El Fil de les clàssiques premiat amb el Didascàlia 2008 de l’Auriga

Quin començament de curs! Els alumnes de clàssiques de l’IES Cristòfol Ferrer esteu d’enhorabona  perquè la revista Auriga ha atorgat a El fil de les clàssiques en la seva XVI edició el premi Didascàlia 2008 d’experiències docents en l’ensenyament secundari dels territoris de parla catalana.

Moltes gràcies a tots i a totes que ho heu fet possible i tot el meu agraïment a la revista Auriga. Això ens ha de donar força empenta per començar el curs amb ganes de continuar treballant-hi després de la nostra aturada estival. També vull compartir aquest premi amb el professor de català, aquest curs de llicència d’estudis, en Joan Marc Ramos ja que sense el seu impuls aquest bloc no s’hagués obert, i amb tots els membres de Chiron que de nord a sud i d’est a oest breguen sense treva per les clàssiques. Moltes gràcies i molt bon curs!

22 thoughts on “El Fil de les clàssiques premiat amb el Didascàlia 2008 de l’Auriga

 1. Xisco i Maria

  Enhorabona !!!!!!!!!!
  No som alumnes teus, però si seguidors d’aquest fantàstic bloc i conscients de la feina que et comporta. Feina que fas de molt bon gust i sobretot la fas pels teus alumnes. Per tant, pots estar ben contenta de haver obtingut aquest premi. Com també, ho poden estar els teus alumnes de tu. Ja ens hagués agradat a nosaltres, quan estudiaven, tenir aquests mitjans i sobretot una professora en tanta perseverança. Diuen que, la paciència és la mare de la ciència i que la saviesa és filla de l’experiència. Segueix endavant.
  Enhorabona, de tot cor, Xisco i Maria.

 2. Lluís

  L’enhorabona, Margalida!
  Sí què és veritat que fa il·lusió començar així el curs, però és el fruit merescut d’un treball ben fet. Et faig el mateix suggeriment que et fa l’Ana. Felicita de part meva els teus alumnes, que en tenen una part del mèrit…
  Salutacions cordials.
  Lluís.

 3. mcapella Post author

  Moltes gràcies a tots i a totes. Veig que la xarxa educativa torna estar activa.
  Lluis, els alumnes seran ben felicitats. Sense ells aquest bloc ni existiria. En són els autèntics protagonistes i guardonats.
  Pel que fa al Congrés a l’aula, vàrem presentar El fil de les clàssiques i Llegir molt i escriure bé del departament de català, amb el Joan Marc al darrere, com a projecte de Departament, perquè clàssiques al nostre centre pertany al Departament de català (tot i que hauria de ser, i des d’aquí ho reinvindico, català i llengües clàssiques) i la nostra experiència blocaire al Congrés és penjada a http://www.congresointernetenelaula.es/virtual/?q=node/46&eid=501.

  Molt bon curs!

 4. Ramon Torné

  Afegeixo de molt bon grat la meva felicitació i enhorabona més sentida. Ja va bé que un blog sigui premiat, i més si és de clàssiques! Això vol dir que aquest fil porta a un bon terme.

 5. Joan Marc

  Doncs res, que està molt bé això de rebre premis, sobretot quan tens la consciència que és extremadament merescut.
  A més a més, el fil de les clàssiques supera el que seria pròpiament un bloc, és com una mena de xarxa cultural que connecta les llengües clàssiques amb la nostra actualitat més candent. No sé si es podria considerar com una mostra d’un nou renaixement, però com que tinc molta cara, ho deixaré escrit.
  Gràcies per aquesta delicada meravella

 6. Mercè

  Marga, felicitats per aquest premi! Ja t’ho he dit en altres comentaris: és un bloc molt actiu i referent per aquells que volem endinsar-nos en el món de les TIC a l’aula. I de fet en el curs de creació de blocs va ser un referent a analitzar.
  Ànims que hi ha més gent darrere que volem pujar al carro!!!!!

 7. Ramon Torné

  Torno a llegir la notícia i els comentaris perquè ahir al vespre vaig anar una mica depresa. Només volia afegir que no hem de reivindicar cap “departament de català i clàssiques” sinó un “departament de clàssiques”, com a mínim, perquè a d’altres autonomies prou hi ha un departament de grec i un altre de llatí. La precarietat no és bona companya de la pedagogia -al menys de la que es diu políticament correcta-.

 8. mcapella Post author

  Benvolgut Ramon, tens tota la raó; però ara per ara al Cristòfol Ferrer, mentre estigui sola, només puc reclamar l’afegitó de clàssiques. Espero, com tu, que ben aviat tornem a recuperar el que ens van treure aquí però no a Andalusia o a Canarias, entre altres.

 9. Fiorella

  Hola Lida! Si es que et mereixes molt altres premis. 🙂 perquè aquest bloc està molt i molt bé. El dia 8 de setembre aniré a Tunez i passaré per Cartago i altres llocs. Si tinc alguna foto interessant t’ha l’envio! Espero que les vacances t’haguin anat molt bé.
  Petons, Fio.

 10. mcapella Post author

  Moltes gràcies, Fio, i també l’enhorabona per tot el que has contribuït amb els teus treballs i comentaris. Tunísia té moltes restes d’època romana, espero les teves fotos i el bloc encara que et canviïs de centre resta a la teva disposició. Molt bon viatge i fins a la tornada.

 11. Josep

  Moltes felicitats d’un que ha oblidat el llatí però no t’ha oblidat a tu. T’escriuré.

  Desiderius Erasmus Rao Tero Damus

 12. Sònia

  Enhorabona! I endavant en aquest nou curs que comença, encara que a mi ja em vas fer classe des que vaig néixer! M’hagués agradat més que ens haguéssim vist més aquest estiu i esper que ens veiem aviat. Molta força per seguir endavant en aquest mitjà!

 13. Pingback: El fil de les clàssiques » Blog Archive » Avete, discipuli et discipulae!

 14. coty

  Lida! Que bé que hagis guanyat aquest premi que tan mereixes. Vulguis o no, guanyar-lo et fa ser conscient del que has creat, que has de millorar-lo (si és possible, que no ho crec jaja) i anar pujant informació cada dia. Espero poder seguir participant en el bloc. Me’n alegro molt per tu i espero començar aviat les classes de llatí!
  Un petó 🙂

 15. andrea garcia

  felicitats al nostre blog, i als nostres professs:)

  primer dia de cole.. ajajja be no?

 16. Sara Perez

  Moltes felicitats galiii per el premi!! Ja m’he donat d’alta del moodle!! Pero avui no puc fer res no em dona tempss!! Ho fare un altre diaa!!Vale

 17. Montse Dalmau

  Margalida,
  Moltíssimes felicitats pel premi. Us el mereixeu perquè esteu fent una molt bona feina per les clàssiques.
  Felicita també els teus alumnes que amb la seva dedicació i bones maneres ho tiren endavant.

 18. Pingback: El fil de les clàssiques » Blog Archive » El fil de les clàssiques rebrà divendres el premi Didascàlia XVI de l’Auriga

 19. Pingback: Es quid des català » Blog Archive » El fil de les clàssiques rebrà divendres el premi Didascàlia XVI de l’Auriga

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *