La primera setmana d’un nou curs escolar!

Aquesta setmana he començat amb molta il·lusió un nou curs escolar. Amb enyor d’alumnes que ara ja han abandonat les aules per obrir-se un nou camí envers l’horitzó d’estudis superiors, … Sort que a l’era d’internet continuem estant units -diversos alumnes m’han enviat un missatge d’agraïment camí envers la universitat- i d’altres continuen col·laborant en l’entorn de clàssiques digital de l’IPM.

A mestres i professors tothom ens enveja les vacances, perquè realment no saben que l’enveja que ens han de tenir és per una altra fortuna: els ALUMNES!

Χαίρετε, ὦ μαθηταί! Salvete omnes! Ara que ja em sé els vostres noms, tant dels nombrosos alumnes de 4t de l’ESO com els de primer de batxillerat de Grec i de Llatí. Els de segon ja hem menjat junts molts modis de sal i els que ens queden!.

Els alumnes que per primera vegada curseu llatí i grec segurament aquesta setmana us han sobtat moltes coses; a la resta, com heu pogut veure, és continuar en la línia endegada a quart de l’ESO i a primer de batxillerat dins un projecte didàctic digital, competencial, amb aprenentatge actiu… que aviat farà vuit anys. Des d’aquí convido als pares i a les mares que el vulguin conèixer, participar, col·laborar que tot és obert a la participació i col·laboració, fins i tot a alumnes i professors d’altres centres, com l’Albéniz de Badalona amb qui fem camí junts gairebé des del primer moment!

Per tant, obriu bé els ulls, pareu bé les orelles i comenceu per aquí: entreu al vostre curs Moodle; però també mireu els nostres blocs, ara també vostres, i d’altres entorns web: xarxes socials, … de ben segur que hi trobareu el vostre camí, sols cal seguir amb entusiasme el fil dels vostres interessos ara que ja sabeu per què voleu estudiar grec i llatí i preparar-vos per conèixer dues noves llengües (el 70% del català és d’arrel llatina i dins aquest un 30% és d’arrel grega), les nostres arrels culturals…!

Els alumnes de segon de batxillerat de Llatí teniu canvis en les lectures prescriptives de les PAU 2016 i els alumnes de primer no us podeu escapar del llatí si no feu matemàtiques perquè ara una o altra matèria són obligatòries en el batxillerat social i humanístic de la LOMCE.

Dissabte vinent és el Dia europeu de les llengües i tot començant a llegir i a escriure en grec i en llatí el celebrarem amb tot un projecte multilingüe de centre! Per començar, podeu compartir les vostres vacances (viatges, lectures, música, pel·lícules… ) si tenen referents clàssics!

Carpe diem! Molt bon curs a tothom! Bonam fortunam habeatis! ΑΓΑΘΗΙ ΤΥΧΗΙ!

6 thoughts on “La primera setmana d’un nou curs escolar!

  1. Pingback: Edimburg: l’Atenes del Nord! | Aracne fila i fila

  2. Pingback: El plaer de conèixer les lletres gregues i llegir grec! | El Fil de les Clàssiques

  3. Pingback: El projecte El fil de les clàssiques: Moodle, blocs i xarxes socials, nominat al VII Premi Impuls! | El Fil de les Clàssiques

  4. Pingback: Μύκονος, Σαντορίνη & Αθήνα | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *