Ulisses a Premià!

Gràcies a la meva amistat amb Ramon Coll, he sabut de l’existència d’una ceràmica trobada el 1999 a la finca de Can Verboom de Premià de Dalt.

Jo encara no l’he pogut veure, però sóc tan pesada que finalment he entendrit el cor de Ramon Coll i m’acaba d’enviar, amb el permís de publicar, aquestes imatges en color d’aquest plat de terra sigillata africana, trobat a trossos en un pou i que gairebé, com podeu veure, s’ha pogut reconstruir sencer:

Premià de Dalt. Plat de Circe. Troballa arqueològica del 2006. És un plat on es recreen dues escenes de l'Odissea d'Ulisses. Només n'hi ha un de semblant al British Museum.

Premià de Dalt. Plat de Circe. Troballa arqueològica del 2006. És un plat on es recreen dues escenes de l’Odissea d’Ulisses. Només n’hi ha un de semblant al British Museum.

Sembla ser que és de la segona meitat del segle IV i primera del V dC.

Reconeixeu el personatge masculí cofat amb pilos i assegut tot desembeinant l’espasa? i el femení? Per què l’heu reconegut? Quins instruments musicals hi reconeixeu? què creieu qui és la serp marina de la popa?…

6 thoughts on “Ulisses a Premià!

 1. Andrea Balart

  Salve! que curiòs que s’hagi trobat un plat de ceràmica tan antic i aquí a Premià!

 2. Cristina Berjano

  Hem sembla molt interessant que hagin descobert aquesta ceràmica a Premia de Dalt! Segurament si busquessin més i més trobarien moltes coses que no creurien mai..

 3. aiida

  Però que fort… a mi aquestes coses m’encanten eh. i a sobre a premià… que fort! margalida m’agrada que ens vagfis informant de totes les coses antigues que es van trobant al nostre poble!

 4. moral.mireia2010

  SALVE!!
  Jo penso igual que la Cristina, segurament si busquesin més trobarien més coses. I la veritat és que no em sorprem molt que haguin trobat el plat de ceràmica tan antic, perquè no es el primer cop que troben coses tan antigues i romanes.
  VALE!

 5. bergel.almacruz

  Slave!!
  Pues que be que hagin descobert algo tan significatiu aquí a Premià! La veritat es que no reconeixo a ningún dels personatges si ens portessis d’excursió a veure’l llavors si que ho sabriem… bona proposta eh..
  Vale!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *