Una escapada clàssica

T’animes i ens comentes la teva escapada clàssica!

Aquest cap de setmana també pots gaudir del nostre patrimoni amb les Jornades Europees del Patrimoni i a Premià de Dalt no et perdis El Dia d’Ulisses!

7 thoughts on “Una escapada clàssica

 1. Ada Andiñach

  Bonum diem!
  Jo no he fet cap escapada clàssica però he vist una pel·lícula en concret sobre els espartans. Està explicat en el Padlet creat per la Lida.
  Salve 😀

 2. Marta Ruiz

  Jo vaig tenir l’honor de poder anar a Roma a veure la meva escultura preferida, i n’he parlat sobre ella

 3. laia.novas

  Salve!
  El nadal passat, vaig tenir l’oportunitat de visitar Roma i les seves restes romanes, entre aquestes trobem el Coliseu, del qual vaig fer un article el curs passat. (http://blocs.xtec.cat/aracnefilaifila/2016/04/20/amphitheatrum-flavium-romae/)

  Aquest estiu també he tornat a trobar herència clàssica a la Costa Brava, concretament a Tossa de Mar, on trobem la villa romana ‘dels ametllers’, una de les més importants de Catalunya. Va ser fundada al segle I aC i es va mantenir activa fins als segles V o VI dC. Te una part, que era la zona residencial, una mansió luxosa on hi vivien els propietaris i que comptava amb les seves pròpies termes. L’altra part, separada per un mur de cinc metres, era la zona de producció, amb quatre premses de vi i una cisterna on es recollia el most. Pels mosaics se sap que cap al segle V va ser habitada per Vitalis, per això també és coneguda amb el nom de ‘Vila Vitalis’. També hi ha inscrit el nom de Turissa, precedent de l’actual Tossa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *