sol per conduir-lo i en el còmic el fill demanana el cotxe i els dos acaben malament. En el còmic el fill acaba tot embenat però viu i en cambi al altre, Júpiter llença un raig i el mata perque no destrossi la Terra.
Vale!
Salve!
El còmic és molt divertit.
El mite és el de Les Helíades :
En la mitologia grega, les helíades (filles del sol) eren les filles d’Hèlios, el déu del sol, i de la oceánide Clímene. Segons Higino en la seva Faula, havia set: Hélie, Mérope, Febe, Eteria, Lampetie, Egle i Dioxipe. No obstant això, altres fonts inclouen tres Helíades: Egle, Faetusa i Lampetie, A la Odissea, Lampetie i Faetusa eren filles de la nimfa Neera. El seu germà, Faetón, va morir després d’intentar conduir el carro del seu pare (el sol) a través del cel. Va ser incapaç de controlar els cavalls i va caure cap a la mort. Les Helíades plorar durant quatre mesos i els déus les van convertir en àlbers o en verns, i les seves llàgrimes en ambre. Les llàgrimes van caure al riu Erídan.
Vale!
Salve!
M’ha fet molta gràcia l’ironia de la situació. El mite que representa és el de les Helíades.
Les Helíades són les filles d’Hèlios, el Deu del Sol.
Faeton li demana el carro al seu pare per demostrar que aquest es el seu pare de veritat. Hèlios preocupat, li deixa el carro, però aquest no ho sap controlar, perque tan els cavalls com el carro están acostumats al pes del deu del Sol. Faetón va causar grans destrosos i Zeus cabrejat, el va fulimar.
Aquest còmic esta molt relacionat ja que l’história es gairebé la mateixa però el comic esta adaptat a les situacions d’avui dia.
Vale!
Salve
el comic esta molt be i a situacions del comic que fan gracia i el comic esta adaptat a les situacions d’avui dia
Vale
Salve!
És interessant que hi hagi coses d’aquest tipus relacionades amb aquests temes que estem treballant nosaltres, ja que a més, ens faciliten el treball.
El mite que es representa és el de les Helíades, ja que en “Narracions de mites clàssics” el déu del Sol li deixa el carro al seu fill, però aquí, el que li deixa és el cotxe. Aquesta és una recreació adaptada a l’actualitat. És moderna i original, m’ha agradat molt.
A més, és d’un autor bastant conegut, el creador dels còmics de Mafalda.
Vale! 😀
Salve! 😀
És un còmic molt divertit i ben fet! Representa el mite de les Heliades.
Vale!
Pingback: Faetont | El fil del mite grec