Amb el rap de l’alfabet grec a Catalunya Ràdio

A “Popap” de Catalunya Ràdio amb Mariola Dinarès, Bernat Roca i Margalida Capellà

T’imagines aprendre grec en forma de rap? I aprendre filosofia basada en la pel·lícula ‘Els jocs de la fam’. Dilluns comença l’escola. Estàs a favor de la #gamification? És a dir, que els estudiants aprenguin divertint-se? En parlem amb la catedràtica de grec Margalida Capellà, el professor de filosofia Bernat Roca i el cap de projectes de l’Editorial Teide, Jaume Ríos. I les tendències, el repàs a la setmana digital a Catalunya Ràdio… i el guanyador de les 48 hores èpiques.

Origen: Aprendre grec a ritme de rap! Mestres creatius.

Gràcies Mariola Dinarès per donar-nos aquesta alegria a principi de curs! L’enhorabona més sentida per Popap @PopapCatradio, la bona ràdio de sempre amb les tendències digitals actuals! Un plaer haver conegut Bernat Roca, professor de filosofia de l’institut Pere Vives d’Igualada, editor de Juego de tronos y la filosofia i haver tornat a coincidir amb Jaume Ríos, gerent de l’editorial Teide i el meu primer editor amb Arrels del lèxic científic, tècnic i humanístic, entre d’altres.

El rap de l’alfabet grec que va fer el Deka, l’exalumne Oriol García-Penche, per aprendre les lletres gregues el curs 2009/2010 ens porta a Catalunya Ràdio en el programa Popap de Mariola Dinarès del divendres 9 de setembreAprendre grec a ritme de rap. Mestres creatius. Els blogs fomenten l’excel·lència, però també ajuden a superar amb èxit les dificultats d’aprenentatge.

El reportatge de l’exalumna Marta Serna sobre les Clàssiques digitals a l’institut Premià de Mar:

L’apunt de l’alumna Mariona Cava “Flor groga” del Manel a L’empremta d’Orfeu i el de les alumnes de grec tot comparant el sacrifici d’Ifigenia amb el de Jocs de Trons.

Tots els nostres espais digitals al nostre Moodle de Clàssiques.

Comencem, doncs, un nou curs amb empenta. Aprenem l’alfabet grec a ritme de rap? Avant!

13 thoughts on “Amb el rap de l’alfabet grec a Catalunya Ràdio

 1. IPM

  L’institut Premià de Mar a Catalunya Ràdio.La professora Margalida Capellà va ser entrevistada el passat divendres al programa Popap de Catalunya Ràdio per parlar de la tornada a l’escola amb perfils de mestres que ensenyin de manera creativa i diferent. La Margalida ensenya llatí i grec aplicant les noves tecnologies amb molt d’èxit. Per saber-ne més podeu escoltar el podcast aquí. Val la pena.
  http://agora.xtec.cat/inspm/general/linstitut-a-catalunya-radio/

 2. Ada Andiñach Cantón

  Xaipe 😀
  Vaig escoltar el programa de radio amb els meus pares i és molt interessant. El rap m’agrada i m’he proposat aprendre’l. Crec que implantar les noves tecnologies a classe és una bona manera de motivar als alumnes de l’era digital i , personalment, estic molt contenta amb la forma de treballar a classe.

 3. Carla Muñoz Osorio

  Xaipe!
  Opino que aquest alumne ha fet una molt bona feina, esforçant-se al màxim per aprendre l’alfabet grec, tot i que li costava va treure les seves eines i finalment ho va aconseguir d’una manera molt original i creativa. És molt motivador per a nosaltres ja que ens dóna força i esperança per lluitar en allò que volem aconseguir. El rap és genial! És increïble com la tecnologia s’està introduint en la educació d’una manera tan ràpida.

 4. Antonella Cerdà Araneda

  Xaipe!
  El programa de radio m’ha agradat molt, sobretot la part on explicaves que el rap el va composar un alumne amb dificultats per aprendre’s l’alfabet grec. El rap m’ha semblat súper original i tinc ganes de aprendre’l.
  Estic d’acord en que combinar les noves tecnologies amb el llibre de text motiva més als alumnes i crea un ambient d’estudi molt més productiu. També he d’afegir que estic molt contenta amb les classes i la forma en que s’imparteixen.

 5. Joako

  XAIPE¡¡
  Que increïble com un rap sobre les lletres gregues fet fa 7 anys pugui seguir ajudant a practicar als que no es familiaritzen amb el grec del tot.
  Que ens deixin fer el que ens agrada i en el que som bons per aprendre millor és un excel·lent mètode d’aprenentatge, ja ahir, avui o demà. La nota de la professora és molt interessant i explico perfectament la situació de l’alumne i com la va poder portar a flotació i com les tecnologies ajuden a millorar l’ensenyament.

 6. Farah

  Xaipe
  M’ha encantat el programa de radio, el rap de l’alumne amb dificultats d’aprendre’s l’alfabet grec es molt necessari aviu dia i es una manera de motivar-se i de fer les coses que t’agraden unificant les aficions amb els estudis. Les noves tecnolgies avançen molt rapidament i aixo vol dir que estem en temps de progres cada cop mes i es molt important que la tecnologia formi part del nostre dia a dia sobretot en els nostres estudis ja que ens ajuda i ens facilita moltes coses.

 7. Marta

  Ho trobo super original i creatiu. Això ajudarà als alumnes que vulguin aprendre l’alfabet grec amb més facilitat.

 8. Valentina

  Bonum diem,
  La cançó que va crear l’alumne m’ha semblat molt bona idea per memoritzar l’abecedari, ja que al principi costa molt d’aprendre, i em sembla increïble que d’una pàgina web pública, Catalunya Radio s’hagi interessat per aquest rap fet per un alumne del nostre institut. Aquesta és la segona vegada que faig 1r de batxillerat i personalment la primera vegada que vaig veure la dinàmica que hi havia a classe de grec i llatí de la Margalida, vaig quedar molt impressionada, ja que eren classes molt digitals i es fa més fàcil d’aprendre, com per exemple utilitzar els Kahoots, això ens ajuda a memoritzar els temes que anem treballant, i em sembla fantàstic poder disfrutar de les xarxes d’una manera més didàctica, en les quals estem estudiant llatí i grec que són llengües que tenen més de 2000 anys i ara que estiguin treballades als ordinadors sembla molt bona idea per conèixer la cultura, la llengua etc…

 9. Arnau Torres Nadal

  Xaipe!
  Avui en dia la gent creu que el grec és una eina oxidada que no val per res. No es paren a pensar quantes coses en el seu entorn provenen del grec, no pensen que el seu treball podria provenir de l’antiga Grècia així com el llenguatge que utilitzen diàriament, ja sigui estàndard o culte. No valoren que el grec és la mare de la llengua, la cultura, la música, l’art, les matemàtiques… occidentals. Tanmateix, això ens hauríem de posar a pensar que per entendre el món actual hem de entendre primer el clàssic. Saber d’on venim ens ajudarà sempre a saber on anem i on podem acabar. Tenir la ment oberta a aprendre diferents llengües, sobretot el llatí i el grec, farà que puguem comunicar-nos i compartir idees amb altres persones de les quals aprendrem cultura i saviesa. Així dons és de savis aprendre, entendre i respectar. És per aquest motiu que aprendre la llengua de llengües és tant important.

 10. Ignasi Pujol

  Xaipe!
  Em sembla molt interessant el video, es notà les ganes que hi va posar aquest estudiant en aprendre l´alfabet grec. Cada dia escolto el rap intentant memoritzarlo, a mi tambe em costa aprendrel, pero no deixaré d’estudiarlo. Trobo que ha sigut molt creatiu i ha trobat el seu talent ocult, esta molt bé! Ja m’agradaria a mi trobar un talent com aquest. Ara gràcies a ell la gent se´l pot aprendre amb menys dificultats i entretingudament. També podem dir que gràcies a les tecnologies, aprendre coses tant interessants es un privil·legi.

 11. Oussama

  Xaipe!
  Aquest alumne m’ha deixat bocabadat perquè s’ha aprés l’alfabet al seu estil, de la manera que a ell li agrada, o sigui amb el rap. Jo, gracies a ell ara mateix hem se l’alfabet grec perquè el rap no t’ho pots treure del cap ja que el rap també es el meu estil. M’agradaria que aquest noi continuï fent raps d’aquesta manera educativa.

 12. Edgar

  Xaipe.
  Impressionant alumne amb aquest magnífic rap tret de la seva imaginació. Una gran ajuda pels nous estudiants que vinguin nous i els costi l’alfabet grec.
  Espero que veure noves formes de saber l’alfabet grec encara més imaginatives.

 13. Faysal

  Gràcies al rap de l’alfabet grec m’ha resultat més fàcil memoritzar l’alfabet.
  L’alumne a fet molt bona feina i útil per a tots els alumnes que estudien grec.
  El rap m’agrada molt i em a motivat molt a memoritzar-ho ja que el rap és el meu estil de musica.
  Estic molt content amb el treball de l’alumne.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *