DENIP 2013 a l’IPM!

Photobucket

Avui 30 de gener celebrem un any més el dia escolar de la pau i la no violència. La Valèria, que avui celebra també el seu tretzè aniversari (per molts anys!), ens ha fet aquest fantàstic dibuix.

Tant els alumnes de llatí de l’ESO com els de Grec i de Llatí de batxillerat de l’institut Premià de Mar aniran completant al llarg del dia d’avui les seves diapositives en favor de la pau i que al final del dia publicarem aquí. Alhora els alumnes que portin un dibuix amb una frase en llatí i/o en grec, la Paula de primer de batxillerat, com en altres ocasions, serà l’encarregada de penjar-les al mural que ella mateixa enganxarà al passadís del primer pis del CF. Espero que la Yasmina ens continuï enviant més fotografies, com aquesta de preparació del mural que ahir a la nit va penjar al Facebook Fildelesclassiques Aracne:

Gaudiu del DENIP 2013. Que regni sempre la PAU i la concòrdia!

Sortim al mapa de DENIP 2013 de FundiPau!:


Mostra MAPA DENIP 2013 en un mapa més gran

73 thoughts on “DENIP 2013 a l’IPM!

 1. Laura Luna

  Valèria, moltíssimes felicitats! Felicitats per partida doble, pel teu aniversari i perquè estàs feta tota una artistassa!
  I per tots els altres, bon DENIP 2013!!!

 2. Chaima Anza

  Bon dia a tothom, especialment a la princessa d’avui que fa anys:Vàleria.Moltes felicitats me n’alegro que avui sigui el dia de la pau i que el teu naixement també fossi en aquest dia. Que hi ha més millor que la pau, la pau on tothom esta content de la harmonia i serenitat que transmet un món sense conflictes i morts injustes.

  Il·luminació infinita , desig per part dels amants d’un món brillant sense foscor. Desitgem amb mans unides un destí, un somni en crear sense focs i foscor.

  Perduren en la memòria d’aquella foscor dolorosa
  que tothom la recorda amb el cor encongit.
  Se sent l’olor de les olveres i tothom content del seu aroma enriquidor. Desitg d’estimar el món a través d’una dulçor.

  Deixant aquestes frases penso que són un bon metòde de deixar clar , que la pau és un element essencial en el que tothom la considera com la vida ja que sense la pau el món no es món i la vida tampoc.

  Que és un món en guerra?¿

  Un món sense sentit en viure, en que la foscor és l’element essencial de les vides injustes.

  Un món en pau?

  És un món en harmonia i pasió, en el que ningú té por de sortir el carrer i veure persones estimades amb un adeú en el rastre perdut per una mort injusta i sense significat.

 3. Laia Muñoz Osorio

  Feliç dia de la pau a tothom i feliç aniversari, Valèria! Millora’t aviat i celebra-ho! La Carla se’n recorda molt de tu i li agradaria veure’t algun dia.

  L’enhorabona també per tots els alumnes que han participat en els dibuixos o les frases sobre la pau. Crec que la celebració d’aquest dia és menyspreada per la societat i crec que hauria de ser igual o més important que Sant Valentí o Carnestoltes. La pau és la contraposició de la guerra i aparentment semblen molt allunyades l’una de l’altra, però en realitat no ho estan tant; una guerra podria esclatar en qualsevol moment per acords polítics i diplomàtics entre països però en canvi és molt difícil aturar una guerra. La pau està a prop de la guerra però aquesta allunyada de la pau. Ja ho diu el llatinisme si vis pacem para bellum.

 4. Chaima Anza

  Vaig aixecar els ulls i vaig trobar-te
  esperant el meu rastre perdut d’aquell dia.
  Al veure’t els meus ulls van crear una visió,
  la d’una donzella bella amb un somriure ambriagador.

  Des d’aquell dia, pronuncio amb delicadesa el teu nom conquistador per tots princeps en arreu del món. Sonrient ,alegra bella princesa de tot cor,
  ajuda’m a sortir d’aquest pou sense claror.

  Veig la llum com un paradís,
  però sento el cor encongit de dolor.
  Tinc tanta ilusió que deixaria el món
  per crear una jardí de roses com tú,
  princesa Valeria d’aquest món conquistador.

  Chaima Anzaoui Anzaoui

 5. Margalida Capellà Soler

  Ai, Chaima, com ets! Tota pau i serenor! De ben segur, que a la Valèria li agradarà ben molt!

 6. irina

  Xaipete!
  Feliç denip 2013!!! El dia de pau és un dia per celebrar que en el món a part de guerres també hi pot haver pau i que si tots en unim aconseguirem un món amb pau i sense guerres. Jo he fet el dibuix de la cenefa a laltí i en grec el que que surten dos coloms i la terra. Tots els dibuixos estan molt currats.

 7. Andrea Balart

  Salve!

  Feliç dia de la pau i felicitats Valèria pel teu aniversari. El Dia Escolar de la No-violència i la Pau va ser declarat el 1964 arran d’una iniciativa pionera de Llorenç Vidal, poeta, educador i pacifista mallorquí qui va proposar el lema “Amor universal, No-violència és millor que la violència i la pau és millor que la guerra”. El dia triat per a la celebració és el 30 de gener coincidint amb la commemoració de la mort de Ghandi.

  ουκ πολεμοσ!

 8. aiida

  Primer de tot, felicitats a la Valèria! En segon lloc, els altres anys sempre feiem dibuixets i coses relacionades amb la pau també a clàssiques. El dibuix molt i molt ben fet.. jo és que sempre he estat una mica patata amb els dibuixos i me’n sorprenc molt! Ave!

 9. Maryam Alaoui

  Salve!!

  Feliç dia de la pau i feliç aniversari Valèria!!
  El mural ens ha quedat molt bé però esta una mica pobre, a veure si els alumnes de quart d’eso i segon de batxillerat s’animen i ens ajuden a completar el mural.

  Vale 🙂

 10. Andreu Punsola

  Bonum diem pacis!

  Feliç dia de la pau! Lívia Drusila, esposa d’August, primer emperador de Roma, va morir avui fa 1999 anys! Requiescant in pace.

  Vale

 11. Tania

  Salve,
  Bonum diem pacis!

  En primer lloc, felicitar a tots els alumnes que han fet aquests dibuixos del dia de la pau amb frases variades, la veritat és que m’han agradat tots els dibuixos,alguns més que altres, però estan molt ben fets.
  Hi ha alguns que m’han sorprés.
  Feliç dia de la pau a tothom!! Ja no es celebra com abans, però per a mi és un dia important que hauria de tenir els seus detalls de felicitació.

  Vale

 12. matiida

  bonum diem pacis!
  Feliç dia de la pau a tothom,és un dia que sempre m’ha agradat molt i felicitats Valèria,també a tots els alumnes que han fet els dibuixos o les frases sobre la pau,han quedat molt boniques 🙂
  pax et amor,sed non bellum.

 13. Inés Lloveras

  Bonum diem Pacis 🙂
  Moltes felicitats per la Valèria i per el fantàstic dibuix que ha realitzat! Està molt bé! 😀
  També felicitar als meus companys per tots els dibuixos que han fet relacionat amb la Pau i les frases.
  Pax et Amor!!

 14. Yasmina Berkane Pais

  Salve!

  Avui dia 30 de gener celebrem el Dia de la Pau i la No-Violència i pel que he llegit també és l’aniversari de la Valèria, moltes felicitats!
  Els alumnes de grec i llatí hem buscat frases i dibuixos per celebrar aquest dia, que també va ser triat per commemorar a Ghandi.
  Esperem que en dia d’avui els companys que encara no han penjat el seu treball al mural colaborin, ja que així quedarà molt millor.
  Vale!!

 15. Amanda Leon

  Bonum diem Pacis!

  Els dibuixos són molt macos.Sobre el dia de la Pau ja n’havia sentit a parlar pero jo no he vist cap celebració, m’hagués agradat tenir més informació, o fer algo més especial.

  Vale!

 16. Carla Arévalo

  salve!
  Moltes felicitas per el dia de la pau, felicitats també a la Valèria pel seu aniversari.!!
  valee!

 17. Estefania

  Salve
  Moltes felicitats Valeria i fantastic dibuix que has fet i tambe li dono la enora bona a els alumnes que han fet els dibuixos que penjaran a la pagina web del fil de les classiques

  vale

 18. Margalida Capellà Soler

  Moltíssimes gràcies per la vostra participació i involucració en aquesta iniciativa com a clam de la pau i no-violència!
  La Valèria aquests dies està a casa amb grip i febre, agraeix les vostres felicitacions i comentaris.
  Amanda, només els meus alumnes de llatí i de grec, a través d’aquest apunt i del fòrum de notícies del Moodle, han volgut celebrar el DENIP i han anat fent el mural que es pot veure al passadís del primer pis de l’edifici Cristòfol Ferrer. Podeu venir a veure’l a l’hora del pati i enganxar els vostres dibuixos sobre la pau i frases amb llatí i/o grec. L’encarregada és la Paula Franco de 1r de batx. C. També em podeu demanar accés al Google drive i editar en línea, o enviar-me el dibuix escanejat o fotografiat al meu correu o al mur del Facebook Fildelesclassiques Aracne. L’Anna, segurament ahir us ho hagués dit, però… Espero com sempre les vostres col·laboracions i, en aquest cas, teniu encara tota la setmana. Cada dia ha de ser el Dia de la Pau i No-violència! Moltes gràcies!

 19. Xènia Serra

  Salve!
  Feliç dia de la pau!
  Ahir en classe de grec i llati ens vam dedicar a fer les diapositives del powerpint i dibuixos per el mural que hem oenjat al passadís.
  M’ho vaig passar molt bé buscant frases en llatí i grec i traduint-les.

 20. Nora Domingo

  Salvete!!

  Vaig una mica tard, ja que el día de la Pau no estava per què estava tornan de el meu viatge a Alemanya d’intercambi amb l’escola. Però tot i aixi Feliç Día de la Pau!!
  M’hagués agradat moltisím participar en aquest recull de Pau que heu fet, pero m’ha sigut impossible. M’agrada molt tot el que arribeu a fer per la Pau encara que siguin un simples dibuixus diuen molt de vosaltres.

 21. victoor Barranco

  Salve!!!
  Feliciter Aràcnids i Aràcnides pel mural, ja que ha quedat molt molt molt bé!! Entre tots els dibuixos que hem fet, als quals hem pogut llançar missatges de pau!! Crec, però, que hauria quedat millor si TOTS I TOTES LES CLASSES haguessin participat, ja que era un dia per remarcar, i era necessari que tots participessin per la pau, encara que no va ésser possible, però no passa res.
  Vale i feliç dia de la pau retrassat! 🙂

 22. Jose Maria Fernandez

  Salveeee!!!!

  Feliç dia de la pau a tothom es un dia molt bonic i molt interesant , el dibuixos que han fet els meus companys estan molt be i son molt bonics.

  Valeee

 23. Judith Martínez Barranco

  SALVEE!!

  flicitats atrasades per a tothom per al dia de la pau, em sembla una molt bona manera d’expressar aquest dia, fent postals, i felicitats també pels dibuixos que han fet algun dels meus companys que estàn molt bé.
  vale!

 24. Marta Gallardo

  Salve!

  Feliç dia de la pau a tothom! També felicito a la Valèria pel dibuix. Les diapositives i els dibuixos han quedat molt bé. Jo vaig tenir un problema amb el meu però al final ha sortit.

  Vale!

 25. Aitor

  Salve!!
  Feliç dia de la pau encara que ja va passar, va ser un dia bonic, tots els dibuixos van quedar molt bé, felicitats pel bon treball.

 26. marcus

  m’ha semblat molt be celebrar el dia internacional de la pau sempre es important estar en pau la guerra no soluciona res portem moltes guerres des de que es van inventar les armes fa uns 10000 anys

 27. Yussuf

  Salve!
  Felicitar als meus companys i companyes per els dibuixos originals i recreatius que han fet per el dia internacional de la Pau.Aquest dia internacional en la meva opinió hauria de ser més popular ja que la gent no se n’adona del que seria el mòn sense pau(seria un gran caos),però bueno sempre hi ha alguns que se’n recorden d’aquest dia per un mínim record que tinguin.

 28. Paula Franco Semitiel

  Salve!

  Denip 2013! Un dia genial per a la història de la humanitat, el dia de la pau!

  Vaig fer el títol del mural i tres dibuixos simbòlics de la pau: un colom blanc, una mà i un tanc de guerra amb coloms blancs.

  El mural ha quedat genial però hi ha gent que encara no ha participat…

  És un dia que tindria que ser festiu per poder celebrar-ho! Nosaltres ho celebrem en Llatí i en Grec!!

 29. Marc Pascual

  Salve!
  Feliç ja passat dia de la pau! Els dibuixos són molt macos, felicitats.
  Vale.

 30. Nicol Narvaez

  Salve!

  Primer de tot, moltes felicitats per els dibuixos que han quedat super bè!
  Encara que ja no sigui el dia de la pau diure que es un dia molt reconegut mundialment i pensar con Gandhi: ” Dios no ha creado fronteras. Mi objetivo es la amistad con el mundo entero.”

  Pax et amor 🙂

  Vale.

 31. Marta Bautista

  Salve!!

  Vaig una mica tard per el dia de la pau ja que estava en el viatge d’intercanvi amb Alemanya. Per el que he vist en les fotos tots els alumnes han fet un bon treball! Hi ha un mural al passadiss de 1r de batxillerat molt bonic amb totes les postals del dia de la pau.
  Feliciter!! 🙂

  Vale!

 32. Uxue Avilés

  Salve!!

  La veritat és que tots els dibuixos estan molt ben fets i molt ben treballats, ja m’agradaria a mi dibuixar així.
  Penso que celebrar el dia de la pau és una gran idea ja que és molt important viure en pau i deixar les guerres de banda.

  Vale!!

 33. Aina Barnat

  Salve! 😀

  Encara que ja hagi passat, els dibuixos van quedar molt bé com el mural! Tothom que va participar s’ho va treballar i m’agradaria felicitar a la Paula per fer-se càrreg i a tots els que van posar el seu dibuix al mural.

  Vale!

 34. almabergel

  XAIPETE!!!

  Em va agradar molt fer el meu dibuix, sempre que es proposen activitats com aquestes em sumo al carro :).
  D’altra banda m’han agradat molt els dibuixos dels meus companys, son tots uns artistes!! Enhorabona 🙂

 35. Alina Roman

  Salve!!

  Felicitats a tots els que han participat en aquest treball han fet un treball molt bó i es nota l’esforç , també podem veure el mural que hi ha al passadís de 1er de batxillerat i es molt bonic !!

  Vale!!

 36. Ana Mª Falcón Durán

  Salve! 😀

  Enhorabona a tots els participants d’aquesta activitat.
  Entre tots, vam fer possible commemorar aquest dia tant important.

  Vale 😀

 37. marina cañas

  Molt bona feina la de l’any passat! i els dibuixos estàn molt ben fets, enhorabona a tothom qui a participat en aquesta activitat, espero que aquest any també poguem fer coses d’aquestes!

  Salve! 🙂

 38. Maria Mayor

  Salve!

  Felicitats a tots els alumnes que van formar part d’aquesta activitat! Tots van fer un gran treball per aquest dia!

  vale 🙂

 39. Júlia Calvo

  El dibuix és preciós! M’ha agradat molt, i m’encanta com decorem l’institut amb les nostres feines, sempre queda maquíssim i així tots poden gaudir de l’esforç dels companys.
  Vale!

 40. Ariadna Zarcos

  Molt bon treball! Està molt bé aquesta activitat! Espero que poguem fer alguna activitat com aquesta ja que sembla molt entretinguda.

 41. Guillem Tur

  M’han agradat molt les feines realitzades l’any anterior. Penso que és una bona manera de simbolitzar el dia de la Pau i la no Violència. Sempre queda molt bonic les feines que es pengen en els passadísos de l’institut.

  Vale!

 42. Laura Garcia

  Bonum diem!
  Enhorabona a tots els alumnes que van participar en aquest treball, ha quedat genial i els dibuixos son espectaculars!! Trobo d’allò més bé que a l’institut celebrem aquest dia.
  M’hauria agradat contribuir en aquest mural, espero que al llarg del curs fem moltes més coses d’aquest estil!!

  Vale!

 43. Alexandre

  Salue,
  Felicitats a els alumnes que van participar en aquest treball, ha quedat genial i els dibuixos són molt bonics. Trobo molt bé que a l’institut celebrem aquest dia.
  Vale.

 44. Mar Martínez

  Bonum diem!
  Els dibuixos m’han agradat molt!! Felicitats a tots els alumnes que van participar en aquest treball, ja que és un dia molt important, el dia de la Pau. Espero que algun dia fem una activitat com aquesta ja que la trobo molt divertida.

  Vale!

 45. Alexandre

  Salue,
  Felicitats a els alumnes han participat en aquest treball. Ha quedat genial i els dibuixos són molt bonics. Trobo molt bé que a l’institut celebri aquest dia.
  Uale.

 46. Andrea Torrente

  Bonum diem!
  Moltes felicitats a tots els alumnes que van participar en aquest treball tan original! Els dibuixos estan molt bé i trobo perfectament que celebrem aquest dia tan important a l’institut.

 47. Sara Martín

  Salvete!
  Em sembla molt maco que encara es facin projectes de la pau a les escoles perquè cal recordar-la sempre.
  Les postals són molt boniques i representen molt bé l’esperit de la pau i de la no violència.
  Valete!

 48. Judith Caballero

  Bonum diem!

  Els dibuixos són preciosos, jo no sóc capaç de fer uns dibuixos tan bonics. Crec que a l’institut hauriem de donar-li més importancia aquest dia.

  Vale!

 49. Paula Contreras

  Sleve!
  M’han encantat els dibuixos, són molt macos. Trobo molt bé que encara se celebri el dia de la pau.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *