“Reconstrucció històrica, un nou nivell d’empatia” d’Arnau Lario, tot un Premi Recerca Jove!

ArnauLario-MargalidaCapellàPRJ2015

El bloc i treball de recerca “Reconstrucció històrica, un nou nivell d’empatia” d’Arnau Lario Devesa, que ja havia rebut el Centaure d’or de Chiron, el segon premi Hèracles “El jardí de les Hespèrides” i el segon premi Eidéa, ha estat guardonat als Premis Recerca Jove (PRJ 2015) i avui dissabte 2 d’abril acaba de rebre el reconeixement i el premi (un diploma i 750 euros) a l’Auditori de Barcelona de mans del conseller d’Empresa i Coneixement, l’honorable Sr. Jordi Baiget i Cantons. Enguany s’han concedit 75 premis, amb els quals el Govern de la Generalitat de Catalunya pretén despertar vocacions científiques entre els joves estudiants del país. Els PRJ estimulen que els alumnes s’apropin a la investigació de la mà dels professors dels centres on estudien i sempre fent valer els coneixements propis de la seva edat i formació.

El Govern de la Generalitat reconeix les vocacions científiques entre els joves estudiants del país des de l’any 1982. Noms il·lustres com Manel Esteller, director del Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge, Josep Coll, director del Centre d’Investigació de Primats Wolfgang Köhler de Leipzig, o Teresa Roig, cap de l’àrea de rehabilitació neuropsicosocial de l’Institut Guttmann, han rebut aquest premi al llarg dels anys.

La Reconstrucció històrica, el món romà i el format digital  (difusió al bloc i a les xarxes socials de la recerca feta) hi tenen ara també el seu lloc gràcies a aquest guardó PRJ 2015, tal com les restes romanes de Can Ferrerons del TR premiat als PRJ 2012 de Rubén Forencio abans de ser Museu Romà de Premià.

Enhorabona, Arnau, per haver-ho fet possible! Tot un orgull haver-t’hi pogut acompanyar juntament amb la teva família, amics de gairebé tota la vida, al magister de Barcino oriens, tots els entrevistats…! Avant!

No us perdeu el vídeo, hi trobareu cares conegudes!

10 thoughts on ““Reconstrucció històrica, un nou nivell d’empatia” d’Arnau Lario, tot un Premi Recerca Jove!

 1. Teresa

  Certament va ser una jornada molt emotiva, que em va agradar compartir al teu costat. Per mi ha estat un triangle perfecte, al que feien referència tots els parlaments: institut (tutora) – família – alumne.

  Gratias plurimas, collega amicaque, tibi ago!

 2. Margalida Capellà Soler Post author

  Un matí inoblidable, Teresa! Sense aquest triangle, sense esforç i dedicació per part del tutorand i sense voler reconèixer que la recerca ha de ser en equip i que s’ha de compartir, perquè d’altres ho puguin aprofitar, és impossible avançar i l’Arnau amb el seu TR ha posat un bon gra de sorra.

  Espero amb candeletes les fotografies que en Josep va fer per tal de compartir-ne alguna aquí i preservar el dolç moment.

  Nosaltres, carissima amica, seguim.

 3. Francesc Sánchez

  Des d’Arraona Romana, i jo personalment, volem felicitar al l’Arnau, i a tots els seus professor, pel premi merescudament rebut, i encoratjar-lo a seguir treballant en aquest cap que a tots tant ens apassiona, com és la cultura clàssica i la reconstrucció històrica.

 4. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies, Francesc, per felicitar l’Arnau, per encoratjar-lo a seguir endavant i, com a tutora del seu TR, tot el meu agraïment per ajudar-lo en concedir-li una estona d’interessant conversa i una fantàstica entrevista. Sols en equip podem avançar! Avant!

 5. Pingback: La XII Magna Celebratio ja és aquí! | Aracne fila i fila

 6. Pingback: Reconstrucció històrica | Premi de Recerca Jove 2015

 7. Margalida Capellà Soler Post author

  http://radiopremiademar.org/premi-de-recerca-jove-per-a-un-premianenc/

  “El bloc i treball de recerca “Reconstrucció històrica, un nou nivell d’empatia” de l’Arnau Lario Devesa, alumne de 2n de Batxillerat de l’Institut Premià de Mar, va ser guardonat als Premis Recerca Jove 2015 i dissabte va rebre el reconeixement i el premi (un diploma i 750 euros) a l’Auditori de Barcelona de mans del conseller d’Empresa i Coneixement, l’honorable Sr. Jordi Baiget i Cantons. El treball, inscrit en l’àmbit temàtic HISTÒRIA/GEOGRAFIA/ANTROPOLOGIA, va ser tutelat per la professora Margalida Capella, que en el passat ja va supervisar un treball mereixedor del Premi de Recerca Jove dedicat al jaciment romà de Can Farrerons. Segons s’explica a la mateixa presentació del treball, els objectius són determinar l’estat de la reconstrucció històrica a Catalunya i, en un vessant pràctic, assolir accions com la creació de fitxes amb informació de grups i festivals de reconstrucció històrica, l’organització d’un festival de reconstrucció històrica a l’institut a partir del projecte de recerca dels alumnes de 1r d’ESO o la creació d’un bloc consultiu de referència en aquest àmbit. També s’assenyala la necessitat de difondre les diferents publicacions a xarxes socials. Enguany s’han concedit 75 premis, amb els quals el Govern de la Generalitat de Catalunya pretén despertar vocacions científiques entre els joves estudiants del país. El Govern de la Generalitat reconeix les vocacions científiques entre els joves estudiants del país des de l’any 1982.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *