La Torre d’Hèrcules, Patrimoni de la Humanitat!

Ahir 27 de juny la Torre d’Hèrcules, l’únic far d’època romana en actiu al món, va ser proclamada a Sevilla pel comitè de la UNESCO Patrimoni de la Humanitat. Si no recordo malament també són Patrimoni de la Humanitat d’època romana els conjunts arqueològics de Tàrraco i de Mèrida, així com les Mèdules. Caldria, al meu parer, que en la propera convocatòria també hi formés part el conjunt grecoromà d’Empúries i les mines romanes de mercuri a Almadén (Ciudad Real) que no van aconseguir passar a la selecció de la Unesco per un sol vot.

No us perdeu la informació del diari El Mundo sobre la proclamació de la Torre d’Hèrcules com a patrimoni humanitat ni el vídeo preliminar de la candidatura creat per la conselleria de cultura de la Xunta que podreu visionar en el Google maps de El Fil de les clàssiques sobre els monuments de la Hispània romana, prescrits per les PAU Catalunya de llatí. Tot seguit podeu visionar el vídeo explicatiu de l’Institut d’Estudis Torre de Hércules:

També podeu veure aquesta crònica del Telexornal de la televisió gallega, on s’explica com ha anat el primer dia d’afluència pública després de la designació.


Feliciter, Gallaecia!

10 thoughts on “La Torre d’Hèrcules, Patrimoni de la Humanitat!

 1. Teresa Devesa i Monclús

  És una molt bon notícia per al món clàssic. Jo ja l’he vista, però com que aquest estiu torno a Galícia, potser m’hi passaré. Si és així, prometo que us portaré imatges fresques.

 2. Margalida Capellà Soler Post author

  Les esperem, Teresa! Molt bones vacances per Gallaecia!

 3. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » “De itinere: Gallaecia IV – A Coruña”

 4. falcon.ana

  Salve!

  Em sembla molt interessant aquest article i em sembla fantàstic que la UNESCO hagi anomenat La Torre d’Hèrcules com a Patrimoni de la Humanitat, ja que aquestes coses són molt importants per a la cultura del país.

 5. Clàudia Cazaux Cuberas

  Jo hi he estat! És una torre preciosa i enorme no m’estranya que l’UNESCO l’hagi anomenat com a Patrimoni de la Humanitat. Llàstima que acostuma a fer mal temps i quan jo vaig anar-hi feia molt vent i no vaig poder gaudir-la com a mi m’hauria agradat però em va encantar.

 6. Xènia Serra

  Χαιρε!
  Molt bon article! No sabia que existia la Torre d’Hèrcules i crec que és un edifici molt important per a la cultura del país i opino que l’UNESCO ha fet molt bé al declarar aquesta important torre com a Patrimoni de la Humanitat. M’agradaria poder visitar-la algun dia!

 7. Marta Gallardo

  Xaipe!
  Aquest estiu vaig estar a Galicia i vaig anar-hi! A mi sí que em va fer bon temps i li vaig fer unes quantes fotografies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *