Grècia en Google maps

Hem conegut la Grècia d’avui, hem fet un viatge virtual a Grècia, un recorregut poètic per les terres gregues i ara un passeig arqueològic en vídeo amb el Google maps de Grècia:


Vid. Grècia en un mapa més gran

24 thoughts on “Grècia en Google maps

 1. Laura G

  XAIPETE!
  Jo he vist el de Santorini, clar=D!
  És preciós el video, tot i que he trobat a faltar una fotografia de la magnífica posta de sol. Com ja he comentat altres vegades, Santorini transmet una pau increíble, ja sigui per la blancor de les cases, el blau del mar o el verd de la seva vegetació. Estic desitjant anar.
  També cal destacar la música del video, és molt bonica.

 2. Margalida Capellà Soler Post author

  Magnífica és la posta de sol a Santorini, Laura! Tant de bo aviat la puguis viure i fotografiar per tots nosaltres!

 3. nuria

  Χαιρετε Λιδα!
  Jo m’he decidit per veure el video d’Atenes, la capital de Grècia. D’aquesta ciutat m’ha encantat el temple d’Hefest i Atena que es conserva en excel·lents condicions. Es una llàstima que no s’hagin pogut conservar molts altres dels edificis que hi va haver en una època, encara que també és una sort que tan antics que són, se n’ hagi conservat algún.

  Estic d’acord amb la Laura en anar de viatge a Grècia, seria preciós!

  Adeeu! 😀

 4. Sílvia Espinach García

  Χαιρετε!
  Per la seva relació amb l’Odissea, he triat l’illa Ιθάκη. La majoria de imatges que apareixen al vídeo són de restes dels grecs antics, però, els paisatges que es destaquen, per molt que siguin menys, són realment meravellosos. La flora de l’illa és la típica grega, com la majoria de les seves illes, té molts desnivells i moltes muntanyes i hi contrasten un verd intens amb una bella costa blava.

 5. Cristina Berjano

  Χαιρετε!!

  Molt xulo el video, els paisatges són genials i preciosos! M’ha agradat molt 🙂

 6. noelia caballero

  Es un video molt bonic, i se’n apren molt! hi han imatges molt boniques.
  Vale!

 7. Eulàlia

  Xaipete!

  He escollit l’illa de Lesbos, que és la més gran de Grècia i la setena de tota la Mediterrània. És coneguda per ser “l’illa dels poetes”. El seu principal cultiu és l’olivera.

  Històricament, va destacar perquè va estar en mig de les mans gregues i les perses. Al principi, un govern reduït governava el regne despòticament però després es va implantar la democràcia.

  Gent important de Lesbos serien: la poetessa Safo, el músic Terpander, l’historiador Hel·lànic de Mitilene…

 8. lourdes caparros

  Eh escollit veure el video d’Olimpia.

  Segons el que eh trobat a internet Olímpia (llatí i grec Olympia) era un temple i cova sagrada dedicada al déu Zeus (Zeus Olímpic) a poca distancia de Pisa a l’Èlide. El temple era al territori de Pisa però després que aquesta ciutat fou destruïda per Elis el 572 aC i llavors tot el territori fou conegut per Olímpia. A més del temple hi havia altres edificis sagrats a la cova i a la seva rodalia, però no una ciutat d’Olímpia. La seva fama deriva principalment de la celebració dels Jocs Olímpics de l’antigor

 9. bautista.noelia2011

  He escoltat el video de Tirint.
  Aixó e sel que he trobat,es tracta d’una ciutat dels aqueus que la van conservar després de la conquesta del Peloponès pels doris. Tirint suposava un perill per la veïna Argos, dominada pels doris. Cleomenes va derrotar els argius però els esclaus de Cleomenes van prendre possessió de Tirint i la van dominar per molts anys. A la guerra contra Pèrsia Tirint va enviar un contingent que va lluitar a Platea. Després la ciutat fou conquerida per Argos probablement al mateix temps que Micenes vers el 469 aC i la ciutat baixa fou destruïda, la ciutadella desmantellada (la ciutadella tenia el nom de Licymna) i els habitants expulsats cap a Epidaur i Halieis, i els que no van marxar foren enviats a Argos, quedant la ciutat despoblada.

 10. Eric Andreu

  Molt bon google maps, per conèixer quasi tota la Grècia clàssica. M’he fixat que Cnosos el vídeo no es pot veure.

 11. Laia Bagà

  He escollit el video de la ciutat d’ Olimpia, la ciutat de Zeus. M’agradaria molt anar i veure el Partenó, es impresionant. Espero tenir l’oportunitat d’anar algun dia.
  El google maps està molt bé, ja que pots coneixer més sobre tota la antiga grècia, i els monuments de cada ciutat.

 12. Margalida Capellà Soler Post author

  Laia, vols dir que a Olímpia podràs veure el Partenó?

 13. Andrea Balart

  Xaipe!

  Jo posaré Arcàdia una regió de l’antiga Grècia al centre del Peloponès, limitada a l’est per l’Argòlida, al nord per l’Acaia, a l’oest per l’Èlide i al sud per Messènia i Lacònia.

  Apareix en nombroses obres literàries i amb el temps ha anat adquirint la connotació de lloc paradisíac, un locus amoenus amb nom propi, especialment a partir del Renaixement. L’indret ha donat el nom a l’arcadisme, un tipus de poesia pastoral de connotacions utòpiques.

  Deixo aquí l’enllaç on parla d’Arcadia: http://es.wikipedia.org/wiki/Arcadia

  Vale!

 14. irina

  He buscat informació sobre Mikonos:
  Míkonos forma part les Cíclades, un grup d’illes de la mar Egea, situada entre Tinos(al nord-oest), Siros (a l’oest), Paros (al sud-oest) i Naxos (al sud). Té una superfície de 86 km2 i una altitud màxima de 364 m. L’illa té una terra majoritàriament granítica i hi ha escassetat d’aigua. La localitat principal és la vila de Míkonos, a la costa occidental.
  Míkonos està connectada per vaixell amb el Pireu, Tessalònica i la majoria de les altres illes de la mar Egea. És una illa cosmopolita, el destí de vacances més conegut de Grècia. Els seus atractius principals són les platges, la vida nocturna i la seva proximitat a l’illa de Delos amb els seus importants jaciments arqueològics.
  L’illa fou colonitzada per Atenes. Heròdot indica que els seus habitants eren en majoria calbs o patien alopècia. En la mitologia grega, Míkonos fou on va tenir lloc la batalla entre Zeus i els Gegants.
  Una de les característiques principals de Mikonos són les seves cases blanques.

  Deixo aquí una foto:
  http://www.viajesdecompras.com/fotoscompras/2010/02/mikonos.jpg

  he tret alguna informació de : es.wikipedia.org/wiki/Míkonos

 15. Paula Franco Semitiel

  XAIPE!

  He vist el vídeo de Santorini. La perla de les Illes Ciclades.

  Primer apareix un mapa per localitzar-les i seguidament podem veure imatges precioses d’aquestes illes.

  Mar, jerros importants que posseeixen aquestes illes i les cases blanques de costa juntes.

  es pot veure com és un lloc religiós ja que apareixen esglèsies i creus.

  Aquestes illes transmeten pau i serenitat, armonia!

  Com sempre, he buscat informació sobre aquestes illes:
  Dreceres ràpides: navegació, cerca

  Les Cíclades (en grec Κυκλάδες, Kiklades, que significa “circulars”) són un arxipèlag de la mar Egea situat al sud-est de la Grècia continental, estat al qual pertanyen. Originàriament, el nom s’usava per designar les illes que, si fa no fa, formaven un cercle al voltant de l’illa sagrada de Delos.

  L’antiga prefectura de les Cíclades (que forma part de la perifèria de l’Egeu Meridional) té una superfície de 2.572 km² i una població de 119.549 habitants (2005). La capital era la ciutat d’Ermoúpolis, a l’illa de Siros. El formen 24 illes principals i unes 200 illes petites. Segons el programa Cal·lícrates a partir de l’1 de gener de 2011 aquesta prefectura desapareix i queda dividida en nou unitats perifèriques: Andros, Kithnos, Melos, Míkonos, Naxos, Paros, Siros, Santorí i Tinos.
  Les illes són el bressol de la civilització ciclàdica, datada entre la fi del neolític i els primers temps de l’edat del bronze (aproximadament entre els anys 3300 al 2000 aC), segles abans que la civilització minoica es desenvolupés a Creta, al sud de les Cíclades, en plena edat del bronze. La cultura ciclàdica és coneguda per les seves estatuetes femenines, esquemàtiques i planes, esculpides amb el pur marbre blanc de les illes, similars a les escultures d’autors contemporanis com Jean Arp o Constantin Brâncuşi. Aquestes figures foren saquejades de les tombes per satisfer un pròsper mercat d’antiguitats ja des del començament del segle XX. La més gran és l’ ídol d’Amorgós, que es troba al Museu Arqueològic Nacional d’Atenes.

  Després no van tenir una història comuna i cal cercar a la història de cada illa, si bé durant el període del Ducat de Naxos o de l’arxipèlag una part de les illes van constituir de fet una entitat.

  Enserio, el vídeo ha sigut impressionant, tinc tantes ganes de poder viatjar a tants llocs… un somni.

 16. Andrea Balart

  Salve!

  Creta (grec Κρήτη [‘kriti]) és l’illa més gran de Grècia i la cinquena de la Mediterrània.
  Entre els atractius turístics de l’illa hi ha els jaciments arqueològics de Cnossos, Festos, Gortina i molts altres, el castell venecià de Réthimno o la famosa Gorja de Samarià.

  Deixo aquí un video sobre Creta:
  http://www.youtube.com/watch?v=oeBKnmF9yIs

  El Mont Olimp (en grec antic Όλυμπος, transcrit Ólympos segons la pronúncia antiga i Ólimbos segons l’actual) és la muntanya més alta de Grècia, amb una alçada de 2.919 m al pic anomenat Mítikas (Μύτικας).

  Deixo aquí un video de l’olimp on es pot veure les espectacukars vistes:
  http://www.youtube.com/watch?v=W8QNlzKSwso

  Zacint (en francès i anglès Zante, en italia Zacinto, en turc i àrab Zaklise, en grec: Ζάκυνθος Zakynthos), és una illa del grup de les illes Jòniques que conforma una prefectura de Grècia. La capital és la ciutat de Zakynthos també anomenada Chora és a dir “la ciutat” té uns 15.000 habitants.

  Deixo aquí un video de Zacint:

  http://www.youtube.com/watch?v=TvuigV0LYMw

  Vale!

 17. irina

  Salve!

  Naxos (grec Νάξος) és una illa de Grècia, la més gran de les Cíclades. Té 415 km² i més de 20.000 habitants. A l’est de Naxos hi ha l’illa de Paros, de la qual la separa un canal. Administrativament formava part de l’antiga i ja desapareguda prefectura de les Cíclades, però a partir de l’1 de gener de 2011 és una de les 74 unitats perifèriques de Grècia després de la divisió de l’antiga prefectura.

  Deixo aquí un video on es veuen imatges de Naxos:
  http://www.youtube.com/watch?v=D2Sm9cE6IB8

  Quios (Chios) (en grec: Χίος), és una illa grega de la mar Egea propera a la costa asiàtica de la qual està separada de la costa per un estret d’uns 8 km d’ample.
  Administrativament formava part de l’antiga prefectura de Quios, però a partir de l’1 de gener de 2011 és una de les 74 unitats perifèriques de Grècia.

  Deixo aquí un video de l’illa:
  http://www.youtube.com/watch?v=Ro_IhutxLxE

  Paros (en grec, Πάρος; en llatí Parus) és una illa grega del centre de la mar Egea, al grup de les Cíclades, situada a l’oest de Naxos de la quual està separada per un canal d’uns 8 km.

  Deixo aquí un video:
  http://www.youtube.com/watch?v=kldyiW9mSEI

  Vale!

 18. Andrea Balart

  xaipe!

  Jo he triat Micenes (Μυκῆναι; Μυκήνη en grec), la moderna Kharváti, fou una antiga ciutat de Grècia la mítica residència d’Agamèmnon, al centre del Peloponès, al nord-est de la plana d’Argos.Segons la mitologia Micenes va ser fundada per Perseu. A Micenes es troba la famosa porta dels lleons que està considerada Patrimoni de la Humanitat. Aquesta porta és la única transitable i és l’escultura més antiga d’Europa.

  He vist el video i m’ha agradat encara més Micenes i les seves ruïnes. Es veu que hi havia una màscara que s’ha trobat i que sembla que és molt anterior a la guerra de Troia. El video ensa parla també d’Agamenon i on està situat el seu palau. Agamenon va ser mort per la seva dona que havia tingut un amant mentre ell era a la guerra.

  Jo he triat Micenes perquè all es trobava la civilización micènica, que va ser l’antepassada de la grega. Els micènics, també anomenats aqueus, no tenien encara l’alfabet i escribien amb el lineal B. Els micènics vivien basicament del comerç. Venien teixits,cereals, oli… La seva ciutat estava fortificada i actualment només en queden les ruïnes.

  Vale!

 19. irina

  Jo he triat Delfos, ciutat un està el temple d’Apol·lo.
  En el video et mostren unes vistes impressionants de Delfos, t’ensenyen primer el temple d’Atena on hi havien dos tmeples dedicats a Atena, varis edificis de tresosrs i un edifici d’estrucutura particualar , del que no se sap encara la seva utilitat. Aquest temple data del s. VI. Es pot veure que del temple només es conserven les respectives plantes. Més endavant es pot veure el temple d’Apol·lo, lloc de peregrinació. Des del s. VIII ja s’havien construit temples en honor a Apol·lo. A continuació es pot veure una maqueta sobre el temple i varies ceràmiques relacionades amb Apol·lo.

  Pel camí cap al temple hi ha una font on molts peregrins es purifiquen abans d’entar al temple. En el temple també hi han varis edificis de tresors, que eren els llocs on es guardaven les joies per fer ofrenes. Hi ha uns edificis que estan molt ben conservats. Mentre que d’altres només queden les columnes.

  Deixo una mica d’informació sobre Delofs:

  Delfos (llatí Delphi, grec Δελφοί) fou una ciutat de Fòcida i un dels llocs sagrats més importants de Grècia amb un temple dedicat a Apol·lo. Estava a la vall del Pleitos, a un costat del mont Parnasos i a un altre del Cirfís. Al costat del Parnasos una paret de roca de 6 metres anomenada Fedriades mirava al sud i baixava cap el Pleitos. La ciutat de Delphi era enmig de les dues estivacions muntanyenques i els antics comparaven la seva posició a un teatre. Avui hi ha propera la ciutat de Kastrí.

  La ciutat era quasi inaccessible però tenia tres camins que hi portaven: un des Beòcia anomenat Skiste, a l’est, i dos més a l’oest des d’Amfisa i des de Crissa. Els peregrins que venien de Cirrha ho feien pel tercer camí. L’únic costat de la ciutat no defensat per accidents naturals era el sud on s’havia construït una muralla. La ciutat era petita i no tenia mes de 3 km de circuit. El temple era sota la ciutat a tocar de les roques de Fedriades, en el bell mig de les construccions sagrades o recinte del temple, recinte envoltat per una muralla i travessat per la via sagrada, flanquejada dels edificis dels tresors (tesaurus) dels pobles vinculats a l’oracle; la via sagrada arribava al temple, hexàstil d’ordre dòric, i donava entrada a un recinte soterrani on, davant l’òmfal, la pítia després de veure aigua de la font Castàlia, feia la seva profecia enmig d’emanacions gasoses que sortien d’una clivella de la roca.

  La mitologia diu que Delfos va pertànyer a diversos déus abans d’esdevenir possessió d’Apol·lo. Esquil diu que va pertànyer a Gaia, Themis, i al Tità foebi que la va donar a Febus quant va arribar de Delos; Pausànies diu que fou un oracle de Posidó i de Gea, que aquesta va donar la seva part a Themis i Themis a Apol·lo, que més tard va obtenir de Posidó l’altra part a canvi de l’illa de Calaureia.

  L’oracle es deia Pitó (Pytho) i Delphi era la ciutat. L’oracle consultat a les llegendes és sempre el de Pitó. La llegenda de la fundació del temple se sap per Homer que diu que Apol·lo volia fundar un oracle i va arribar a Crissa prop del mont Parnàs i li va agradar el lloc i va començar a construir el temple que es va acabar sota la direcció de dos germans, Trofoni i Agamedes. Apol·lo va matar les serps que infectaven el lloc i a un monstre (la serp Pitó), i va obrir el temple que fou anomenat de Pió, i el seu déu Pitó (Pytho).

  Apol·lo es va convertir en dofí per atraure a un vaixell cretenc, del què volia utilitzar a la gent com a sacerdots; els cretencs van desembarcar i van fundar Crissa i se’ls va encarregar ser sacerdots del temple i que adoraren al déu sota el nom d’Apol·lo dofínic per rememorar la seva conversió en dofí, d’on va venir el nom Delphi. No obstant la llegenda és probablement sense fonament i mai hi va haver una colònia cretenca a Crissa.

 20. Victor Huete i Sergio Fernández

  Nosaltres hem triat explicar les ciutats de: Cnosos, Santorí, Micenes, Egina.

  Micenas
  Micenes fou una antiga ciutat de Grècia la mítica residència d’Agamèmnon, al centre del Peloponès, al nord-est de la plana d’Argos. Sota els doris fou ciutat independent i 80 ciutadans de Micenes van ser a les Termòpiles i 400 (entre Micenes i Tirint) a Platees. El 468 aC fou assetjada pels doris d’Argos però les muralles van resistir i la van haver de bloquejar, fins que la gana els va obligar a rendir-se. La ciutat va passar a Argos però va romandre deshabitada. Les seves ruïnes foren descrites per Pausànias. Encara existeixen i són les més antigues de la Grècia continental excepte les de Tirint. Les ruïnes de Micenes daten de la meitat del segle XV aC; es composen de les muralles, molt ben conservades amb la coneguda porta dels lleons, tombes de volta a les rodalies i la ciutadella amb unes petites restes del suposat palau d’Agamèmnon (els fonaments).A la vora es troba la moderna vila de Kharváti.

  Santorí
  Santorí, és el nom d’una illa de la mar Egea, la capital de la qual és Thera, que fou també l’antic nom de l’illa. El nom italià Santorini prové de la deformació del nom de la patrona de l’illa, Santa Irene (en grec Irini), ja que els colonitzadors venecians no podien pronunciar la theta del nom grec /θ/. Tot i que originàriament l’illa tenia forma arrodonida, després d’una erupció volcànica (l’erupció minoica) l’illa quedà fraccionada.

  Administrativament formava part de l’antiga i ja desapareguda prefectura de les Cíclades, però a partir de l’1 de gener de 2011 és una de les 74 unitats perifèriques de Grècia després de la divisió de l’antiga prefectura.

  Egína
  L’illa d’Egina és una de les Illes Saròniques, que pertany a la prefectura o nomós de l’Àtica, Grècia. És al mig del golf Sarònic, entre les illes de Salamina al nord, Angistri a l’oest i Poros al sud; es troba a una desena de quilòmetres de la costa nord-est de la península de Méthano, al Peloponès, i al sud-oest del Pireu, port del qual dista uns 20 km. L’illa i els illots que la rodegen conformen un municipi.

  Segons la tradició, el nom deriva d’Egina, mare d’Èac, que hi va néixer i hi va regnar.

  Té forma triangular, de 13 km de llarg per 15 d’ample, amb una superfície de 106 km². La població, el 2001, era d’11.630 habitants. Dues terceres parts de l’illa són conseqüència de l’activitat d’un volcà extingit. La part septentrional i occidental d’Egina està formada per planes rocoses però fèrtils, profusament cultivades, que produeixen majoritàriament cereals i també cotó, vinya i arbres fruiters (ametllers, oliveres, figueres), si bé el conreu més característic d’Egina són els pistatxos o festucs. La pesca d’esponges també és important en l’economia illenca. La part meridional de l’illa, d’origen volcànic, és aspra, muntanyosa i àrida. La màxima altitud, al sud, té 534 m. A causa de l’absència d’aiguamolls el clima d’Egina és dels més saludables de Grècia.

  Cnossos:
  Cnosos o Cnoso (en grec Κνωσσός) va ser la ciutat més important de la civilització minoica, que va aconseguir el seu màxim esplendor en el segon mil · lenni aC, sent el complex palacial més antic d’Europa.

  La civilització minoica sorgeix durant l’edat del Bronze, i es va desenvolupar a l’illa de Creta. Va ser una de les tres cultures principals de la civilització de l’Egeu, juntament amb la cicládica, que es va desenvolupar a les illes Cícladas, i la civilització micènica.

  Els reis de Cnosos van aconseguir el seu major poder cap a 1600 a. C., a causa que controlaven la zona del mar Egeu i comerciaven amb el ric Egipte. La caiguda de la civilització minoica i la destrucció de Cnosos van esdevenir al començament del període de major prosperitat de la civilització micénica, a Grècia; aquesta circumstància suggereix la hipòtesi que els reis micènics van atacar i destruir les ciutats de la florent civilització minoica.

 21. victor.barranco2011

  XAIPE!
  jo he triat el video de l’illa d’Egina, la qual és una de les Illes Saròniques, que pertany a la prefectura o nomós de l’Àtica, Grècia. És al mig del golf Sarònic, entre les illes de Salamina al nord, Angistri a l’oest i Poros al sud; es troba a una desena de quilòmetres de la costa nord-est de la península de Méthano, al Peloponès, i al sud-oest del Pireu, port del qual dista uns 20 km. L’illa i els illots que la rodegen conformen un municipi.

  El video, ens explica que l’any 490 a.c es va construir el temple d’atenena. No podem saber com és pero gràcies als dibuixos i imatges que ens han arribat arreu del temps, podem deduir com i on estava situada. Podem veure a les imatges del video que al front del temple es representen els ginets lluitan amb els troyans, al centre palas en peu, al costat varis guerrers i al costat uns aqrquers arrodillats, finalment, vieem a les cantonades els ferits.
  vale 😀

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *