Continuem llegint…

Continuem llegint… Per què l’òliba és l’animal preferit d’Atena-Minerva? Per què els corbs són negres? Quin mite ens ho explica? Quin escriptor llatí i en quin llibre ens ho relata? Quina de les Narracions de mites clàssics és? Ens el contes? Què ens ensenya?…

Saló dels Miralls de Residència Eichstätt a Baviera, Alemània

Fes recerca als nostres blocs i busca’n entrades, recreacions… Comenta totes les referents a aquest mite i ja pots anar pensant en fer la teva recreació (durant 1a avaluació de la 1a part del llibre) i afegir-la a la col·lecció que van començar els alumnes del curs 2008/09.

31 thoughts on “Continuem llegint…

 1. Abril Ramos i Aran

  Salve!

  Per què l’òliba és l’animal preferit d’Atena-Minerva? El seu animal representatiu és l’òliba. L’olivera és el símbol ordinari de la pau. Estava consagrat a Minerva, per això se la veu en molts monuments amb un ram d’olivera a la mà d’on se li va donar el nom de Pacífera. L’olivera, considerat com a símbol de la pau, ho era també de la victòria i de la castedat.

  Per què els corbs són negres? Quin mite ens ho explica? Quina de les Narracions de mites clàssics és? Ens el contes?

  Ens ho explica el mite de Coronis i el podem trobar a la pàgina 31 del llibre Narracions de mites clàssics.
  Tal com he trobat a “El cel dels mites”: http://blocs.xtec.cat/elceldelsmites/2013/02/05/corb/ :

  “Apol·lo va estar un dia tan enamorat de la princesa Coronis filla de rei Flègias, que va confiar a un corb blanc la cura de vetllar per ella. Però un dia el corb va descuidar la seva vigilància, i Coronis es va deixar seduir per un mortal anomenat Isquis. Quan Apol·lo es va assabentar d’això es va enfurismar, i es va posar tan gelós que va manar a la seva germana Àrtemis posar fi a la vida de la jove. Àrtemis així ho va fer, i va matar la jove clavant-li una fletxa en ple pit. Però quan estava a punt de morir, Coronis va reconèixer que esperava un nen d’Apol·lo, des del dia que es van trobar al riu i el déu es va enamorar d’ella. El nen va ser salvat des del ventre per Apol·lo, se’l va anomenar Asclepi (el que seria déu de la Medicina) i va ser confiat, com molts altres herois i semidéus, al Centaure Quiró. I com a càstig per la seva negligència, el déu va cremar al corb i el seu plomatge es va tornar negre per sempre. Des de llavors l’au és associada a les males notícies. Es diu que si se l’escolta gratllar vol dir que la mort és a prop, o si es posa sobre una teulada, vol dir que la malaltia envairà aquesta casa.”

 2. Belén Canisno hernández

  L’Oliba és l’animal representatiu de Minerva, també és considerat el símbol ordinari de la Pau, per aquest motiu Minerva va rebre el nom de Pacífica. L’Oliba a part de ser el símbol de la pau ho és també de història i de castedat.

  El mite que ens explica la raó per la qual els corbs són negres és anomenat: EL mite de Coronis.

  Aquest mite explica la història que Apol·lo estava tant enamorat de la princessa Coronis filla del rei Flègias, que va confiar a un corb blanc la seguretat de la seva amada. Però un dia el corb va descuidar la seva vigilància i Coro nis es va deixar enamorar per un mortal anomenat Isquis. Quan Apol·lo es va assabentar d’això es va enfadar i cegat per la seva gelosia va manar a la seva germana Artemis que liquidés la vida de la jove. Àrtemis va complir amb el encarreg del seu germà i va clavar-li una fletxa al pit posant fi a la vida de la noia. Com a conseqüència de la seva negligència apol·lo va cremar al cobr i el seu plomatge va ser negre per sempre.

 3. Iria Rael

  El mite m’ha agradat bastant, té molta tragedia però tot i així, m’ha agradat, es bastant entretingut el mite. L’òliba és l’animal predilecte de Minerva perquè es l’animal que l’acompanya. A Tessàlia, Apol·lo es va enamorar de Coronis una noia bellisima, i la va deixar embarassada. El pare de Coronis va voler que es casés amb un parent, ella va acceptar i li va ser infidel a Apol·lo. El corb era l’animal missatger d’Apol·lo (en aquell moment, blanc) i li va avisar de la infidelitat de Coronis. Apol·lo va travessar el pit de Coronis amb una fletxa. En aquell moment Coronis li va dir: Hauries pogut castigar-me com em mereixo, però hauria d’haver tingut primer el meu fill; ara morirem tots dos. De seguida es va arrepentir però ja era tard, tot i així va poder salvar al nadó que portava al ventre i li va possar de nom Esculapi, que va arribar a ser el metge més savi que mai havia existit. Apol·lo va castigar al corb tornant-lo de color fosc i impedint-li estar amb els corbs blancs, el corb reflectia l’odi del déu.
  El mite es el mite de Coronis i es escrit per Ovidi.

 4. Raül Àlvarez

  Χαιρετε,
  L’òliba és l’animal preferit de Minerva perquè en el moment que la filla de Coroneu (la gralla) li explicà a Minerva el fet que Pal·las tenia en un cistell a Erictoni junt amb una serp Minerva s’enfadà amb ella i la substituí per Nictímene, convertida en òliba degut a l’incest amb el seu pare, des d’aquell moment serà l’eterna acompanyant seva.

  Els corbs són negres perquè reflecteixen l’odi que sent Apol·lo cap a ells degut a que el seu súbdit corb blanc li va confessar la veritatb sobre l’infidelitat de Coronis cap a ell, això fa que Apol·lo s’enfureix-hi i la mati a ella i al seu fill que encara estava en el ventre.

  Tot això ens ho explica Ovidi en el seu llibre “Les metamorfosis” en el capítol anomenat Coronis.

  Aquest capítol explica resumidament l’infidelitat de Coronis cap Apol·lo, el qual produeix que el corb que la vigilava ho esvrini i vagi a dir-ho a Apol·lo, però una gralla l’intercepta i l’intenta convèncer que no serà bona idea dir-li la veritat degut a les seves experiències passades amb Minerva però no ho aconsegueix i li diu la veritat a Apol·lo, el qual enfureix i mata a Coronis i al seu fill que encara estava en el ventre. Aquest fet produeix que Apol·lo es ressenteix-hi amb el seu corb i el torni de color negre degut al seu odi.

  Aquesta història ens ensenya que no tothom desitja sapiguer la veritat, per el qual la fidelitat cap a una certa persona no sempre serà recompensada, més bé el contrari.

 5. Chaymae

  Salve!!
  L’Oliba és l’animal representatiu de Minerva, també és el símbol i de la Pau, per aquest motiu Minerva va rebre el nom de Pacífica. Per aixo Minerva sempre surt en el quadre acompanyada d’Olibes.

  El mite explica que:
  Apol·lo s’assabenta pel corb del queel pare de la seva estimada la va vol casar amb un parent, ella va acceptar i li va ser infidel a Apol·lo que embogeix, i la mata amb un flecha . Poc abans de morir, Coronis li diu que està embarassada, davant la qual cosa Apol·lo es penedeix i es cabreja amb el corb per haver-li explicat, de manera que aquest és desterrat del grup d’aus blanques ia partir de llavors serà negra. Per la seva banda, Apol·lo arrenca al nadó de l’interior de la mare i el porta a la cova de Quirón. El nadó és Asclepi.
  Vale!!1

 6. omaima

  Salve,

  El mite té molta tragedia però tot i així, m’ha agradat, es bastant entretingut el mite. L’òliba és l’animal predilecte de Minerva perquè es l’animal que l’acompanya. A Tessàlia, Apol·lo es va enamorar de Coronis una noia bellisima, i la va deixar embarassada. El pare de Coronis va voler que es casés amb un parent, ella va acceptar i li va ser infidel a Apol·lo. El corb era l’animal missatger d’Apol·lo (en aquell moment, blanc) i li va avisar de la infidelitat de Coronis. Apol·lo va travessar el pit de Coronis amb una fletxa. En aquell moment Coronis li va dir: Hauries pogut castigar-me com em mereixo, però hauria d’haver tingut primer el meu fill; ara morirem tots dos. De seguida es va arrepentir però ja era tard, tot i així va poder salvar al nadó que portava al ventre i li va possar de nom Esculapi, que va arribar a ser el metge més savi que mai havia existit. Apol·lo va castigar al corb tornant-lo de color fosc i impedint-li estar amb els corbs blancs, el corb reflectia l’odi del déu.
  El mite es escrit per Ovidi.
  El mite que ens explica la raó per la qual els corbs són negres és anomenat: EL mite de Coronis.

 7. Noelia Nistal

  El seu animal predilecte era l’oliva, perquè és un símbol de sabiesa i raó.
  Perquè el corb li va explicar l’infidelitat de Coronis a Apol·lo, i aquest el va tornar negre perquè quedés reflectida la ira d’Apol·o.
  El mite de Coronis, a la la part II, els cossos transformats en plantes.
  L’Ovidi, a la Metamorfosis d’Ovidi.
  Quan el corb missatger d’Apol·lo va descobrir l’infidelitat de Coronis, va anar directament a avisar-li —tot i els advertiments d’un «amic» que també va informar a Minerva d’una altre infidelitat i va ser castigat—. Apol·lo va entrar en una gran tristesa i ràbia que va fer matar a Coronis i tornar al seu missatger de blanc neu, a un negre carbó, impedint que es relacionés amb els altres corbs blancs.
  Ens ensenya lo dolenta que és la veritat, que a vegades s’ha de ser mentider si les finalitats ho mereixen. «El fin justifica los medios», va dir Maquiavelo.

 8. Boutaina Anzaui

  Salve !

  L’Oliba és l’animal representatiu de Minerva. És considerat també el símbol ordinari de la Pau. La podem veure en diversos monòlits amb un ram d’olviera, i per aquesta raó se li va atorgar el nom de Pacífica.

  Els corbs són negres perquè simbolitzen l’odi que sent Apol·lo cap a ells a causa de l’infidelitat de Coronis cap a ell.
  Tot això ens ho explica l’autor llatí Ovidi, en el seu llibre “Les metamorfosis” , en el capítol titulat Coronis.
  En resum, el mite ens explica que Coronis, la filla de Flègies, del rei dels làpites, va ser una altra amant d’Apol·lo. Va estar embarassada d’Asclepi,i Coronises va enamorar d’Isquis, el fill d’Èlat. Un corbli va informar a Apol·lo d’aquesta aventura. Al començament no s´ho va creure i va fer que tots els corbs fossin negres (que abans eren blancs) com a càstig per dir mentides. Quan va descobrir la veritat, ell mateix, Apol·lo, va matar a Coronis. Com a resultat d’això també va fer sagrats els corbs i els va atorgar la tasca d’anunciar les morts importants. Apol·lo va rescatar el nadó de la pira funerària de Coronis i el va donar al centaure Quiró perquè en tingués cura.Finalment, Flègies va enfadar-se per la mort de la seva filla i el que va fer va ser incendiar el temple d’Apol·lo a Delfos, d’aquesta manera el que va aconseguir va ser que Apol·lo el matés.

  Vale !

 9. Lucila Pérez

  Bonum diem,
  L’Oliba és l’animal que respresenta a Minerva, que també és el símbol de la saviesa, la raó i la pau. Minerva es anomenada també amb el nom de Pacífica, per això Minerva surt acompanyada d’olibes.
  El corb es negre perque li va explicar a Apol·lo l’infidelitat de Coronis, i per mostrar la ira i la ràbia va convertir el corb al color negre .
  El mite que ens explica aquest anèctdote és el mite de Coronis, que va ser escrit per Ovidi a la Metamorfòsis d’Ovidi.

  Apol·lo estava tenint una aventura amb Coronis, però ella li va ser infidel. Apol·lo es va enterar gràcies al seu corb, ja que quan aquest va veure a Coronis abraçant a un home va anar “corrent” a dir-li a Apol·lo. Quan es va enterar, no va poder evitar matar-la, però les últimes paraules de Coronis va fer que s’apanedís del que havia fet, estava embarassada. Apol·lo va intentar salvarla com va poder però no hi havia res a fer, ja era massa tard.
  El corb estava impacient esperan la seva recompensa, però Apol·lo estàba tan enrabiat i amb tanta ira a sobre que va convertir al corb, que en un principi era blanc, en negre.

 10. Mar Gómez

  Bonum diem!
  L’òliba és l’animal predilecte de Minerva perquè es l’animal que l’acompanya.
  Coronis era l’amant d’Apol·lo, ella li va ser infidel amb un altre home. Quan el corb ho va veure va anar de seguida a Apol·lo per explicar-li tot el que havia vist. Apol·lo no va pensar en una altra cosa que matar-la, pero just ella li va dir que estava embarassada i ell va intentar salvar-la però ja era massa tard. Llavors Apol·lo, a causa de la seva ira, va a fer que tots els corbs fossin negres, que avans eren blancs, com a càstig per dir mentides i va fer sagrats al corbs i els va fer càrreg de informar de totes les morts importants.
  Tot això ens ho explica Ovidi en el seu llibre “Les metamorfosis” en el capítol anomenat Coronis.

 11. pedro

  Salve
  L’Oliba és l’animal que respresenta a Minerva, que també és el símbol de la saviesa, la raó i la pau.
  Minerva es anomenada també amb el nom de Pacífica, per això Minerva surt acompanyada d’olibes.
  El corb es negre perque li va explicar a Apol·lo l’infidelitat de Coronis, i per mostrar la ira i la ràbia va convertir el corb al color negre .
  Ens ho explica el mite de Coronis i el podem trobar a la pàgina 31 del llibre Narracions de mites clàssics.
  Aquest capítol explica resumidament l’infidelitat de Coronis cap Apol·lo, el qual produeix que el corb que la vigilava ho esvrini i vagi a dir-ho a Apol·lo, però una gralla l’intercepta i l’intenta convèncer que no serà bona idea dir-li la veritat degut a les seves experiències passades amb Minerva però no ho aconsegueix i li diu la veritat a Apol·lo, el qual enfureix i mata a Coronis i al seu fill que encara estava en el ventre. Aquest fet produeix que Apol·lo es ressenteix-hi amb el seu corb i el torni de color negre degut al seu odi.

 12. Laura Redondo

  Per què l’òliba és l’animal preferit d’Atena-Minerva? És considerat símbol de la pau i també l’animal representant de Minerva.
  Per què els corbs són negres? Són negres ja que simbolitzen l’odi que sent Apol·lo cap a ells a causa de l’infidelitat de Coronis cap a ell.
  Quin mite ens ho explica? El mite que ens ho explica es Coronis.
  Quin escriptor llatí i en quin llibre ens ho relata? Ens ho explica Ovidi, al llibre “La metamorfosi”, al capítul Coronis.
  Quina de les Narracions de mites clàssics és? Coronis
  Ens el contes? Apol·lo tenia una història amb Coronis, i ella li es infidel. Apol·lo s’entera gràcies al seu corb. No podia evitar matar-la, però Coronis amb les seves ultimes paraules va fer que s’empenedis, dient-li que estava embarassada, ell va intentar salvarla però ja era massa tard. Apol·lo va pagar la seva ira amb el corb, aquest va passar de ser blanc a negre.
  Què ens ensenya? Que tenim que pensar les cosas abans d’actuar.

 13. David

  Per què l’òliba és l’animal preferit d’Atena-Minerva?
  Perquè l’Oliba és l’animal representatiu de Minerva, també és considerat el símbol ordinari de la Pau, per aquest motiu Minerva va rebre el nom de Pacífica. L’Oliba a part de ser el símbol de la pau ho és també de història i de castedat.
  Per què els corbs són negres?
  Els corbs són negres perquè reflecteixen l’odi que sent Apol•lo cap a ells degut a que el seu súbdit corb blanc li va confessar la veritatb sobre l’infidelitat de Coronis cap a ell, això fa que Apol•lo s’enfureix-hi i la mati a ella i al seu fill que encara estava en el ventre.
  Quin escriptor llatí i en quin llibre ens ho relata?
  Tot això ens ho explica l’autor llatí Ovidi, en el seu llibre “Les metamorfosis” , en el capítol titulat Coronis.

  Aquest mite explica la història que Apol•lo estava tant enamorat de la princessa Coronis filla del rei Flègias, que va confiar a un corb blanc la seguretat de la seva amada. Però un dia el corb va descuidar la seva vigilància i Coro nis es va deixar enamorar per un mortal anomenat Isquis. Quan Apol•lo es va assabentar d’això es va enfadar i cegat per la seva gelosia va manar a la seva germana Artemis que liquidés la vida de la jove. Àrtemis va complir amb el encarreg del seu germà i va clavar-li una fletxa al pit posant fi a la vida de la noia. Com a conseqüència de la seva negligència apol•lo va cremar al cobr i el seu plomatge va ser negre per sempre.

 14. Rubén Navarro Pérez

  Per què l’Óliba és l’animal preferit d’Atena-Minerva? És considerat símbol de la pau i també l’animal representant de Minerva. A part l’ Óliba també es el símbol de la història i la castedetat.
  Per què els corbs són negres? Apol·lo va rebre una informació d’ infidelitat per part de Coronis gràcies al seu corb que li va dir, els corbs són negres perquè mostren la ràbia que té Apol·lo per la infidelitat de Coronis.
  Ens ho explica el mite de Coronis i el podem trobar a la pàgina 31 del llibre Narracions de mites clàssics.
  Quin escriptor llatí i en quin llibre ens ho relata?
  Tot això ens ho explica l’autor llatí Ovidi, en el seu llibre “Les metamorfosis” , en el capítol titulat Coronis.

 15. Yasmina Groult

  El seu animal representatiu és l’òliba. L’olivera, considerat com a símbol de la pau, ho era també de la victòria i de la castedat.
  El mite que ens explica la raó per la qual els corbs són negres és anomenat: EL mite de Coronis.
  Aquest mite explica la història que Apol·lo estava tant enamorat de la princessa Coronis filla del rei Flègias, que va confiar a un corb blanc la seguretat de la seva amada. Però un dia el corb va descuidar la seva vigilància i Coro nis es va deixar enamorar per un mortal anomenat Isquis. Quan Apol·lo es va assabentar d’això es va enfadar i cegat per la seva gelosia va manar a la seva germana Artemis que liquidés la vida de la jove. Àrtemis va complir amb el encarreg del seu germà i va clavar-li una fletxa al pit posant fi a la vida de la noia. Com a conseqüència de la seva negligència apol·lo va cremar al cobr i el seu plomatge va ser negre per sempre

 16. Blanca L.

  Salve!!
  L’Oliba és l’animal representatiu de Minerva, i és el símbol de la Pau. Minerva rep el nom de Pacífica, per això surt acompanyada d’olibes. L’oliba també és el símbol de la història i de la castedat.
  Els corbs són negres, ja que representen l’odi que sent Apol·lo cap a ells, degut a l’infidelitat de Coronis cap a ell. Llavors Apol·lo, s’enfada i la mata a ella i al seu fill, que encara es trobava dins del ventre de la mare.
  Aquest relat està escrit per Ovidi, en el llibre de “Les metamorfosis” , al capitol “Coronis”.
  El mite diu que hi ha un corb que li explica a Apol·lo que el pare de la seva estimada, el vol casar amb un parent. Ella accepta, i l’és infidel. Ell s’enfada i la mata amb una flexa. Poc abans de morir, Coronis li diu que està embarassada. Al saber-ho Apol·lo s’enpenedeix i s’enfada amb el corb per haver-li explicat. Per aquesta raó el desterra del grup d’aus blanques i a parrtir d’aquell moment es torna negre. Després, arrenca al nadó de l’interior del ventre de la mare i el porta a la cova de Quirón.

  Aquesta història ens explica que hem de pensar el que fem abans d’actuar.

  Vale!

 17. Kevin Marrero

  Salve
  L’Oliba és l’animal que respresenta a Minerva, que també és el símbol de la saviesa, la raó i la pau. Minerva es anomenada també amb el nom de Pacífica, per això Minerva surt acompanyada d’olibes. El corb es negre perque li va explicar a Apol·lo l’infidelitat de Coronis, i per mostrar la ira i la ràbia va convertir el corb al color negre . Ens ho explica el mite de Coronis i el podem trobar a la pàgina 31 del llibre Narracions de mites clàssics.
  Aquest relat està escrit per Ovidi, en el llibre de “Les metamorfosis” , al capitol “Coronis”. l qual produeix que el corb que la vigilava ho esvrini i vagi a dir-ho a Apol·lo, però una gralla l’intercepta i l’intenta convèncer que no serà bona idea dir-li la veritat degut a les seves experiències passades amb Minerva però no ho aconsegueix i li diu la veritat a Apol·lo, el qual enfureix i mata a Coronis i al seu fill que encara estava en el ventre, fent que Apol·lo es ressenteix-hi amb el seu corb i el torni de color negre degut al seu odi.
  Vale!

 18. Mariona Cava

  Salve!!!
  L’Oliba és l’animal que respresenta a Minerva, és el símbol de la saviesa, la raó i la pau. Minerva es coneguda com a Pacífica, per això Minerva surt acompanyada d’olibes. El corb es negre perque Apol·lo explica l’infidelitat de Coronis, i per mostrar la ira i la ràbia és converteix en corb .Aquest mite ens el explica Ovidi i apareix en el llibre metamorfosis

 19. Hamza Zaanouni

  Salve!

  Per què l’òliba és l’animal preferit d’Atena-Minerva? El seu animal representatiu és l’òliba. L’olivera és el símbol ordinari de la pau. Estava consagrat a Minerva, per això la podem veure en molts monuments.També li van posar el nom de pacifera.. L’olivera també es símbol de la victòria i de la castedat.

  Per què els corbs són negres? Quin mite ens ho explica? Quina de les Narracions de mites clàssics és? Ens el contes?

  El mite de Coronis i el trobem a la pàgina 31 del llibre Narracions de mites clàssics.
  Hi han moltíssimes versions de perquè els corbs son negres, però jo us diré una:
  Els corbs són negres ja què reflecteixen l’odi que sent Apol·lo cap a ells degut a que el seu súbdit corb blanc quan li va confessar amb sinceritat la veritat sobre l’infidelitat de Coronis cap a ell, això fa que Apol·lo s’enfureix-hi i la mati a ella i al seu fill que encara estava en el ventre.

  Aquest mite ens ensenya a què s’ha de ser sincer i mai s’ha de ser dolent, des del meu punt de vista.

  Vale!

 20. Judith Martínez Barranco

  Salve!!
  La veritat es que el mite de Narracions de mites clàssics m’ha agradat bastant ja que és molt entretingut, potser no ñés molt del meu estil ja que es molt tràgic, però tot i així m’ha agradat.
  -L’Oliba és l’animal que respresenta a Minerva, que també és el símbol de la saviesa, la raó i la pau.
  -El mite que ens explica la raó per la qual els corbs són negres és anomenat: EL mite de Coronis.
  -El corb es negre perque Apol·lo explica l’infidelitat de Coronis, i per mostrar la ira i la ràbia és converteix en corb .Aquest mite ens el explica Ovidi i apareix en el llibre Metamorfosis.

  Vale!!

 21. Génesis Robalino

  Em sona molt el mite d’un corb, crec que és el de Coronis. Explica que Apol·lo, que estava enamorat de la princesa Coronis, va manar a un ocell blanc a vigilar a la seva estimada perquè no s’enamorés de ningú més, però un dia el corb se’n va descuidar i Coronis es va enamorar d’un mortal. L’ocell va ser castigat pel déu Apol·lo, que va despendre contra ell la seva fúria i el va tornar negre, crec que el va cremar.
  L’olivera és l’animal preferit de Minerva, ja que simbolitza la pau.

 22. nais

  El mite m’ha agradat bastant, també mel va explicar la meva germana, té molta tragedia però tot i així, m’ha agradat, es bastant entretingut el mite. L’òliba és l’animal predilecte de Minerva perquè es l’animal que l’acompanya. A Tessàlia, Apol·lo es va enamorar de Coronis una noia bellisima, i la va deixar embarassada. El pare de Coronis va voler que es casés amb un parent, ella va acceptar i li va ser infidel a Apol·lo. El corb era l’animal missatger d’Apol·lo (en aquell moment, blanc) i li va avisar de la infidelitat de Coronis. Apol·lo va travessar el pit de Coronis amb una fletxa. En aquell moment Coronis li va dir: Hauries pogut castigar-me com em mereixo, però hauria d’haver tingut primer el meu fill; ara morirem tots dos. De seguida es va arrepentir però ja era tard, tot i així va poder salvar al nadó que portava al ventre i li va possar de nom Esculapi, que va arribar a ser el metge més savi que mai havia existit. Apol·lo va castigar al corb tornant-lo de color fosc i impedint-li estar amb els corbs blancs, el corb reflectia l’odi del déu.
  El mite es el mite de Coronis i es escrit per Ovidi.

 23. Robert Cepeda

  Salve!

  Per què l’òliba és l’animal preferit d’Atena-Minerva?
  El seu animal representatiu és l’òliba. L’olivera és el símbol ordinari de la pau.
  Per què els corvs son negres?
  Els corbs són negres, ja que representen l’odi que sent Apol·lo cap a ells, degut a l’infidelitat de Coronis cap a ell. Llavors Apol·lo, s’enfada i la mata a ella i al seu fill, que encara es trobava dins del ventre de la mare.
  El mite m’ha agradat molt i crec que la lliço moral que vol donar es que s’ha de ser sincer!

 24. Ariadna Ruiz

  Salve!
  L’oliba es el símbol de Minerva perquè representa la pau i la raò
  Els corbs són negres a causa de l’odi que va generar Apol·lo al saber que la seva dona li estava enganyant amb un altre home gràcies al seu corb i des d’això que tot l’odi que va sentir Apol·lo, els corbs són negres.
  El mite que ens ho explica es el mite de Coronis
  Ens ho relata el llibre de Narracións de Mites Clàssics

 25. Joan Barrabino Rubio

  Salve!
  El mite m’agradat bastant, té molta tragedia però és entretingut el mite. L’òliba és l’animal predilecte de Minerva ja que es l’animal que l’acompanya. A Tessàlia, Apol·lo es va enamorar de Coronis , i la va deixar embarassada. El pare de Coronis va voler que es casés amb un parent, ella va acceptar i li va ser infidel a Apol·lo. El corb era l’animal missatger d’Apol·lo i li va avisar de la infidelitat de Coronis. Apol·lo va travessar el pit de Coronis amb una fletxa. En aquell moment Coronis li va dir: Hauries pogut castigar-me com em mereixo, però hauria d’haver tingut primer el meu fill; ara morirem tots dos. De seguida es va arrepentir però ja era tard, tot i així va poder salvar al seu que portava al ventre i li va possar de nom Esculapi, que va arribar a ser el metge més savi que mai havia existit. Apol·lo va castigar al corb tornant-lo de color fosc i impedint-li estar amb els corbs blancs, el corb reflectia l’odi del déu.
  El mite es el mite de Coronis i es escrit per Ovidi.

  Vale!!

 26. Juls Paris

  Salve,

  El mite té molta tragedia, és bastant entretingut i m’ha agradat bastant.
  L’òliba és l’animal predilecte de Minerva perquè es l’animal que l’acompanya.
  A Tessàlia, Apol·lo es va enamorar de Coronis una noia bellisima, i la va deixar embarassada.
  El pare de Coronis va voler que es casés amb un parent, ella va acceptar i li va ser infidel a Apol·lo.
  El corb era l’animal missatger d’Apol·lo (quan era blanc) i li va avisar de la infidelitat de Coronis. Apol·lo va travessar el pit de Coronis amb una fletxa. En aquell moment Coronis li va dir: Hauries pogut castigar-me com em mereixo, però hauria d’haver tingut primer el meu fill; ara morirem tots dos. De seguida es va arrepentir però ja era tard, tot i així va poder salvar al nadó que portava al ventre i li va possar de nom Esculapi, que va arribar a ser el metge més savi que mai havia existit. Apol·lo va castigar al corb tornant-lo de color fosc i impedint-li estar amb els corbs blancs, el corb reflectia l’odi del déu.
  El mite es escrit per Ovidi.
  El mite de coronis és el que ens explica el perque els corbs són negres.

 27. Liana Franchesca

  Salve!!
  L’Oliba és l’animal que representa a Minerva, i el símbol de la Pau. Minerva rep el nom de Pacífica. L’oliba també és el símbol de la història i de la castedat.
  Els corbs són negres, perque representen l’odi que sent Apol·lo cap a ells, degut a l’infidelitat de Coronis. Apol·lo, s’enfada i la mata a ella i al seu fill que es trobava dins del ventre de la mare.
  Aquest relat està escrit per Ovidi, en el llibre de “Les metamorfosis”.
  El mite diu que hi ha un corb que li explica a Apol·lo que el pare de la seva estimada, el vol casar amb un parent. Ella accepta, i l’és infidel. Ell s’enfada i la mata . Poc abans de morir, Coronis li diu que està embarassada. Al saber-ho Apol·lo s’enpenedeix i s’enfada amb el corb per haver-li explicat. Per aquesta raó el desterra del grup d’aus blanques i es torna negre. Després, arrenca al nadó de l’interior del ventre de la mare .

  Vale!

 28. Alexia Álvarez Pàmies

  Salve!
  Per què l’òliba és l’animal preferit d’Atena-Minerva?
  El seu animal representatiu és l’òliba, representa a Minerva representa la pau i la raò.
  Per què els corbs són negres?
  Els corbs són negres, perque representen l’odi que sent Apol·lo cap a ells, per l’infidelitat de Coronis.
  Quin mite ens ho explica?
  El mite de coronis
  Quin escriptor llatí i en quin llibre ens ho relata?
  Ens ho relata el escritor Ovidi.
  Quina de les Narracions de mites clàssics és?
  El mite diu que hi ha un corb que li explica a Apol·lo que el pare de la seva estimada, el vol casar amb un parent, ella no te cap altre remei i accepta, sen-li infidel. Ell s’enfada tantisim que la mata. Poc abans de morir, Coronis li diu que està embarassada. Al saber-ho Apol·lo s’enpenedeix i s’enfada amb el corb per haver-li explicat. Per aquesta raó el desterra del grup d’aus blanques i es torna negre. Després, arrenca al nadó de l’interior del ventre de la mare .
  Vale!!

 29. Carlos Garcia

  El mite m’agradat molt, té molta tragedia però és entretingut. L’òliba és l’animal predilecte de Minerva ja que es l’animal que l’acompanya. A Tessàlia, Apol·lo s’ enamora de Coronis , i la va deixar embarassada. El pare de Coronis va voler que es casés amb un parent, ella va acceptar i li va ser infidel a Apol·lo. El corb era l’animal missatger d’Apol·lo i li va avisar de la infidelitat de Coronis. Apol·lo va travessar el pit de Coronis amb una fletxa. En aquell moment Coronis li va dir: Hauries pogut castigar-me com ho mereixo, però hauria d’haver tingut primer el meu fill; ara morirem tots dos. De seguida es va arrepentir però ja era tard, tot i així va poder salvar al seu fill que portava al ventre i li va possar de nom Esculapi, que va arribar a ser el metge més savi que mai havia existit. Apol·lo va castigar al corb tornant-lo de color negre i impedint-li estar amb els corbs blancs, el corb reflectia l’odi del déu.
  El mite es el mite de Coronis i ha estat escrit per Ovidi.
  Vale!!

 30. Maryama

  Bonum diem!
  El mite m’agradat, encara que era una mica trist. L’Oliba és l’animal que representa a Minerva, i el símbol de la Pau, peruqè sempre l’acompanyava. Els corbs són negres, perque representen l’odi que sent Apol·lo cap a ells, degut a l’infidelitat de Coronis quan va castigar al corb tornant-lo d’un color fosc.
  Aquest mite es el de Coronis.
  Tot això passa perquè el corb que vigilava a Coronis va descobrir l’infidelitat i va dir-ho a Apol·lo, que enfureix i mata a Coronis i al seu fill que encara estava en el ventre, fent que Apol·lo s’enpanadis amb el seu corb i el torni de color negre degut al seu odi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *