Tornem a celebrar Sant Jordi a l’institut Premià de Mar

El curs passat vàrem tenir un Sant Jordi confinat, però a l’institut Premià de Mar el vàrem celebrar en línia. Enguany tampoc no tenim un Sant Jordi com sempre, però tampoc ens hem resistit a no celebrar-lo.

Durant tota la setmana, tots els alumnes de Llengua i Literatura  Catalana de l’institut han fet les rutes poètiques  Dones, Arbres i Poesia pel nostre jardí gràcies a la generositat de molta gent (poetes, pintors, jardiners, editors, fotògrafs…) amb un desig de treballar interdiciplinarment i amb la voluntat de visibilitzar les dones. Ens ha agradat molt formar part del catàleg dels espectacles de l’any Felícia Fuster, poeta antologada a Dones, Arbres i Poesia. Gràcies a la nostra bibliotecària, Marta Cava, tenim una exposició amb els llibres de les nostres poetes a la biblioteca de l’IPM.

Les poetes catalanes de les rutes poètiques pel jardí de l’IPM “Dones, Arbres, Poesia”

Marta Cava amb l’exposició “Dones, Arbres i Poesia” a la biblioteca de l’IPM

Clara i Martí, primers premis de prosa i poesia en els Premis Literaris de Sant Jordi 2021 de Premià de Mar

Com cada any hem celebrat el certamen literari de Sant Jordi, tant a  l’institut com en el del poble, amb gran participació de l’alumnat:

Els alumnes de Llengües estrangeres també han participat massivament en la producció de textos literaris en anglès:

L’alumnat de Visual i Plàstica ha col·laborat un any més a la crida amb uns preciosos cartells.

Cartell de Sant Jordi guanyador. L’enhorabona, Anna!

Gràcies a la màgia de les paraules hem tornat a jugar al joc  d’etimologia Eco y Narciso i hem participat al Concurs Odissea de Cultura Clàssica:

La màgia de les paraules, gràcies a Montse Bolaño i el seu alumnat.

L’enhorabona, Noelia i Sara, alumnes de 4t F!

Visual i Plàstica i Cultura Clàssica de 4t han tornat a treballar de manera interdisciplinar, enguany sobre la transitorietat de la vida:


Alumnes de 4t B de Català, Visual i Plàstica i Cultura Clàssica grup 1: alumnes guardonats pel cartell de Sant Jordi, punt de llibre amb referents clàssics, fotografia mitològica, performance “La transitorietat”, rapsòdia rutes “Dones, arbres i poesia”…

Alumnes de 4t F Cultura Clàssica 4t grup 3: Performance, Cartell Sant Jordi, Concurs Odissea…

Alumnes de Grec 1r C (Punt de llibre, Eco y Narciso, vídeo de Filosofia “El desig”…

Enhorabona, alumnes de 2n de Batxillerat B guardonats pel Certamen Literari, Rapsòdia rutes poètiques “Dones, arbres i poesia”, Joc Eco y Narciso…

A Filosofia, Tecnologia, Matemàtiques… també han celebrat Sant Jordi i hem tornat a l’alegria (tot i que amb grups bombolla) de la normalitat, entre roses, dracs i llibres, amb l’esperança de tornar a la normalitat.

Bona Diada de Sant Jordi a tothom!

16 thoughts on “Tornem a celebrar Sant Jordi a l’institut Premià de Mar

 1. Andrea :)

  Sincerament a mi mai m’ha agradat Sant Jordi en general, però aquest any se m’ha fet especial i diferent.
  Encara que no hàgim pogut celebrar-ho com a tal, ha estat divertit gràcies a les activitats que hem fet relacionades amb Sant Jordi, per exemple la de pintar un cartell, etc.

 2. Rida Driouech

  Aquest sant Jordi no em ha agradat perquè ha sigut molt diferent en alguns aspectes primer perquè hem fet classe normal en cada hora i això en altres anys no passava només fèiem 3 hores i les altres 3 hores estàvem al pati jugant a futbol, voley o bàsquet i també hi havia activitats per fer i portàvem diners perquè la gent de 4 de la eso portava menjar per vendre i compràvem, tambe setmanes abans de sant Jordi el professor de educacio física organitzava tornejos d’esports i jo normalment participava al torneig de futbol i això em agradava molt i aquest any no ha estat ,
  el que ha estat diferent és que el director hi ha vingut ell mateix a donar el premia als guanyadors a la classe i això altres anys no havia passat

 3. ivan gallego

  A mi m’agrada Sant Jordi en general, però aquest any se m’ha fet especial i diferent perquè aquest any no he pogut anar als puestos de la plaça del ajuntament
  Encara que no hàgim pogut celebrar-ho bé a , ha estat molt divertit gràcies a la Margalida que ha organitzat unes activitats que hem fet relacionades amb Sant Jordi, per exemple la de pintar un cartell,els punts de llibre, la ruta del arbres,etc…

  Nom: Ivan Gallego
  Curs:4TB

 4. Imad El Menssouri

  Ami sincerament sempre m’ha agradat Sant Jordi, però aquest any ha sigut una mica diferent amb la pandèmia.

  Sempre en aquest institut s’ha fet activitats divertides les 3 últimes hores com jugar futbol, en general hi ha activitats d’esport, hi havia pastissos, roses, llibres… En aquest any només hi ha hagut l’activitat de comprar llibres i res més. També aquest any com sempre han donat un diploma i roses als guanyadors de cada premi, jo per desgràcia no m’ha tocat guanyar cap premia… però ja guanyaré en un futur.

  En la meva opinió aquest any ha sigut molt diferent amb la pandèmia, ha sigut molt avorrit i no m’ha agradat fer classe les sis hores, aquest Sant Jordi ha sigut un dia normal.

 5. megan

  Avui vaig a opinar sobre la diada de Sant Jordi, no sobre la Setmana de Sant Jordi, celebrada el passat 23 d’abril a l’institut. En comparació amb altres anys no m’ha agradat massa, per tres motius: no vam fer res en especial en la majoria de classes, aquest any el nostre curs estava suposat a fer la venta d’esmorzars i roses, i per últim, en concret les classes de matemàtiques i anglès van ser avorrides i estressants.

  Apart de l’hora de matemàtiques i anglès, si no recordo malament, no vam fer res especial en cap altra, i m’hagués agradat fer alguna cosa especial com als darrers cursos.

  No vam fer la venta d’esmorzars a l’hora del pati per culpa del covid, i realment em feia bastanta ilusió.

  A matemàtiques vam fer, o intentar, una rosa de paper, i era molt complicada de fer, i a anglès ens van posar tres vídeos que serien dedicats a nens de 5 anys.

  Que em vaig divertir el dia de Sant Jordi a l’institut? No gaire la veritat, podria haver estat millor.

 6. Naim Martinez

  Aquest sant jordi a sigut diferent que Altres anys per que hem tingut que celebrarlo en las condicions del covid-19 com per exemple no hem pogut fer la recollida de premis en la sala de actes i hem tingut que fer classe normal, menys en la de mates que hem pogut fer una rosa de paper. Tot aixo l’esperit de sant jordi no ha trencat la ilusio de les persones.

 7. Nil de la Rosa

  SANT JORDI 2021

  Aquest any, igual que l’any passat hem estat limitats per el covid 19, amb la diferència que aquest any hem estat físicament a l’edifici de l’institut.
  Altres anys passavem les tres últimes hores al pati, fent activitats divertides o simplement passant l’estona, però amb un ambient festiu.
  En canvi aquest any hem passat les hores a les nostres classes, amb l’únic canvi que durant la primera hora d’aquelles la vam gastar fent un origami d’una rosa.
  Això sí, abans de sant Jordi vam fer algunes activitats amb la classe de plàstica i de cultura Clàssica.
  En definitiva va estar decent, debut a la pandèmia ha sigut extrictament reduït.

 8. Nadiia

  Recordo com celebravem el Sant Jordi el 2019, feien moltes activitats al pati, mostraven trucs de màgia, tots els cursos anaven a la sala d’actes, on es van anunciar els guanyadors i es van lliurar els premis. A més, els alumnes de 4t curs portaven menjar, diversos dolços, pastissos, fins i tot la meva germana i jo vam portar un pastís, i a tothom el va agradar molt.
  Però aquest any no va ser tot així a causa de la pandèmia, però en alguns classes per aquest festiu vam fer activitats, per exemple, vam fer pòsters, vídeos, punts de llibre, i després el director va venir a classe a repartir premis i no ho han fet abans.
  Espero que l’any vinent tot sigui com anteriorment.

 9. Lucía Jordán

  Sant Jordi de 2021…
  Per a la meva opinió ha sigut molt dolent aquest Sant Jordi, no he sentit el sentiment de tots els anys, aquest any tot es massa diferent, però hem va agradar molt que vingués el director de l’escola a premiar-nos per els nostres millors treballs de l’escola perquè hem vaig sentir universitària per un moment, vaig estar molt contenta perquè a final del dia em vaig reunir amb cinc roses i hem va fer sentir especial.
  És una data que m’agrada però al ser tan tradicional perd la emoció i hi ha gent que no ho celebra i penso que estaria bé que a la gent aquesta data li fés il.lusió i faci sentir als seus èssers volguts molt bé. Avui dia tot és molt diferent que amtigament, abans era molt millor festejar aquest dia perquè la gent era molt més detallista i feia molta il.lusió cuan arribava aquest dia.

 10. Victor Tudela

  Comparat amb altres anys de Sant Jordi amb va semblar mes aburrit, anys passats es feien diverses activitats amb tots els cursos de l’institut també diversos tallers on el feien o organitzaven els mateixos alumnes de l’institut. Aquest any no hem sortit al pati pero si a les tres ultimes hores d’aquell día van ser mes tranquiles. Obviament se que tot es causat per culpa del covid i per aixó no podem fer activitats amb la mateixa normalitat amb la de fa dos anys per exemple. Si hi a sort nosaltres no pero els nous alumnes que vinguin l’any vinent podran disfrutar d’aquellas activitats y tallers.

 11. Edgar

  Aquest Sant Jordi ha sigut molt més diferent que a altres anys amb la pandèmia i la necessitat d’estar tots apartats
  No s’ha gaudit tant perquè érem incapaços de recitar els poemes com normalment
  Les activitats que vam fer van ser a petita escala i no molt divertides
  En general no a estat molt divertit.

 12. swemelly suarez

  Sant Jordi

  aquest any com ha canviat Sant Jordi amb la pandèmia
  les activitats desenvolupades
  millor que l’any passat?

  Aquest any per temes de l’covid no es va poder realitzar Sant Jordi com tots els anys, és a dir reunir-nos a tots a la sala d’actes o les roses anònimes entre altres coses. Però això no va impedir que aquest any es fes alguna cosa per celebrar-ho i no deixar morir la tradició.

  Es van desenvolupar algunes activitats com ara els concursos de crear performances, fer punts de llibre, els cartells de Sant Jordi, els escrits etc. Tots van poder participar però només es van triar a alguns guanyadors de cada categoria.

  Encara que aquest any tingués diverses activitats crec que la majoria hauria preferit a el dels any anteriors però llastimosament no es va poder.
  En el meu opinió a mi m’ha agradat ja que almenys s’ha fet alguna cosa, ara esperar que tot amb el tema de l’covid passi perquè els estudiants dels propers anys ho celebrin molt millor.

 13. Jose Abril

  A mi aquest any no m’ha agradat gens, ja que ha sigut un Sant Jordi molt diferent al d’altres anys per tema covid. A causa d’això, no ens hem pogut ajuntar tots els grups a la sala d’actes a què ens donessin els premis, no hem pogut jugar el torneig de futbol, entre d’altres coses divertides.
  Ja que nosaltres no hem pogut gaudir tot el que volíem, desitgem que els altres grups de l’any vinent gaudeixin molt més i que s’ho passin molt bé.

 14. Luís

  Aquest any, Sant Jordi no ha sigut com tots els anys, per culpa de la pandèmia no ho hem pogut celebrar-ho, encara hi així em pogut celebrar-hi una miqueta amb els premis dels alumnes, les roses que es donaven com a premi per donar-ho a persones que estimem, i amb els llibres que els professors van elegir especialment per regalar en Sant Jordi. Encara que no hem fet els jocs i els tallers hem pogut passar molt bé el dia de la Diada de Sant Jordi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *