Primer de setembre

Tot, ens agradi o no, acaba per arribar i avui he tornat al Cristòfol per començar un nou curs escolar, tot i que vosaltres no ocupareu les aules fins el dia 15. Aprofiteu aquests últims dies! De totes maneres, l’institut sense vosaltres no té vida. 

A Catalunya, no hi ha exàmens de setembre; per tant aquells alumnes que no vàreu aprovar no teniu l’oportunitat de fer-ho ara. Ara bé, a finals de setembre tots els de segon de batxillerat de grec i de llatí tindreu un examen per actualitzar el que sabíeu al juny però ara potser ja no. Per tant, us recordo que cal posar-se les piles si no ho heu fet aquest estiu. Qui va suspendre i aprova aquest examen, ja no caldrà que es presenti als exàmens de l’octubre i febrer. Aprofiteu l’oportunitat!

Molts m’escriviu aquests dies preguntant-me quan comencen les classes o quan hi ha la presentació. M’imagino que rebreu una carta, però si aquesta no arriba aquí ho teniu:

Presentació de

3r ESO: divendres 5 a les 11

4rt ESO: divendres 5 a les 11’30

1r batxillerat:  dimecres 10 a les 10

2n batxillerat: dimecres 10 a les 10’30

Els alumnes de treball de recerca de clàssiques caldria que concertéssiu entrevista amb mi abans de començar les classes el dia quinze.

Si teniu records d’aquestes vacances relacionats amb les clàssiques, viatges, cançons, obres de teatre, de cinema, parcs d’atraccions, exposicions etc. els espero al bloc amb els braços oberts.

Jo us deixo aquí l’última capbussada de l’estiu:

[kml_rm movie="http://video.xtec.cat:8080/ramgen/edu3tv/video/tvc/de_vacances/001_706027.rm" width="352" height="288"/]

Apa, fins aviat i recordeu d’entrar al Cristòfol dextro pede. Molt bon curs!

7 thoughts on “Primer de setembre

 1. Mercè

  Hola, Margarida!
  No, no sóc alumna teva!! Sóc docent de clàssiques i aprovada d’opos sense plaça (grec)l’any passat. Aquest curs començo un interinatge de tot un any a Tarragona, concretament de 1r de Bat. llatí. M’agradaria poder aplicar el meu blog a l’aula. Em podries donar algunes orientacions?
  Tot sovint visito el teu blog i n’estic encantada per lo dinàmic que és i perquè penso que en treu un partirt formidable.
  Gràcies!
  Dóna gust trobar gent de clàssiques amb tant empenta!!!!
  Mercè

 2. mcapella Post author

  Que tinguis també un molt bon curs, Mercè, i molta sort en les properes convocatòries. Pel que fa al bloc com a eina educativa complementària, t’ho recomano. Si vols ens podem posar en contacte i, fins i tot, podem fer que els nostres alumnes treballin i es formulin enigmes col·laborativament. Jo faré classes a 3r Cultura clàssica, 4rt llatí, 1r i 2n de llatí i de grec. Si vols escriure tu sola hi pots posar el que necessites per complementar les teves classes; si pretens com jo que els alumnes hi publiquin és un xic més difícil. Jo ho he aconseguit, però no tant com voldria; per tant, crec que un bloc compartit podria ser de cara a aquest curs una solució; però aleshores caldria treballar amb gent del mateix nivell i matèria. Rumia-t’ho. D’entrada podem començar nosaltres i els teus alumnes resoldrien els enigmes, traduccions, etc. De totes maneres, t’animo que obris un bloc i comencis a escriure: el que t’has oblidat de dir a classe, el que el timbre no t’ha deixat acabar, el que acabes de llegir o de veure, … Quan ho facis, passa’ns l’adreça i et visitarem. Si t’animes en què els alumnes tinguin el seu bloc i el vulguin compartir amb altres estudiants, nosaltres encantats. Fins aviat!

 3. Mercè

  marga,
  Anem a pams… Crec que per començar, n’hi haurà prou en conduir un bloc que serveixi per complementar allò que es fa a classe.
  Em sembla bé això del bloc compartit i que comencéssiu vosaltres.
  Jo estic a l’IES Comte de Rius fent la mitja jornada de la titular. Només donaré 1r de llatí Batx.
  Però primer parlaré amb la titular… no voldria pas promoure res sense saber-ho ella.
  El bloc ja el tinc obert. Aquest estiu vaig fer un curset i pots trobar-lo a http://classiques.bloc.cat/
  Fins i tot trobaràs activitats que et “sonaran”.
  Ja em diràs què et sembla.
  Si t’interessa… també vaig fer un curset sobre webquest i n’he creat una sobre els JJ.OO ahir i avui. Pots visitar-lo a la web http://webquestescolaestiu08.blogspot.com/search/label/grec
  Gràcies per dedicar-me part del teu temps.
  Atentament,
  Mercè
  I en el temps lliure… vull prepar-me de nou les opos… a grec.

 4. mcapella Post author

  L’enhorabona, Mercè. He visitat el teu bloc,a partir d’ara el seguiré, i també farem servir a classe la teva webquest sobre els jocs olímpics i la donarem a conèixer. Ja ets una blocaire consumada i a més una seguidora del Fil de les clàssiques i de Llegir molt i escriure bé; en Joan Marc Ramos, l’ànima del bloc de llengua i l’impulsor del Fil, n’estarà ben orgullós.
  El bloc t’animo a afegir-lo a Chiron, una blogosfera del món clàssic de la qual en sóc membre.
  Esperem que aquest curs, a més, poguem fer un bloc d’alumnes compartit amb els alumnes de llatí de primer de batxillerat. Quan els tingui a classe dia 15 segur que aviat s’engrescaran, tot i que per a ells també sigui una experiència nova. No ens desviarem gaire de la nova programació. Tot esperant la teva confirmació, jo també aprenc…fent.

  Si vols posar-te en contacte amb mi fora del bloc, ja saps que segueix a mcapella.

 5. santi

  La Montserrat Tudela m’ha informat dels premis Auriga d’enguany i volia ser el primer en felicitar-te, si més no via bloc. Un guardò merescut que espere t’anime a seguir aquest nou curs amb aquesta nostra boja feina bloguera.

 6. mcapella Post author

  Moltes gràcies, Santi. Efectivament, has estat el primer blocaire en felicitar-me. M’ha fet moltíssima il·lusió, tot i que sóc conscient que no estic a l’alçada de les edicions dels premis Didascàlia anteriors: tu i el Sebastià Giralt vàreu deixar el llistó ben amunt. Felicitats per precedir-me ja que no ho vaig fer en el seu moment!Ens continuem llegint i creant…

 7. Sara Perez

  M’agrada aixoo de fer una visita cultural a les ruines pero banyant-se esta molt bé!!! Avera si l’any que ve i puc anar!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *