Sobre alimentació i nutrició

Una serie de vídeos que ens recorden la importància d’una bona alimentació, i ens donen consells per seguir una dieta sana i saludable.

Els aliments com a font d’energia

El programa “Energi K” destaca la importància de seguir una dieta alimentària equilibrada.

El cos humà obté l’energia dels aliments, concretament de les calories que aporten. Les calories són la unitat amb què es mesura el valor energètic dels aliments. El cos humà necessita calories per dur a terme les funcions vitals, per al bon ritme dels òrgans i per fer activitats físiques i intel·lectuals.

El metge Jordi Sapena aclareix que una dieta és equilibrada quan conté tots els aliments necessaris per tenir un estat nutricional i un estat de salut òptims: aliments energètics, com greixos i hidrats de carboni; aliments plàstics o reconstructors, com les proteïnes, i minerals i vitamines. Als països desenvolupats es consumeix gairebé un 30 % més de les calories que calen…

Edu3.cat

Menjar bé

L’espai “Un forat a la butxaca” dóna consells per gaudir d’una dieta sana i equilibrada. A les botigues i mercats es poden trobar aliments de tot arreu, però cal saber combinar-los. La presentadora del programa, Katia Klein, pregunta als joves sobre els seus gustos a l’hora de menjar i a la conversa apareixen conceptes com menjar ràpid o menjar entre hores. També es parla de les dietes i de la necessitat de menjar una mica de tot.
Edu3.cat

Esmorzar i berenar

L’espai “Un forat a la butxaca” parla dels hàbits saludables a l’hora d’esmorzar i berenar.

El 40 % de l’energia que una persona necessita en un dia s’hauria de treure de l’esmorzar i del berenar. Cereals, lactis i fruita serien els aliments bàsics per a aquests àpats. Mentre una persona dorm pot arribar a cremar 600 calories. Per aquest motiu, després de llevar-se, cal una bona font d’energia i s’ha d’esmorzar bé. Tant l’esmorzar com el berenar són importants, perquè si només es fan dos àpats al dia es carreguen massa calories de cop i el cos, en comptes de cremar-les, les reserva.
Edu3.cat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *