Grècia des de l’aire

Ahir us vaig fer un regal per les bones notes de l’últim examen de grec, tot començant tema nou (unitat IV de Grec I “El poble grec i el seu marc geogràfic”): fer un viatge virtual per tot Grècia des de l’aire. Vàreu descobrir que els colors del nostre bloc són els colors de Grècia: blanc, blau intens i verd! El timbre va tocar i no vàrem poder acabar de veure Grecia desde el aire de National Geographic, 2002. Tot navegant per Internet, he trobat els següents vídeos que poden anar bé als alumnes que esteu malalts a casa i que no vàreu poder fruir de la nostra escapada virtual (que aviat us recupereu!) i la resta podreu així acabar de veure el documental.

Què n’opineu de tot plegat? Què us ha cridat l’atenció? Com podríeu definir el paisatge grec? Com era en l’antiguitat? (Us pot ajudar també la lectura de la pàg. 70 de Grec I ed. Teide, així com els exercicis del Moodle Fil de Grec 1).

24 thoughts on “Grècia des de l’aire

 1. Laura G

  XAIPETE!!
  M’he enamorat de Grècia! He de convèncer als meus pares perquè em portin el pròxim estiu!
  A mi, m’ha agradat més la Grècia del Sud, i sobretot les Illes Cíclades. Totes amb les façanes de les cases blanques, les finestres blaves i envoltades d’un Mar Egeu d’un blau molt fosc i profund. També cal destacar la seva terra verda i fèrtil que li dona al paisatge un toc molt fresc, és genial!

 2. Margalida Capellà Soler Post author

  És que Grècia, Laura, enamora! Si t’esforces i treballes com fins ara, segur que un dia o altre hi podràs anar. Aleshores recorda’t de nosaltres. Bon cap de setmana!

 3. Alissa Komarova

  Hola!

  L’altre dia en classe vem veure Grecia des de l’Aire, es impresionant, es el primer lloc on viu anar de vacances, aveure si per finals de 2n barxillerat anem amb tot el curs.
  ELs videos també son molt macos.

  Margalida em fas enveja, segur que has estat mes d’un cop en Grècia.

 4. Paula Franco Semitiel

  XAIPE!

  Justàment a aquesta classe no vaig assisitir, sempre m’havia fixat que els colors que utilitza aquest bolc són: verd. groc, blanc i blau. Pensava que era per pura estètica, per la imaitge del bloc però ara veig que no, tot en aquesta vida té un significat!

  En el video apareix una illa verda, amb tot el fons blau (el mar) i quatre cases blanques (depenent de la zona geogràfica). El bloc té els colors tant bonics que ens aporta aquesta illa.
  Aquest fantàstic reportatge, t’icita a anar a viure allà, unes aigües precioses, unes montanyes verdes i gens contaminades, una tranquilitat i serenitat impresionant.

  Anar allà ha de ser una experiència innolvidable!

 5. Andrea Balart

  XAIPETE! Personalment m’agrada molt el paisatge grec, les seves costes i les cases blanques amb els finestrons blaus. La meva mare va estara a Grècia i em va explicar que Atenes estava plena de temples. Ella va visitar el Cap Súnion. Però el que més li va agradar va ser les illes gregues, entre elles Mikonos. Les millors platjes són les del mar jònic. En l’antigitat la proximitat del mar ajudava en el comerç. No hi nevava gaire, i algunes regions eren rocalloses.
  Vale!

 6. irina

  Penso que Grècia és un païs preciós, totes les seves ciutats són plenes d’escultures i de monuments molt antics. Sempre he dit que m’agradaria verue-la. El que més m’ha cridat l’atenció és el mar tan blau amb les cases blanques.
  A l’antiguitat el camí més utilitzat pels grecs era la via marítima ja que abans les comunicacions terrestres entre ciutats eren moly lentes. Com a l’actualitat Grècia gaudia d’un clima mediterrani i la pluja era poc freqüent. De les terres rocalloses i seques es conreava la vinya i l’olivera, d’on sobtenien olis i olives. En canvi no conreaven cereals, sinó que els importaven com fan actualmetn.

 7. noradomingo

  Xaipe!!

  M’ha semblat un reportage fàntastic, és increible el significat que tenen les coses, ara entenc perquè el nostre blog té aquest colors en honor a la illa de Grècia. Les vistes són precioses m’agradat molt el muntatge que ha fet!!

 8. victorsanchez

  Molt interessant els reportatges sobre grècia. La veritat, es que no m’imaginava que Grècia tingués tanta muntanya, m’imaginava grècia com un país molt plà, amb molts temples dedicats als déus, molta costa i moltíssimes illes, en les quals, hi deu haver una tranquilitat i una pau total i absoluta. Jo no hi he estat mai a Grècia, però m’agradaria anar-hi alguna vegada.

 9. Alina Roman

  Xaipete!!

  M’han encantat molt aquests vídeos de Grècia la veritat és que es molt bonic aquest país i m’agradaria algun dia visitar-lo ja què m’ha impresionat bastant i amb totes les coses que anem aprenent a grec tinc més ganes de anar-hi i descobrir moltes coses més!! Molt bonics els videos.!!

 10. Alex Aguilera Martinez

  Salve!

  Aquests dos videos m’han sorpres bastant 😀
  Grècia es un païs molt bonic! Les muntanyes, el mar, les platges,etc
  M’agradaria anar algun dia. 🙂

  Alex Aguilera. Cultura Clàssica

 11. Carlos Padial Pineda

  Salve!

  El dos videos ancara que la portada siguin d’una lluita… son dos videos molt interessants en el que podem veure un paisatge molt bonic, des de l’aire i veure una terra espectacular.

 12. Sandra Moya

  Salve,
  M’he quedat impressionada, Grècia és molt bonica! Algun dia m’agradaria anar a conèixer-la i veure tots aquests paisatges i així conèixer Grècia més profundament.

  Valete!

 13. alexandre mercadé moya

  salve!!!!!!!!!

  Aquest dos videos m’han agradat molt, m’havien dit que grecia era molt bonica però no esperava que ho fos tant, amb les seves platges, les seves illes, les seves montanyes, etc…
  Ojala algun dia pugui anar.

 14. Camila Valencia

  Salve!!:)
  jo penso que Grècia és un país molt exemplar ja que d’ells vénen totes les costums, la idea de que tots som iguals, i també la idea de pensar el perquè de les coses i de la lliure expressió.
  Aquest país hauria de ser conegut per tot europa perquè és el nostre fundador.

  M’agraden molt les seves construccions i m’agradia visitar-les i veure-les jo mateixa.

  Valete:D

 15. Adrian Nunyez

  Una elecció magnifica alhora de fer les fotografies i ordenarles. Es impresionant com es pot arribar a veure Grecia.

  Valete!!!

 16. Sr. Jordi Mestres

  Salvete
  Es un bona forma de coneixer Grécia. Es una terra molt gran i molt bonica. També es una terra que ens ha marcat molt en cultura i historia.
  Valete

 17. Arnau Alvarez

  Salve
  Oh,Grécia,Oh sense dubte algun es maravillos,te uns paisatges impresionants i uns edifics amb una aniguatat mil·lenaria,jo sempre he volgut anar a Atenes,Grécia.. ya que despres de haber vistat el món roma m’agradaria visitar a Grécia al mon Gréc.

 18. Arnau soler

  Salve!!
  a mi el que mes m’ha agradat molt els monastirs que hi han a delt dels pilars de sorra. Es una cosa molt espectacular perquè es una cosa que fa molts anys que es va fer i ancara segeix intacte

 19. David Marco

  Salve!!
  Aquest video es molt bonic, m’ha impresionat els paisatges de Grècia. M’agradaria anar el passat i veure com era Grècia es molt bonic. Gracies els grecs em après moltes coses.

 20. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Àlbums de viatge a Grècia

 21. Ana Mª Falcón Durán

  Salve!

  He estat mirant una mica els vídeos i he vist que Grècia és un lloc molt bonic i amb molts bons paisatges.
  Aquests vídeos em serviran d’ajuda per al meu treball que faré sobre un viatge a la recerca dels millors paisatges grecs.
  M’agradaria viatjar algun dia a Grècia, ja que em sembla un lloc fantàstic per visitar.

  Valete 🙂

 22. Pingback: Grècia poètica en Google maps | El Fil de les Clàssiques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *