Nomofòbia, la patiu?

M’encanten les etimologies, com bé sabeu; en canvi, fins fa poc no he descobert per haver-lo llegit als diaris o sentir-lo a la ràdio i a la televisió un mot nou: nomofòbia.  Sabeu què significa i quin és el significat i origen dels seus ètims. De no ser un híbrid, com seria amb els dos ètims en grec?

És una fòbia nova però ben estesa i malauradament cada dia la pateix més gent. En coneixeu els símptomes? La patiu vosaltres? Vigileu, doncs!

P.D.:

47 thoughts on “Nomofòbia, la patiu?

 1. Miriam Pelegrina

  Aquesta fobia es deu a sortir al carrer sense mobil, en resum estar sense mobil, els simptomes son estres al veure que no tenen bateria, el perden… ets sents sol si surts al carrer sense alguna cosa a la butxaca, aillat.

 2. lourdes caparros

  La nomofobia es la por a sortir de casa sense mobil,la paraula be de l’expressió “no-mobile-phone phobia”..
  Els seus simptomes son la agresivitat,iiritabilitat i imposible concentració.
  Jo crec que en algun moment tots patim aquesta fobia,ja que si sortim sols al carrer normalment ens aburrim i ens agradaria tenir el movil per escoltar musica o qualsevol cosa que ens fagi sentir mes acompanyats.

 3. bautista.noelia2011

  Nomofòbia és la por a sortir de casa sense mobil,aquesta fòbia es anomenada aixi ja que ve de l’expressió anglesa “no-mobile-phone phobia”.Al voltant del 58% dels homes i el 48% de les dones pateixen aquesta fobia i un 9% es sent estressat cuan el seu mobil esta apagat.

  Vale! 🙂

 4. Margalida Capellà Soler Post author

  Noèlia, ens podries enllaçar aquest article d’on has tret aquesta informació?

 5. Zícora

  Salve.

  La paraula “nomofòbia”, φοβος- por, significa tindra por a sortir de casa sense mòvil. Malauradament, cada vegada hi ha més gent que pateix aquest tipos de por, fent que s’aillin de la realitat en que viuen i estiguin enganxats excessivament al mòvil. Jo no pateixo gens aquest tipos de por, perque la veritat es que veig casi tots el mòvils iguals i no m’atrauen massa. Crec que estem molt encadenats a les noves tecnologies.

  Vale.

 6. Laia Bagà

  La Nomofòbia és la por de sortir de casa sense el mobil. Es veu que cada dia hi ha més gent que té la por a sortir al carrer sense el mòbil, a deixar-se’l a casa, perdre’l, que es descarregui la bateria o estar en una zona sense cobertura. Els qui posseeixen un “smartphone” (telèfon intel·ligent) són més propensos a patir la nomofòbia.

  Jo tinc fòbia a les abelles. Apifobia(en llatí) o Melisofobia (en grec)

 7. Eulàlia

  Salve!

  “Nomofòbia” vol dir “por a sortir de casa sense mòbil”. És un símptoma força recent. Aquest mot prové d’un ètim anglès “no-mobile-phone”.

  Però a la vegada aquesta expressió ve del grec “fóbos” de “Φόϐος”. Aquesta paraula prové d’un personatge mitològic que es deia Fobos, fill d’Ares i Afrodita i era la representació del pànic i la por.

  Jo precisament no pateixo “Nomofòbia”, de fet quasi no agafo el mòbil. Si necessito qualsevol cosa faig servir l’ordinador. Que jo sàpiga no tinc cap fòbia per alguna cosa en especial…

 8. aiida

  crec que si eh… algo creat per faxciltar-nos la vida ens la complica més? NOOOOOO que fàcil era tot abans!! És extrany jo és que sento com si em faltés algo. em poso molt nerviosa i el necessito per anar a tot arreu i no m’agrada… Ave!

 9. Eva Serrano

  Salve! Jo no se si es podria dir que tinc nomofòbia però el que si que es veritat és que anar pel carrer sense mobil em produeix inseguretat. És pel fet que m’agrada poder-me comunicar amb algú si ho necessito o al revès.
  Vale!!

 10. Paula Franco

  SALVE!

  Doncs si que ens ha afectat la tecnologia per arribar el punt de tenir “Nomofòbia”. És tracta de no poder estar sense el telèfon, em sembla molt heavy!

  Per sort jo no ho pateixo, puc estar tranquila sense ell, avegades millor i tot perquè ara com tenen Internet, rebs missatges sense parar i és estressant.

  AVE!

 11. Elisa Moya

  Salve!
  La nomofòbia és por a sortir al carrer sense mòbil, a estar sense mòbil en general, sentir que et falta alguna cosa, que no estás completament ple.
  Els símptomes són: irritablitat, estar de mala llet tot el día, estar permanentment enfadat, com que no tens per distraure’t amb el mòbil, doncs la pagues amb els altres. Jo considero que la pateixo, no em veig capaç de sortir al carrer sense el meu mòvil, em sento molt indefensa, no trobo que fer amb les mans ni cap on mirar, em sento buida.

 12. Mireia Moral

  SALVEE!
  Nomofòbia, vol dir tenir por a sortir de casa sense el mòvil. Potser sembla un fòbia una mica tonta, però ara amb això de que ara en el mòvil por tenir internet la gent està més enganxada. I la veritat és que jo conec a gent que te pateix aquesta fòbia.
  VALEE!

 13. Victòria

  Nomofòbia significa tenir por a surtir de casa sense el mòbil . Jo no la pateixo però si que m´agrada anar amb el mòbil si m´en vaig a algun lloc com Barcelona etc o quant t´en vas tot el dia fora per si necessito alguna cosa però hi ha molta gent ara sobretot de la nostra edat o a partir d ela nostre que la pateix i això si que ho veig molt excessiu.

 14. Marta Bautista

  Salve!!

  La paraula “nomofòbia” significa que no pots sortir de casa sente el mòvil. Molts adolescent i no tant adolescents la pateixen… Jo personalment no la pateixo, si que estic una mica enganxada al mòvil , pero puc sortir de casa sente el mòvil!!

  Vale!!

 15. corbalan.jordi2009

  Es una enfermatat psicologuica que no et permet o sino sufreixes molt sense el telefon mobil.
  La veritat es que a mi no mafecta gairebé no el porto o me el deixo.

 16. Victoria A.

  Penso que els mòbils que més adicció creen són els que tenen internet, com per exemple les blackberry, a ara són els mobils que totom té, o també anomenats que són els que venen fins a les caixes de cereals. Ja que totom té blackberry. Per això penso que no tots els movils creen adicció, perquè en pots tenir de mobil i no tenir nomofòbia.

 17. cabronero.ruben1120

  Els movils va be per la jent que no es comunica pero ara esns comuniquen molt facil ment pero la gent es gasta els diners per cargar el movil per fer trucades.Pero jo no utilitzo molt el movil.

 18. bryam

  lloo no tin nomofobia perq fin els sis anys vaig estra sense mobil despre em donaba igual sen ¡se mobil o amb mobil si llo conq tingui mobil lla estic bé.ara mateix tin una BB i de aki aquio a odos anys em donaran el IFON

 19. Isopet

  La nomofobia es la por a sortir de casa sense mobil,la paraula be de l’expressió “no-mobile-phone phobia”..
  Els seus simptomes son la agresivitat,iiritabilitat i imposible concentració.I ets sents sol si surts al carrer sense alguna cosa a la butxaca, aillat.

 20. carla agusti

  jo soc adicta al movil, no puc sortir de casa sense ell
  Un dia vaig sortir de casa i a una hora de casa vaig tindre que tornar per agafar el movil

 21. merce

  Per mi el mobil es molt important.
  El tinc desde fa vastant als sis anys.
  Pero no tinc nomofòfia,per sort.

 22. Andres

  Jo la nomofobia la trobo una tonteria, perquè ami mai m’ha passat, i no m’inporta tampoc si vaig amb mobil o no porto pero si es cert que portar mobil es inportant per alguna emergencia i per altres coses.

 23. edgar n

  per lu que se es una fobia que tens por de sortir al carrer sense el teu mobil o si se et quedi sense bateria com si no et pugesis separar de ell, yo? no, no u tinc

 24. Laura Luna

  Bffff… Més gent del que ens pensem pateix nomofòbia. Jo cre cque el meu cas és bastant peculiar, ja que si fós per mi no tindria mòvil, però els meus pares prefereixen que el tingui; ara com que sempre el porto, no puc evitar trucar a la gent i després arriben unes factures que fan que els meus pares s’arrepenteixin d’haver-me’l donat. Tot i així, si marxo sense mòvil, no dormen fins que arribo.
  Per tant, crec que són els meus pares qui tenen nomofòbia, però cap a mi! El que us deia un cas molt peculiar!

 25. Margalida Capellà Soler Post author

  Gràcies per l’enllaç, Gaby. Sens dubte, una reflexió d’allò més interessant! Quin nom tindria l’aversió envers la gent que tot el temps està parlant o pendent del mòbil?

 26. Clara

  Ave!
  Pel que he llegit i ens ha explicat la Margalida, la nomofòbia és no poder sortir de casa sense el mòbil. Li passa a molts adolescents (amb això dels mòbils amb internet i tot) però jo per sort no la pateixo (perdo el mòbil molt sovint i no me l’emporto enlloc). Suposo que és depèn de mòbil que tinguis i si tens internet o no i tot això.

  Vale!:D

 27. gomez.luque2011

  Nomofobia, és la por de estar sense movil, incomunicat, sortir de casa sense movil, quedar-se sense cobertura, sense bateria… Tot el que estigui relacionat a estar sense movil.
  aquesta paraula prové de “no-mobile-phone phobia”.
  Jo no considero que en tingui, si que necesito el movil per estar en contacte, pero no tinc un movil amb tarifa d’internet, abans en tenia i accepto que si estaba més engantxada, però sense internet no tant..
  vale:D

 28. gomez.luque2011

  Nomofobia, és la por de estar sense movil, incomunicat, sortir de casa sense movil, quedar-se sense cobertura, sense bateria… Tot el que estigui relacionat a estar sense movil.
  aquesta paraula prové de “no-mobile-phone phobia”.
  Jo no considero que en tingui, si que necesito el movil per estar en contacte, pero no tinc un movil amb tarifa d’internet, abans en tenia i accepto que si estava més engantxada, però sense internet no tant..
  vale:D

 29. Paula Pla

  Bonum diem!
  Jo puc sortir de casa sense el mòvil, això si, si no m’envaig molt lluny esclar jaja Pero desde que tinc la blackberry casi sempre la porto asobre i és inevitable estar viciada amb el whatsapp o el chat. També depén del mòvil que tinguis i les aplicacions i tal.. però si que és veritat que quan vas sense mòvil et sents com insegur, ja que si et passa algo el mòvil és la millor manera de poder contactar amb algú a l’instant.

  M’ha semblat molt interessant aquest article, ja l’havia sentit algún cop aquest mot i m’he adonat de què és una fòbia que la pateix moltíssima gent, i encara que no ens adonem és perillosa. M’és d’un no podria viure sense mòvil o sense internet… jajajajajaj

 30. tinker.tomas2010

  Salve!
  Això de la nomofòbia, cada dia ho pateix més gent, ja que amb els nous mòbils, la gent s’enganxa molt més amb el tema del “Whatsapp”, i tenir internet al mòbil, i totes les noves aplicacións, crea una adicció al mòbil per a tothom.
  Jo, crec que no la pateixo, parlo per el mòbil i m’hi conecto a internet, però no hi estic enganxat contínuament.

  Vale!!

 31. Sabina

  Salve!
  La nomofòbia és la por a estar sense el mòbil, sentir que et falta una cosa quan surts de casa sense el mòbil, inseguretat i inestabilitat emocional. Penso que això es dóna als mòbils que tenen internet, és a dir, als més nous. Potser per això la nomofòbia és més frequent en els adolescents. Jo crec que en diferents casos sí que pateixo nomofòbia ja que si surto de casa sense el mòbil molts cops em sento insegura o estranya.

 32. Paula Pla

  Nomofòbia vol dir: por a sortir de casa sense mòbil.
  Prové d’un ètim anglès “no-mobile-phone”.
  Aquesta expressió també ve del grec “fóbos”. Aquest mot fa referència a Fobos, que era el fill d’Ares i Afrodita. Aquest personatge era la representació del pànic i la por.

 33. Laia Sánchez Puerto

  Salve!!

  La veritat és qu ejo tampoc sabia el que era la Nomofòfia. I per el que he trobat i buscat, és la por irracional de sortir de casa sense el telèfon mòbil. Que cada vegada pateix més gent arreu del món.
  Prové d’un nom ètim anglès: “no-mobile-phone phobia”

  vale!!

 34. Uxue Avilés

  Salve!

  Nomofòbia vol dir “por a sortir de casa sense mòbil”. És algo bastant recent. Aquest mot prové de l’anglès (no-mobile-phone).
  Aquesta expressió ve del grec “fóbos”. La paraula prové de la mitologia d’un personatge que es deia Fobos, fill d’Ares i Afrodita i ens mostrava el pànic i la por.
  Crec que si que tinc una mica de “Nomofòbia”, ja que necessito agafar el mòbil abans de sortir de casa ja que és un mòbil modern i això ha fet que finalment estigui enganxada a ell.

  Vale!!

 35. Erik Aparicio

  salve!
  Nomofòbia vol dir: por a sortir de casa sense mòbil. Ami això no em pasa, pro si que es veritat que s’em fa molt extrany sortir de casa sense el movil es com si em faltes alguna cosa, i crec que tota la joventud d’ara esta igual que jo, i si diuen que no, menteixen.
  Suposu que en un futur no molt llunyà neixem amb un mobil i un numero asignat a cadascu jaja o alguna cosa aixi perque avui dia tots patin nomofòbia.

 36. Erik Martins

  Salve!
  La Nomofòbia és la por de sortir de casa sense el mòbil.
  Crec que en patim tots els adolescents en major o menor grau i sense mòbil és com estar incomunicat jajaja

  Valee:)

 37. Alícia Roure

  Salve 🙂 !

  He buscat el significat de nomofòbia, però com veig que els meus companys també ho han fet, doncs no repetiré la definició.
  No pensava que la gent pogués arribar a aquest extrem però la veritat és que veient com està la societat avui en dia et pots esperar qualsevol cosa. Jo no pateixo aquesta fòbia i ser que mai la patiré perquè almenys en el meu cas, els meus pares saben posar límits i no ho permetrien. Penso també que les persones que pateixen aquesta fòbia haurien de reflexionar i fer-so mirar.

  VALE 😀

 38. romero.natalia2011

  Salve! 🙂

  La nomofobia es la por a sortir de casa sense mobil,la paraula be de l’expressió “no-mobile-phone phobia”..
  Els seus simptomes son la agresivitat,iiritabilitat i imposible concentració.
  Jo mai puc sortir de casa sense el mobil.. sento com si vagi desprotegida o perdudaa… i pateixo gairebé tots els símptomes… ejejej 🙂
  Vale!!

 39. Eva Perez

  SALVEE:D
  La nomofobia es por a sortir de casa sense el movil.
  Es pot dir que avui dia tothom la pateix, si sortim de casa sense el movil, ens sentim insegurs, i és una forma molt rapida de comunicar-nos amb la gent.
  Podria dir que si que la pateixo, ya que no puk surtir de casa sense el movil.

 40. Ariadna Ruiz

  Xairete!

  Ara mateix, en la societat en la que vivim plena de mòbils, més d’una persona pateix aquesta fòbia.
  En els telenotícies sempre n’he sentit a parlar i es que fins i tot la gent gran va amb smartphones i amb tablets.
  La veritat es que jo crec que en part la pateixo perquè sòc incapaç de sortir sense el mòbil de casa, però només per aquest aspecte, ja que no li faig gaire cas. Com que va malament, no el puc utilitzar bé al 100%, suposo que aquest es un avantatge tenint en compte la nomofòbia.

  No crec que aquesta fòbia sigui molt perillosa, però també ( i com totes les fòbies) es poden dur a un extrem i passar de ser segures o no importants a perilloses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *