El rap de l’alfabet grec, per Deka

A l’Uri, que es fa dir Deka (recordeu el rap de les Clàssiques! ), no li ha faltat temps per agafar-se al peu de la lletra el meu suggeriment de fer un rap amb les lletres de l’alfabet grec a l’apunt Palamedes, inventor de l’alfabet i no li ha quedat bé. Li ha quedat genial! Què opineu de El rap de l’alfabet grec, de Deka?

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΔΕΚΑ!

131 thoughts on “El rap de l’alfabet grec, per Deka

 1. Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » L’alfabet grec: recapitulem

 2. irina

  Trobo que és una bona manera d’aprendre l’alfabet, a mi personalment m’ha anat molt bé, ja que algunes lletres com la fi, qui i psi.

 3. Victor Huete

  Hola!
  Jo ja vaig escoltar aquesta canço l’any passat i em semblaba que n’hi havia escit un comentari pero he mirat i sembla que no el vaig fer.
  Igualment el faig ara i dic que em sembla una bona manera i novedosa d’aprendre l’alfabet grec encara que despres hagis d’aprendre les majuscules i minuscules.

 4. laura donda

  Salve!
  La canço m’ha semblat molt original, i ajudarà a molta gent a memoritzar l’alfabet perfectament, com a mi ja que com és el meu primer any fent grec em serà molt útil, gràcies!

 5. Pingback: Alfabet grec | Grec - Cultura Clàssica Institut Gabriel Ferrater

 6. Nicol

  Salve!

  A mi m’agradat molt la canço, i a més es una manera de apendre l’alfabet grec, bastant fácil.
  A mi m’ajudat bastant y la lletra es original!

  Vale

 7. Ana Mª Falcón Durán

  Salve!

  M’ha semblat molt original la idea de fer un rap amb les lletres de l’alfabet grec. Penso que em pot servir d’ajuda, ja que se m’ha enganxat una mica la cançó. Enhorabona a en Deka, bon treball!

  Valete! 🙂

 8. Anna Ferrón

  Χαίρετε!
  Una canço molt ben feta la qual ajuda a poder aprendre l’alfabet grec. En el meu cas ja l’hem après a començaments del primer trimestre , però m’haguès agradat aver vist aquest article anteriorment i haver utilitzar aquesta tècnica per aprendrem l’alfabet. Quan començaba grec aquest any intentaba fer alguna rima per aprendre-me’l, però res, ninguna rima hem sortia, així que vaig haver d’utilitzar la tècnica habitual , fer colzes.

  Anna Ferrón

 9. Mónica Martínez

  Χαιρετε!!
  Com a fan incondicional de la música haig de reconèixer que m’han sorprès moltíssim tots els raps que he escoltat però no a malament, sinó en quant a originals i graciosos i una bona manera de fer aprendre les lletres gregues i de les clàssiques en general, enhorabona! 🙂

 10. Teresa Devesa i Monclús

  Està bé, Anna, l’any vinent el donaré a conèixer durant les primeres classes.

 11. Andrea Muñoz

  Primerament felicitar a Deka per aquesta composició. Cal dir que està bastant elaborada a comparació amb altres cançons del mateix àmbit de rap d’altres cantants. Si arribo a veure abans aquest article m’hagués servit de gran ajuda ja que em vaig incorporar més tard a grec i les meves companyes ja se’l sabien. Però segur que servirà per molta gent que cursi clàssiques. Espero més cançons com aquestes, segueix així.
  Ens veiem

 12. Pingback: Nulla dies sine linea: activitats per a l’estiu | Blocus amoenus

 13. Chaymae Zaouaghi

  Es una manera divertida, facil i diferent d’aprendre l’alfabet grec. Escoltare la cançó a casa i intentare aprendre’l d’aquesta manera per l’examen del dimarts.
  Moltes gracias i feliciiitats Uri per aquest rap…

 14. Pingback: El rap de l’alfabet grec de Deka | Blocus amoenus

 15. Pingback: REPASO DEL ALFABETO GRIEGO « HELLENIKÁ. RECURSOS DE GRIEGO ANTIGUO

 16. Pingback: L’EMPREMTA D’ORFEU » En el Mediterrani des del Mediterrani

 17. Mireia Abelaira

  Es una manera molt interessant d’apendre l’alfabet Grec, també es una manera divertida i diferent d’apendre’l. Es molt original felicitats Uri t’ha quedat molt bé.

 18. Ariadna Zarcos

  M’ha agradat moltissim el rap!! És super original i molt bona idea per aprendre l’alfabet grec. Ho tindré en compte per la pròxima. Felicitats!!

 19. Juls

  Χαιρετε!!
  Auqesta cançó és una manera molt útil i divertida d’apendre l’alfabet. Tindre en compte aquesta manera d’apendre per més endavant!
  Valete:)

 20. ARI VILA

  Xaire!
  Aquest rap és una forma divertida i original d’aprendre l’alfabet grec, segur que a molta gent a la que li costa aprendre-se’l així ho aconseguirà. El problema d’aquest alumne al final a ajudat i fascinat a molta gent amb la seva facilitat al cantar.

 21. Abigail.dina

  Χαιρετε!
  M’encantat aquet rap!Moltes felicitats al que el va fer,va tenir molta imaginació!
  M’agradat perqué ha sigut una forma diferent d’apredre l’alfabet ,ja que ha sigut molt divertit,i hem sembla que és una molt bona manera d’aprendre l’alfabet grec ,que a molts ens ha costat una mica.

 22. Robert Cepeda Machuca

  Salve!
  Aquest rap ha sigut una de les maneres més enginyoses d’aprendre l’alfabet i la veritat es que Deka a fet una gran feina, a més a conseguit que aprendre’s l’alfabet grec sigui una tasca entretinguda en comptes d’ una feina monotona i aburrida.

 23. Pingback: L’alfabet grec: recapitulem | El Fil de les Clàssiques

 24. Pingback: La “Cançó grega” al Cantània 2011, Beceroles | Aracne fila i fila

 25. Juls París

  XAIPE!!

  Per segon any consecutiu he repassat l’alfabet amb aquest rap. Ens una mètode molt útil i que ami personalment m’agrada molt!!! Felicitats:)

 26. Alèxia Alvárez

  Xaipe!
  Sense dubte és una forma d’apendre l’alfabet molt divertida i original, tot i que jo no tindria el valor de poder mostrar-ho a tots els meus companys! Felicitats al creador!

 27. Pingback: El plaer de conèixer les lletres gregues i llegir grec! | El Fil de les Clàssiques

 28. Irene Sanz

  Xaipe!
  Quina manera més original de recitar i alhora aprendre l’alfabet grec! La veritat és que m’ha sorprès molt l’originalitat d’associar el nom de les lletres amb paraules iguals que tenen el mateix diferent significat. Molta imaginació ha tingut aquell que ha fet el rap!

 29. Sandra Mendoza

  Xaipe!
  Una gran idea crear un rap didàctic per poder aprendre l’abecedari grec! Això em recorda a els joglars (tema que vam tractar fa poc a Literatura Universal) que varen ser intèrprets que recitaven les poesies escrites pels trobadors i que moltes vegades les acompanyaven de música per tal de recorda-les amb facilitat. Així doncs inspirem-nos en els joglars medievals i aprenguem-nos aquest rap tan original!

 30. Maria Casta

  Xaipe!
  Aquest rap és molt idoni per ajudar a memoritzar l’alfabet grec. És una manera original i divertida de passar l’estona aprenent! M’ha agradat molt, ara mateix estava estudiant-lo i se m’ha enganxat la cançó! Gràcies al creador i felicitats!

 31. Mireia Sánchez Cano

  Xaipe!

  M’ha agradat molt aquest rap! crec que es una molt bona manera d’ aprendre’t el alfabet grec sense que se’t fassi rutinari, també es molt original! Felicitats a qui ho va fer!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *