Apreneu llengües!

 logollengues.jpg 

Avui se celebra des del 2001 el Dia Europeu de les Llengües, i per a nosaltres el 26 de setembre també és dies festus linguarum Europae.

La major part de les llengües d’Europa tenen un origen indoeuropeu i una gran majoria provenen del llatí. Quines llengües, parlades avui a Europa no són indoeuropees? Quines llengües deriven del llatí? i del grec?

Quina necessitat hi ha avui de celebrar un Dia Europeu de les Llengües? Tenint en compte la globalització dels mitjans de comunicació i l’ús generalitzat d’internet cap a on creieu que anem: cap a la unificació lingüística o cap a la pluralitat? Per què? Bla, bla, bla…

  

26 thoughts on “Apreneu llengües!

 1. Sara Pérez

  El basc,el finès i hongarès.Deriven del llatí totes les llengües romaniques com el català,el castellà,el frances,…. Del grec ve el grec modern.Hi ha necesitat per recordar que hi ha moltes llengües diferents a europa.
  Jo crec que anem cada cop a la unificació de les llengües. Perque així ens entendrem tot el món i sera més facil de comunicarnos.

 2. Verónica Vega

  El basc, l’hongarès i el finès no provenen de l’indoeuropeu. La resta de les llengües parlades a Europa provenen de llatí. Del grec en prové el grec modern. Les llengües que provenen del llatí s’anomenen neollatines. Tenint en compte la globalització dels mitjans de comunicació crec que anem cap a una unificació de ligüística que probablement serà de l’anglés o bè del xinès.

 3. Marina Mayo

  L’hongarès, el basc i el finès són llengües parlades a Europa però no són indoeuropeas. Del llatí deriven les llengües romàniques com: el català,castellà,francès…
  I del grec prové el grec modern.

  Amb l’ús que fem avui dia d’internet i tenint en compte la globalització dels mitjans de comunicació, anem cap un procès d’unificació lingüística, on predominarà l’anglès i qui sap si tambè el xinès.
  Això serà una gran millora, per poder entendren’s tots i poder viatjar sense tenir por de si ens entendran o no.

 4. Maria 3r

  Penso que està molt bé aprendre llengües, perquè van unides amb les cultures i història de cada lloc. A part, també penso que està bé que molts ens puguem comunicar mínimament amb una llengua comuna, però prefereixo aprendre’n moltes per facilitar, i a més passar-ho bé.
  És fantàstic que tinguem l’oportunitat d’aprendre’n.

 5. Pol Nóbrega

  Jo crec que tot Europa hauria de tenir una llengua general que tots els paísos l’estudiéssin i tota Europa es pogues comunicar i entendre amb aquesta llengua. No dic que sigui només una llengua i ja està, les altres llengues seguirien existint però no com a llengues minoritaries, sino com a llengues que es parlin en els seus respectius paísos i que la gent les pugui estudiar on vulguin i quan vulguin i que tantdebo no es perdessin perquè esta molt bé estudiar llengues d’altres paísos. Es una pena que avui en dia es previngui que anem cap a un procés d’unificació linguística però si tots posessim de la nostra part, trobo que podríem, d’alguna manera desviar una mica aquest procés i que anés a menys.
  Respecte lo de la llengua general… Quina penseu que podria ser? a mi m’agradaria l’anglès perque ens serviria per a molts paísos d’arreu del món.

 6. NuRiAa

  Yo creo que seria me+jor usar una misma lengua para que asi nos entedernos todos me+jor. Pero bueno tambien esta bien saber otras lenguas para entender otras culturas o asi… Porque es interesante aprender otras cosas…

 7. angela

  doncs penso que devemos d’aprendre moltes llegües porke és bo per a la vida i passa el teu futur professional…onque hi ha persones que no li agradi això d’aprendre diferents llengües però aquestes persones no saven el bo que és quan aprens moltes llengües i pots comunicar-te amb les altres persones k no parlen el teu idioma…

  adewww un petó per a tots
  ATT:Angela

 8. fatima

  hola margalida!!!!
  doncs mira no estic dacort de que hi hagi nomes una llengua perque es divertit coneixa unes altrs llengues ancara de que sigui dificil pero a la vegada es divertit perque et pots comunicar amb altre gent de reu de món i si per exemple no vols de que en aquell moment ningu t’entengui parla amb la llengua que parlis normalment.
  ¡¡¡¡adeú petons!!!!

 9. jordi gonzalez

  ola lida

  jo dic que cadascu parles la seva llengua, pero que llagues una llengua que la parles tot el mon, per poder entendre a totom.

 10. Bet Rosell

  Jo crec que ens acostem cada com mes a una unificació lingüística on predominaran l’anglès i potser tambè el xinès, a causa de la globalització que cada cop ens afecta en més espectes.
  Això, com tot, tè conseqüències bones i dolentes; serà més fàcil comunicar-se i entendre’s entre dues persones de països molt diferents, però, alhora, algunes zones poden perdre la seva llengua, i, la llengua d’un lloc diu molt d’aquest, de la gent que hi viu i de la seva coltura.
  Estaría bé una fase intermitja, poder-nos entendre tots sense problemes, amb una llengua en particular, però que cada zona conservés l’idioma que la carateritza.

 11. fatima

  HOLA DE NOU MARGALIDA
  mira magradat molt perque representa k casi es donara un peto i te molts colorsde les 4 cares

 12. Rosó

  Auue liidaa!(=
  la magoria de llengues provenen del llati.
  sempra mavia fet curiositat saberlo.
  ara ja em cumensat i suposu qe per aqi es cumensa.
  saluue!

 13. Agus

  Ave Lidaaaa.

  Jo crec qe apendre noves llenguas ens ajuda a comunicar-nos amb gent d’altres cultures, d’altres països i nose crec qe esta molt bè, a mès moltes classes son divertides i mès si sòn com les nostres que fem coses diferent en canvi de estar tot el dia llegint o fent deures..
  nosee, bueno Lidaa s’ha acavat l’horaa, aqesta tarda intento passar-me.
  Un petooooooooooooooooooooo fins demà!:)

 14. xavi martin

  mmmm no ho e entes molt be la veritat esk soc curtet yo.. XD

  la veritat suposo que este que celebrar una festa per les llegunes indoeropes pk si no solvidarian de ellas no? XD a vegades una petita festa celebrada en un dia a lweany serveix per no olvidarse lo que tenim i/o de les nostres tradicions

 15. rabab

  ave lida!!!
  crec ke saber llengues es important, perke aixi et sabras comunicar amb la gent.I no sabia k la majoria de les llengues provenen del llati.
  dew lidaaaa

 16. you

  Hola margalida, trobu que es molt interesant parlar diferents llenguas, encara que m’agradaria que parlesim tots una mateixa llengua. Crec que aixi seria una manera mes facil de comunicranos uns amb els altres. Pero que hi farem.
  Adeuuuuuuuuuuuuuuuu Margalidaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!

 17. Irena

  AVEEE LIDAA:)
  La meva opinió sobre el text és que les llengües són abundantment importants per la societat, comunicar-se, etc.
  Tenir idea de diferents llengües et pot portar a molts llocs.
  valeeeeee lida:P

 18. Oriol Moreno

  Doncs jo crec que avui en dia està molt bé que hi hagi un dia de llengües, que mai va malament saber una mica més de llengües…mai va malament el saber… en opinió meva. Espero que d’aquí en endevant parlem moltes llengües i ens interessem per les altres

 19. Camila

  Les llengues a Europa que no deriven ni del grec ni del llatí a Europa són el basc, el finès i l’holandès.
  Les llengues europees que deriven del llatí són totes aquelles romàniques, a Espanya concretament són el català, castellà i gallec. La que deriva del grec només és el grec modern.

 20. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Sara Cañizares des de l’Isaac Albéniz de Badalona

 21. Odri

  Buenas!

  Pues yo creo que esta muy bien, saber muchas lenguas, porque aprendes muchas cosas nuevas , como la cultura.
  Yo creo que si hablariamos todos el mismo idioma, no habria culturas nuevas, y entonces la vida seria muy aburrida.
  Lo bueno que tiene aprender un idioma, es, que te diviertes, te lo pasas bien y te sientes util, aprendiendo tan solo una palabra.

  Hasta luegoo!

 22. Laura G

  Ave Lida!
  Doncs no sabia que aquesta setmana es celebrès el Dia Europeu de les llengües, però crec que és una bona manera d’homenatjar la nostra llengua i cultura, ja que és el que ens diferència d’altres països.
  Ho demostrarem amb els nostres treballs!
  Salve Lida!

 23. lina

  Aveee!! lida! L’hongarès,el basc i el finès no són provenentes de l’indoeuropeu.La resta de llengües provenen del llatí. La meva opinió és que cada llengüa tene la seva pròpia història, de com va aparèixer i tot, pènso que és interesant conèixer-les totes, però és molt difícil perquè hi ha moltes.
  vale lidaa!!!

 24. Rebeca Sánchez

  Es genial que es que hi hagi un dia per celebrar les llengües Europees, ja que segons tinc entès, Europa es el continent on es parlen mes llengües oficials, no? que grans que som:)cada llengua te la seva historia i moltes provenen del llatí, però crec, que l’esukera es un exemple de llengua europea que no prové del llatí, no se sap molt be sobre els seus orígens i no te cap llengua germana en el mon, es una llengua aïllada, com se sol dir:D
  un petó!!

 25. nuria

  Ave Lida!!
  Esta molt bé que hi hagi un dia dedicat a les llengües europees, gairebe totes tenen arrels llatines. Jo opino que cuantes més llengües sàpigues millor =D, és una manera d’entendret amb els habitants del països als que vagis i també d’enterdre la cultura del lloc i estic d’acord amb la Odri de que si només hi hagués una llegüa les cultures no seguirien creixen, crec que és molt més interesant i divertit que n’hi hagi tantes com n’hi ha.^^
  Vale!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *