10 Regne Animal

REGNE ANIMAL

Els animals es caracteritzen per ser pluricel·lulars eucariotes i per tenir una nutrició heteròtrofa, és a dir, extreuen matèria orgànica dels aliments i la transformen per obtenir energia.

Presenten tipus de teixits especialitzades en fer funcions concretes i a més, alguns són exclusius del regne animal com el teixit nerviós i el teixit muscular i esquelètic.

En al funció de nutrició dels animals intervenen diversos conjunts d’òrgans.

  • Sistema nerviós : Rep la informació de l’entorn a través dels òrgans dels sentits i processa la informació en els centres nerviosos com ara el cervell elaborant les respostes oportunes.
  • L’aparell locomotor : Permet el desplaçament. Està format pels músculs i de vegades també l’esquelet.
  • L’aparell digestiu : És l’encarregat d’obtenir els nutrients dels aliments que es transformaran en energia. Normalment consisteix en un tub obert que en extrem té la boca i a l’altre l’anus.
  • L’aparell respiratori : És l’encarregat d’extraure l’oxigen del medi, l’aire o l’aigua. Normalment conté uns òrgans respiratoris com els bronquis i les brànquies però, algunes espècies presenten respiració cutània a través de la pell.
  • L’aparell circulatori : Distribueix l’oxigen i els nutrients per les cèl·lules de tot el cos.
  • L’aparell excretor : S’encarrega d’expulsar els residus de l’activitat cel·lular a l’exterior.

 

CLASSIFICACIÓ

La gran diversitat d’espècies animals es classifica en dos grans grups que alhora inclouen nombrosos subgrups que han anat evolucionant de diferent manera adaptant-se sde manera diferent al medi on viuen:

Invertebrats que són els animals queno tenen una columna vertebral

Vertebrats que presenten una columna vertebral que protegeix el cordó nerviós.

 

7 thoughts on “10 Regne Animal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *