Premià de Mar a Madrid: Turbo argenteus d’Edublogs, Feria del Libro…

Non omnis moriar a Madrid: VIII Premis Edublogs Espiral “Non omnis moriar” a Madrid: VIII Premis Edublogs Espiral

Ahir va ser un dia intens, ben ple d’emocions. Va pagar la pena llevar-se a les cinc del matí per agafar l’AVE cap a Madrid i arribar a MediaLab Prado deu minuts abans que comencés la cerimònia de la VIII edició dels Premis Edublogs Espiral en què van premiar amb la baldufa de plata als alumnes de segon de batxillerat de llatí de l’institut Premià de Mar pel seu blog obert aquest curs Non omnis moriar, tòpics horacians arreu.

DSC_0392

Una de les lectures prescriptives de la Selectivitat d’enguany era una selecció dels poemes d’Horaci. Així va néixer Non omnis moriar amb l’única pretensió de cobrir una petita part del currículum escolar i amb ànims de motivar l’alumnat a interessar-se per Horaci i la seva empremta en la literatura, la música… de tots els temps. Qui s’havia d’imaginar que arribés a recollir aquesta baldufeta i menys amb tot el suport del director del nostre centre, el professor de matemàtiques Bernat Ancochea.

Bernat Ancochea, director IPM, amb Margalida Capellà recollint la baldufa d'Edublogs 2014

Bernat Ancochea, director IPM, amb Margalida Capellà recollint la baldufa d’Edublogs 2014

Quina llàstima, però, que els alumnes just acabada la Selectivitat no poguessin agafar l’AVE cap a Madrid. Realment el preu és prohibitiu! Tanmateix, hi van ser ben present perquè n’eren els autèntics guanyadors! Amb l’ajut de l’alumna de clàssiques de primer de batxillerat Judit Gimènez i també d’Àlex Nadal van preparar aquest vídeo d’agraïment al VIII Jurat d’Edublogs i a l’associació Espiral per haver-los concedit aquest reconeixement. Va ser emocionant la projecció en la sala de MedioLab Prado a Madrid i la llarga ovació del públic assistint. A l’hora de dinar tothom els reconeixia. Eren “los chicos de la playa”.

DSC_0395Tres baldufes per als clàssics del Premià!

Feliciter, discipuli et discipulae! L’enhorabona a tots els participants (més de mil blogs, de 15 països!) i principalment als guanyadors d’aquesta vuitena edició, alguns vinguts fins i tot de Buenos Aires!

A mitja tarda,abans de tornar a agafar l’últim AVE cap a Barcelona, amb un sol asfixiant vàrem enfilar cap al Parque del Retiro i al bell mig,i vàrem passejar per les paradetes curulles de novetats editorials de la 73a Feria del Libro de Madrid. De seguida, vàrem poder entrar al pavelló de CEDRO i contemplar l’exposició dels vuit anys de Es de Libro. El nostre director també es va emocionar en veure arreu institut Premià de Mar.

DSC_0387

DSC_0377

DSC_0388 (1)

Va ser impactant veure exposada, entre d’altres, la fotografia guanyadora de l’alumna de primer de batxillerat Judit Gimènez amb Premià de Mar invertit en una copa.

Crec que els alumnes de l’IPM heu deixat molt bé el nostre institut, el batxillerat humanístic i concretament l’àrea de clàssiques, així com una bona projecció a l’exterior de Premià de Mar. L’alcalde també en pot estar ben orgullós, tant com ho estem a l’institut.

Tingueu un molt bon estiu!

12 thoughts on “Premià de Mar a Madrid: Turbo argenteus d’Edublogs, Feria del Libro…

 1. Begona Guillemi Pretel

  Moltes MOOOOOOOOOOOOTES felicitats a tots i totes la veritat es que us ho heu currat ! cada any, a cada edició la qualitat millora, el nombre de candidatures s’incrementa i la competició es “aferrissada”! la Margalida, es el centre de gravetat de la “peonza” , l’eix!!… però aquesta no giraria sense l’esforç de t@ts vosaltres!
  La vostra petjada ja ha quedat registrada i el vostre treball ha esta reconegut, espero que els vostres companys de centre i també professors d’altres matèries s’animen a fer servir les TIC, com a eina per a motivar i realitzar un treball cooperatiu i col.lectiu, i d’aquesta manera contruïr coneixement.

  Felicitats pel video també!!

  Margalida i Bernat!! M’hauria encantat estar allà amb vosaltres !! (si ho se encara m’hauria escapat!!) el proper any no m’ho perdo així es que ja podeu començar a treballar!!…, o hauria de dir a gaudir!!

  I’m missing you all!
  See you soon!
  Bego Xxy

 2. Margalida Capellà Soler Post author

  Bego, quina il·lusió! I tant que ens hagués agradat retrobar-te a Madrid des del nord d’Hibèrnia! Moltes gràcies per l’empenta; a veure si aviat tot l’IPM gira amb la baldufa de les TIC. Fins ben aviat! Una forta abraçada i molt bon estiu!

 3. Margalida Capellà Soler Post author

  “Una exposición sobre Es de libro
  En el pabellón de actividades de la Feria del Libro de Madrid donde tuvo lugar la entrega de premios, también hubo una exposición sobre los ocho años de existencia de Es de libro y el concurso «Si eres original, eres de libro». En esta exposición se recogían imagenes del jurado, de los trabajos ganadores y de los indicadores más importantes de nuestro programa.”
  http://www.cedro.org/blog/blog.cedro.org/2014/06/16/esdelibro-octava

 4. Hady Camara

  Salve !
  Com alumne de segon de batxillerat durant aquest curs, puc dir que el blog “Non omnis moriar” ha sigut de gran ajuda. Ens va faciliar trobar el tema o tòpic del qual es tractava i veure la seva pervivéncia durant tots aquest anys, ensenyant-nos, una vegada més, que el llatí es troba a tot arreu.
  Feliciter a tots els meus companys que han fet possible el blog i a la Lida!

 5. Zícora

  Salve!

  Enhorabona a tots els alumnes que van fer possible guanyar aquest premi tan important. El blog Non omnis moriar va quedar d’allò més original y mereixia ser el guanyador. Tot esforç sempre acaba tenint la seva merescuda recompensa.

  Espero de veritat que vagi creixent més i més, enriquint-se de propostes tan creatives y originals que només els de clàssiques són capaços de donar.

  Tan de bo, el blog serveixi d’inspiració i guia per altres alumnes.

  Vale!

 6. barroso.rebeca

  Xaipete!!!

  Moltes felicitatss als alumnes per haver guanyat aquest gran premi i per aquest el vídeo tan original!!! 🙂

 7. Alina Roman

  Moltes felicitats per aquest premi ! També felicito als alumnes que van guanyar el premi i també felicito als productors del video perqué està molt bé !

 8. Pingback: Tres blocs de l’IPM són finalistes del IX Premi Espiral Edublogs | El Fil de les Clàssiques

 9. Pingback: De finalistes al IX Premi Espiral Edublogs a guanyadors! | El Fil de les Clàssiques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *