Món Mediterrani

Les característiques naturals de l’àrea del Mediterrani es poden trobar en altres llocs del món ben allunyats: l’Àfrica austral, Califòrnia, el Xile central i el migjorn d’Austràlia. El programa “Mediterrània” compara en aquest capítol totes aquestes regions.

[kml_rm movie="http://video.xtec.cat:8080/ramgen/edu3tv/video/tvc/mediterrania/001_71250.rm" width="352" height="288"/]

En aquest primer capítol del programa “Mediterrània”, el biòleg Ramon Folch planteja l’estructura i els objectius d’aquest espai televisiu, que consta de cinquanta capítols.

El programa analitza les característiques ecològiques i humanes de les àrees del món que tenen clima mediterrani. A més de la ribera del mar Mediterrani, el clima i paisatges mediterranis es poden trobar a Sud-àfrica, a Califòrnia, a la part central de Xile i al migjorn australià.

A la zona mediterrània s’hi poden trobar alzines, castanyers, roures, pins, palmeres com ara el margalló o extensions de timonedes.

Pel que fa a la fauna, hi viuen sargantanes, dragons, tallarols de garriga, gavines corses, falcons de la reina, cérvols, senglars, esplugabous, grues, cigonyes, orenetes…

Vora la conca del mar Mediterrani, l’home ha exercit una pressió considerable sobre l’entorn i els ecosistemes. Explota els boscos, la terra, el mar i mena el bestiar a pasturar. També és el responsable de la contaminació del medi.

“Mediterrània” analitza com funcionen els cicles naturals segons l’estacions de l’any. El “Tapís de la creació”, una joia de l’art tèxtil medieval conservat a Girona, recull aquest cicle anual de la natura.

Edu3.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *