Carrers amb escriptors hispans de la literatura llatina

Hispània va fornir a Roma homes notables en els àmbits de la ciència, la literatura i la política. Escriptors llatins d’origen hispà són: Sèneca, Lucà, Marcial, Quintilià, Prudenci, Columel·la etc. Què en sabeu d’ells?

Ens ajudeu a localitzar-los en aquest mapa! Si trobeu altres escriptors romans que no siguin d’origen hispà els podeu localitzar aquí!


Mostra Carrers d’escriptors hispans de la literatura llatina en un mapa més gran

17 thoughts on “Carrers amb escriptors hispans de la literatura llatina

 1. Pingback: Carrers amb escriptors hispans de la literatura...

 2. Ari Vila

  Salve!!
  ·Sèneca: va ser un filòsof romà, polític i dramaturg. Va nèixer a Cordova (4aC-65). Va fer tragèdies (Hercules furens), diàlegs (De ira) i altres obres (De clementina o Apocolocyntosis divi Claudii). Va ser acusat d’implicar-se a la Conspiració de Pisó (un complot per matar a l’emperador)
  ·Lucà: el seu oncle és Sèneca, nascut també a Còrdova(3 de novembre del 39) mort a Roma(30 d’abril del 65). Va ser un poeta molt important d’aquells segles.
  ·Marcial: nascur a Bilbilis, Tarraconense 43dC i mort a Roma al 104dC. Estava sota la protecció de Sèneca i Lucà. Era un gran poeta del gènere de l’epigrama.
  ·Quintilià: nascut i mort a Calahorra (30-95). Va ser emperador de Roma. una de les seves obres és: Quintilià, Marc Fabi. Institució oratòria. Vol. I. Barcelona: Fundació Bernat Metge, 1961 (Fundació Bernat Metge; 142).
  ·Prudenci: nascut a Tordera (17 de gener de 1867) i mort a Barcelona (21 de novembre de 1941). Va ser unescriptor modernista català, conegut per l’obra Josafat (1906). Va conseguir un premi extraordinari en els Jocs Florals de Prosses bàrbaras.
  ·Columel·la: Es creu que va néixer a Gades i va viure al segle I. La seva obra principal sobre agricultura és (De Re Rustica).
  Ave!!

 3. Juls París

  SALVE!!

  -Sèneca: Va nèixer a Cordova (4aC-65). Va ser un filòsof, polític i dramaturg. Va escriure tragèdies (Hercules furens), diàlegs (De ira) i altres com (De clementina o Apocolocyntosis divi Claudii). Va ser acussat per pertanyer a un grup que tenien com a objectiu matar l’emperador.
  -Lucà: El seu oncle és senecà. Ell també es nascut a Cordova i mort a Roma. Va ser un poeta molt important.
  -Marcial: Nascut a Bilbilis i mort a Roma. Sota protecció de Sèneca i Lucà.
  -Quintilià: nascut i mort a Calahorra (30-95). Va ser emperador de Roma. Una de les seves obres és-Quintilià, Marc Fabi.
  -·Prudenci: nascut a Tordera (17 de gener de 1867) i mort a Barcelona (21 de novembre de 1941). Va ser un escriptor modernista català, conegut per l’obra Josafat (1906). Va conseguir un premi extraordinari en els Jocs Florals.
  ·Columel·la: Es creu que va néixer a Gades i va viure al segle I. La seva obra principal sobre agricultura és, De Re Rustica.

  Ave:)

 4. Camila Arigón

  Jo he afegit al Google Maps el carrer Prudenci a Sabadell.

  Aureli Climent Prudenci (Aurelius Clemens Prudentius) (Tarraconense 348- ? 405) va ser un poeta i apologista cristià del segle IV, nascut a Tarraco, a Saragossa o a Calagurris el 348, durant el regnat de Constanci II i Constant.

  Fill d’una família benestant hispanoromana, va estudiar de molt jove el més basic i després ja de jove va freqüentar les escoles de retòrics; després va ser forense i més tard jutge criminal en dos importants ciutats. Va rebre de l’emperador Honori o bé de Teodosi un alt càrrec militar (potser governador de la Tarraconense) que va abandonar per dedicar-se a la poesia i la religió; de la seva carrera després de deixar la vida publica no se’n sap res.

 5. Judit Giménez Roig

  Salve!
  Jo he afegit el carrer Col·lumela de Terrassa!

  Luci Juni Moderat Columel·la, en llatí: Lucius Junius Moderatus Columella (s.I aC), va ser un escriptor romà. Les seves obres tractaven temes agrícoles i rurals. Es creu que va néixer a Gades. Va viure a Roma. Es creu que va morir a Tàrent, on també es creu que va ser enterrat.La seva obra principal sobre agricultura és “De Re Rustica” i es divideix en 12 llibres. Un altre dels seus llibres es titula “De Arboribus”.

 6. gimenez.judit

  Salve!
  Jo he introduït el carrer Columel·la al Google Maps i a la línia del temps he introduït Columel·la.
  Luci Juni Moderat Columel·la, en llatí: Lucius Junius Moderatus Columella(s.I dC), va ser un escriptor romà. Les seves obres tractaven temes agrícoles i rurals. Es creu que va néixer a Gades. Va viure a Roma. Es creu que va morir a Tàrent, on també es creu que va ser enterrat. La seva obra principal sobre agricultura és “De Re Rustica” i es divideix en 12 llibres. Un altre dels seus llibres es titula “De Arboribus” i és un recull de dades d’altres autors perduts.

 7. Pingback: Els escriptors llatins que cal conèixer | El Fil de les Clàssiques

 8. Leila Díaz

  BONUM DIEM !

  El autor de la meva frase, Sèneca, si que era hispà, ja que va néixer a Córdoba l’any 4 a. C i va morir l’any 65 d. C .

  El meu altre autor de la meva frase, Ovidi, no era hispà, ja que va néixer a Itàlia el 20 de març 43 a. C i va morir el 17 a.C en l’actual Constanza

 9. Soukaina A

  Salue!

  L’escriptor de la meva frase “Tot canvia, res no mor” , Ovidi, no era hispà fou un poeta romà de Sulmona!
  El mapa he pogut localitza clarament la gran roma!

 10. Marta Roman

  Bonum diem!
  El meu escriptor era Ausoni i no era hispà era un poeta romà.
  Ave!

 11. Maryama

  Bonnum diem!
  L’autor de la meva frase” Si computas annos, exiguum tempus: si vices rerum, aevum putes” la va escriure Plini. No era hispà, era de Como Itàlia.
  Salve!

 12. Jennifer

  Bonum diem!
  L’autor de la meva frase: “Fugit irreparabile tempus” “S’escapa el temps irrecuperable” ( Virgili), no era hispà, va nèixer a Muntua, Itàlia.

 13. Iria Rael

  Salve!
  El meu escritor, Terenci no era hispà, era de Cartago. Però entre els escritors de Dipity he observat que esta Séneca, que si que era hispà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *