Tallers de Clàssiques per Sant Jordi

Divendres 21 d’abril, MMDCCLXX aniversari de la fundació de Roma, després del pati es van interrompre al nostre institut les classes, enguany (a diferència del curs passat) no hi va haver una cerimònia de lliurament de premis de batxillerat -Quina llàstima!- i durant la setmana ja s’havien fet les de l’ESO-els alumnes de 4t de llatí havien participat a l’acte de Sant Jordi de 4t amb la lectura d’un poema de Catul-, ja que Sant Jordi és i ha de ser la festa de les lletres!.

A les 9 a Grec 2 els alumnes ja varen llegir a classe uns fragments de tragèdia i de comèdia grega, seleccionats a casa prèviament. A veure si ara comparteixen, com altres anys, la seva selecció de les seves lectures a Literatura grega a escena i tots en podem gaudir, tot i que els periodistes també ens ignorin! A Grec i A Llatí fomentem la lectura dels clàssics i fem Literatura!

Mentre es feien activitats esportives, lectura de textos filòsòfics, venda de pastissos i roses, visionat de pel·lícules… els de Clàssiques i qui ho va voler (ens hi va acompanyar la Berta Cantó) vàrem ocupar la biblioteca del Cristòfol Ferrer i vàrem fer tallers: un taller d’etimologia (Eco y Narciso) com ja és tota una tradició i en acabar un de punts de llibre (amb calamus i papir). També vàrem aprofitar per lliurar els premis del Certamen literari de Sant Jordi de Català i Clàssiques, enguany el premi a més de la rosa i el diploma és l’assistència a un taller d’escriptura creativa conduït per l’escriptor premianenc Pep Bras. Els afortunats van ser l’Arnau Torres i l’Aina Blanch. L’enhorabona!

A la sortida, al carril bici, just davant de l’institut Premià de Mar, ens vam trobar aquest magnífic regal! De qui són aquests versos? Quins referents clàssics hi trobeu?…

Feliç Diada de Sant Jordi! Per molts anys Jordi, Georgina…

9 thoughts on “Tallers de Clàssiques per Sant Jordi

 1. Anna Bagaria

  Bonum diem!
  Va ser tot un plaer participar en aquesta activitat. M’ho vaig passar molt bé i va ser molt divertit! També va ser un plaer conèixer a la Berta ja que només ve a les classes de grec.
  In proximum!

 2. Chaymae Harrak

  Bonum diem!
  El 21 d’abril, a l’institut vam celebrar el dia de Sant Jordi. Es van fer moltes activitats i una d’aquestes va ser el taller d’etimologia (Eco i Narcís) de Llatí i Grec. En acabar el joc vam fer uns punts de llibre amb càlamus i papir.
  El taller va estar molt divertit, perquè metre jugàvem alhora apreníem coses noves que a la llarga ens serà útils per a un futur.

 3. Farah

  Bonum diem! / Xaipe!
  Va ser tot un plaer ser “Déu” al joc de Eco i Narcís, jo llegia les preguntes peró tot i així m’ho vaig pasar molt bé. Va ser molt divertit i molt beneficios per a tots, vaig aprendre moltes coses noves, ja que mentre llegia les preguntes i anava repassant conceptes i llatinismes, mitologia, etc… El joc em va encantar i em va venir molt de gust poder jugar també, espero fer-ne més i poder tornar a fer activitats com aquesta, ens ajuda molt per repassar per als exàmens com el kahoot. Perfecte dia de Sant Jordi, i gràcies per la rosa, Lida!

 4. ainablanch

  xaipe!
  Va ser tot un plaer poder guanyar la rosa i el taller d’escriptura d’aquest sant jordi ’17, em va fer molta il·lusió. Va ser una experiència diferent i “guai” jugar a aquest joc i proposo fer-ho més a menut. La meva parella i jo tot i tenir mala sort i caure dues vegades a la ruleta negre, ens ho vam passar molt bé, segur que recordarem de per llarg algunes de les preguntes que ens va fer el Déu. La quantitat de punts de llibres que vam fer van quedar molt macos, enguany ja els he regalat tots i han tingut molt d’èxit.

 5. arnaunadal8

  Salve!
  El dia de St. Jordi vam fer un joc molt dvertit: El joc d’Ecco i Narcís. Amb aquest joc vam poder veure certes preguntes que en la selectivitat ens poden aparéixer. És una forma molt divertida i lúdica d’aprendre i apliar els coneixements. Les cartes eren de lèxic científic, tècnic i humanistic. En resúm m’ho vaig passar super bé i tots vam guanyar ja que la Lida ens va regalar una rosa a tots!!!!!!!

 6. sanchez.cano

  Xaipete!!

  Durant la jordnada de Sant Jordi a l’institut vaig participar al taller de Eco i Narciso que la Margalida va organitzar, principalment pels alumnes de grec d’ambdós cursos, per a fer alguna activitat extra i divertida per la diada de Sant Jordi.

  Va ser molt divertit jugar-hi i em va anar molt bé per a practicar l’etimologia grega que són 2 punts a l’examen de selectivitat. No vaig guanyar però em va agradar moltíssim practicar!

  Gràcies, l’any vinent si m’és possible, encara que no estigui ja estudiant al centre, vindré per continuar jugant!

 7. Rocío Rodríguez

  Xaipete!
  L’activitat que vàrem fer per Sant Jordi amb la Margalida va ser una manera divertida i fàcil de poder aprendre més sobre les clàssiques.
  Em va agradar molt participar i poder veure el que he après durant aquest curs a les classes de llatí i grec. Espero poder tornar a jugar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *